OBAVEZNO POGLEDATI - LOPOVIJA -

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

OBAVEZNO POGLEDATI - LOPOVIJA -

Pozdrav, zeleo bih da upozorim sve clanove foruma da ni u LUDILU ne zovu onaj kviz na Trecem kanalu, ne znam kako se zove, onaj gde se trazi nesto da se prebroji, kockice, stepenice... Znate na sta mislim! Zasto?
    Naime, mom rodjaku je dosao racun za telefon za prosli mesec u iznosu od 14.500din!!! to mozda nekom nije mnogo, ali njemu jeste jer su mu prethodni racuni bili od 500 do 1000dinara! Sta je zanimljivo, na racunu pise samo 1000 i nesto impulsa, ne znam tacnu cifru, znaci pise kako treba i cifra za te impulse ne bi trebalo da bude veca od 500dinara... Odemo danas u postu 100% ubedjeni da je greska telekoma, objasnimo o cemu se radi i prvo pitanje koje su nas pitali je da li smo zvali taj kviz!!! Sto je tacno, keva od rodjaka je stalno zvala taj kviz ali nikad nije uspela da dobije vezu, stalno joj je bio ton zauzeca! Znaci NIKAD nije ostvarila vezu! Ustanovili smo da je zvato na taj broj oko 360puta i svaki put je bio ton zauzeca... U cemu je caka pomislice te vi? Caka je u tome, STO SU LOPURDE NAPLATILE SVAKI POZIV NA TAJ BROJ IAKO JE BIO ZAUZET... VI DOBIJETE LEPO TON ZAUZECA PA PONOVO BIRATE BROJ A ONO KAD SVAKI PUT OKRENETE ONO SKINE NEGDE OKO 30-50DINARA, JOS NISMO USTANOVILI TACNU CIFRU... Inace lik koji radi kao glavni monter, bar mu tako pise na vratima, nam je rekao da mu se vise ljudi zalilo na istu stvar i rekao je da je juce dolazio neki drugi lik za istu stvar, samo sto je njemu za dva meseca telefonski racun bio 84.000dinara Dakle, tek cemo da vidimo sta da radimo, ja ga nagovaram da ih sve tuzi, ima sve realne preduslove za to ili da to bude kolektivna tuzba nekoliko njih... Ako bude jos nesto zanimljivo oko ovoga, javljam!

DO TADA NE ZOVITE NIKAKVE KVIZOVE!!!!
    Lancia Kappa 2.0 20v
  • Wiz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3104
    • Nish

Asta mislis odakle Tijanicu XC90

Comment

• Srdjan
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 2416
      • Bajina Basta/Beograd

Mamu im je..m lopovsku... Sta mislite jel moze sta da se uradi protiv njih? Neka tuzba ili nesto slicno? Sta se desava kada odbije da plati racun?
      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Duke
        CBC Senator XXL
        • 16.01.2006
        • 753
        • Urbs Naissus

Kuku i lele! Ja sam proslog meseca vrteo pola sata kao besomuchan... Dodushe, nit' sam dobio vezu, nit' uvecan rachun. Mora da ima neka shema da ih utuzhe. Mislim da niko cak ni u teoriji ne moze da se ukljuchi 360 puta u toku meseca u kviz, statisticki je nemoguce.
        "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• -Vedran-
          CBC Senator XXL
          • 03.10.2004
          • 3255
          • Beograd

Sta se desava kada odbije da plati racun?
          Iskljucice mu telefon i nista vishe...
          E sad dok god vi ne dokazete da su oni krivi ili ne platite racun nece vam ga ukljucivati...

Ja sam zvao taj kviz nekoliko veceri za redom,dobio sam ga 3 puta,ali nijednom nisam ucestvovao,nego je onaj aparat blebetao...i na racunu sam pogledao naplaceno je 90 din, koliko i treba da bude.E sad pazi ono sto je chudno meni bilo,na listingu pishe da sam zvao taj broj ali se racuna kao 0,00 din svaki poziv...

Naplacuje se po pozivu 30 din.
          Power of dreams !!!

Comment

• level3
            CBC Senator XXL
            • 29.01.2006
            • 857
            • BGD, V.B. Karaburma

Honda, zar i ti sine brute?
            www.hondaclub.co.rs = SeXution - Revolution - Hondaution =

Comment

• -Vedran-
              CBC Senator XXL
              • 03.10.2004
              • 3255
              • Beograd

Ma keva me zarazila ...mogla je i mene da saceka sudbina kao i Srdjanovog rodjaka, posto je i ona okrenula bezbroj puta taj broj
              Power of dreams !!!

Comment

• Saabo
                Moderator
                • 29.09.2004
                • 1724
                • Vrbas
                • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

Postoje i drugi nacini da se zarade pare
                SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• NemaN
                  CBC Senator XXL
                  • 29.11.2004
                  • 1560
                  • munze

preporuka nemojte da zovete...ja kao koji se razumem u telekomunikacije...o boze ja...uglavnom sve je jedna velika prevara implusi se ne obracunavaju na standardan nacin vec samo kucaju nije bitno da li ste u kvizu ili cekate....svaki put on kuca 30din kad vam ona kaze imate...bla bla...i ne obracunavaju se kao klasicni racun vec imate posebne impluse i PDV na kraju
                  I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Srdjan
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 2416
                    • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by Honda
                    Sta se desava kada odbije da plati racun?
                    Iskljucice mu telefon i nista vishe...
                    E sad dok god vi ne dokazete da su oni krivi ili ne platite racun nece vam ga ukljucivati...

Ja sam zvao taj kviz nekoliko veceri za redom,dobio sam ga 3 puta,ali nijednom nisam ucestvovao,nego je onaj aparat blebetao...i na racunu sam pogledao naplaceno je 90 din, koliko i treba da bude.E sad pazi ono sto je chudno meni bilo,na listingu pishe da sam zvao taj broj ali se racuna kao 0,00 din svaki poziv...

Naplacuje se po pozivu 30 din.
                    Pa dobro, iskljuce mu telefon, nego hoce li tu biti kakva tuzba od strane telekoma??? Ja mislim da mu je bolje da ne plati pa da ga iskljuce a da uzme novi broj za 6000dinara i bar tako malo umanji cifru... Sta mislite?
                    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Ch@os
                      CBC Veteran
                      • 02.11.2005
                      • 173

U uglu ekrana dok traje "kviz" pise cena minuta za
                      potencijalnog ucesnika.
                      Kad dignes slusalicu znaci da si potencijalni ucesnik.

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141
                        • Beograd, barajevo-zemun
                        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

mislim da mu je bolje da ne plati pa da ga iskljuce a da uzme novi broj za 6000dinara i bar tako malo umanji cifru... Sta mislite
                        ako je racun nesporan (pravno) moze da uzme novi broj za 6.000dinara ali mora i da plati napravljeni dug, sve do poslednje pare- obligacije ostaju.

uz dug, iznos raste za troskove opomena, utuzenja, sudske i ostalo.

ali, kazes da je zvano a nikada nije ostvarena veza sa drugoim stranom, znaci ni sa automatom.

tada nije moguce da se naplati niti jedan jedini impuls po vazecem tarifnom sistemu propisanim od drzave, a nije moguce ni tehnicki (da ne davim, iz mnogo razloga) jer tarifiranje poziva startuje tek po izvrsenoj komutaciji. naravno pricam ako je sve ispravno i nije vestacki lazirano (namestaljka).

ako je lazirano, brzo ce se otkriti i neko ce nastradati u Telekomu ko je to izveo.

iz prakse, imao sam slican slucaj ogromnih racuna jedne firme, bio nalicu mesta i uhvatio radnika Telekoma u namernoj kradji, odnosno zloupotrebi pretplatnickog broja.

posle malo galame, i malo pominjanja nekih zakona i nekih pravila, i pretnji na moj racun zavrsilo se tako sto je sluzbeno Telekom ponistio sve racune sa laznim impulsima ( a radilo se o ciframa reda xx.000 impulsa), poslao jedno pismo izvinjenja a sta je bilo sa doticnim tehnicarem u razdelniku/centrali dalje nisam pratio.
                        uglavnom radnja se dogadja u Markovcu, malo mesto, tehnicar lokalni bog i batina koji vedri i oblaci, gastarbajterski kraj gde su i inace racuni pozamasni pa nije neuobicajeno da ima mnogo impulsa.

sta god , mora brzo da se reaguje i mora da se pise zvanicni sluzbeni dopis-zalba Telekomu.
                        istovremeno postoji i nadlezni inspektor za telekomunikacije, u Nemanjinoj u BG, koji je nadlezan da resava takve slucajeve i koji ima pozamasna ovlascenja i cija je poslednja, tj izvrsna za Telekom.

treba imati zivaca za dopisivanje, biti brz i sa potpuno tacnim podacima o prosecima tel. racuna i navikama ukucana i velike su sanse da se fingirani racun obori vec u toku interne Telekomove kontrole.

ali, vrlo vazna stvar- ako su okretali broj kviza i dobili bilo sta drugo osim zauzeca(citati automat, prestanak signala zvona) svaki zapoceti minut kosta 21 i nesto dinara+PDV.

e sad, u praksi su vrlo cesto zvani i neki drugi brojevi sa automatima od strane ukucana koji se naravno poricu a kada stigne crno na belo na listingu pricica se malko promeni.

ako je vise slucajeva u istom mestu fingiranih racuna, kolektivna zalba Telekomu je prvi korak, kopija preporuceno inspektoru a jos jedna kopija lokalnim medijima pre svega TV stanicama.

(ali pre svega mora da bude apsolutna istinitost i osnovanost zahteva-zalbe).
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• Wiz
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3104
                          • Nish

lokalnim medijima pre svega TV stanicama.
                          Lokalne Tv stanice se utrkuju ko ce da uzme kolac od slicnih kvizova

Comment

• Heinz
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 1027
                            • Beograd, Voždovac
                            • Avensis 2.0 D4D

Kako može da bude 1000 impulsa a račun 14.000 dinara? Šta još piše na računu?
                            Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Srdjan
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 2416
                              • Bajina Basta/Beograd

Pa u tome je fora sve vreme... Da ima obracunatih impulsa, ne bi ni pokretao ovaj thred... Situacija je takva, da ce se najverovatnije napisati reklamacija, racun za sada nece biti placen pa nek oni malo to istrazuju... Ukoliko ipak dodje to toga da treba da se plati onda ce na tu cifru zaracunati i neku kamatu, ali niko ne zna da nam kaze koliku... Pozdrav!
                              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Working...
                              X