narucis novi Sony u BG elektroniku, oni naruce/uvezu za tebe...funckionise jedino sto i kosta (pre jedno 3-4 godine kostalo je oko 120 dem komplet procedura sa sve carinama, porezima, marzama za jedan Sony projektor TV 47").
Sony TV su malo specificni, univerzalni daljinski obicno ne mogu da se koriste za programiranje, i vrlo cesto niti drugi Sony daljinski od drugog modela TV. i obicno se ne mogu programirati direktno sa komandne table samog TVa.
a za sve daljince koji rade na principu infracrvenog lako se moze proveriti da li uopste rade tako sto se pri stisnutom nekom dugmetu usmeri u objektiv digitalnog foto aparata, onda se u objektivu vidi svetla belicasta mrlja.
za one starije daljince na bazi utlrazvuka jos nisam nasao medicinu za laku proveru...
Jel imash neki telefon BG elektronika da vidim sa njima.
Prekopao sam ceo bg u potrazi za polovnim daljinskim ali mislim da jedino za ovaj model ne postoji.
Buvljak na Novom Beogradu, udjes na glavni ulaz i prva tezga sa leve strane, prodaju piliot daljinske za sve televizore. Decko ima katalog, nadje ga po oznaci televizora i nema greske. Tu sam uzeo za svoj Tv i imao je vise opcija nego originalni. Cena 500 -600din.
Moze on da ima vise opcija nego stari, ali je problem sto i televizor nema te opcije
Ja sam letos u Pancevu na buvljaku slucajno nasao tipske (ne univerzalne) daljince. Kupio sam za moju Toshibu isti daljinac kao originalni za 200 din. Radi savrseno.
Buvljak na Novom Beogradu, udjes na glavni ulaz i prva tezga sa leve strane, prodaju piliot daljinske za sve televizore. Decko ima katalog, nadje ga po oznaci televizora i nema greske. Tu sam uzeo za svoj Tv i imao je vise opcija nego originalni. Cena 500 -600din.
Moze on da ima vise opcija nego stari, ali je problem sto i televizor nema te opcije
Ne, ne, upravo suprotno, na originalnom starom upravljacu nisam imao neke opcije koje sam dobio na ovom novijem sa buvljaka, a televizor ih je prihvatao.
Ajde ako neko zna neku dobru prodavnicu ili sta vec gde imaju dosta modela daljinskih ili negde gde bi mogao da ga narucim bio bi mu zahvalan.
p.s. Necu ove univerzalne nerviraju me ocu origigi nov ili polovan
Imas na Sajmu odlicnu prodavnicu daljinskih upravljaca. Imaju i tzv tipske daljinske, dakle za odredjeni televizor. Nisam gledao da li prodaju i originalne, ali tim koji tamo radi izgleda dosta upucen u svoj posao (sto je danas retkost).
Comment