Ima li ovde tenisera...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Ima li ovde tenisera...

Treba mi informacija, gde u bg moze da se nabavi teniski reket i koliko to zadovoljstvo moze da kosta... Odmah da napomenem da mi treba cisto amaterski, ko zna mozda u meni lezi neotkriveni talenat za tenis... Jel tu ima vise vrsta, metalni, grafitni... Jel ima ko da poznaje ovu materiju bolje pa da mi objasni cene, prednosti jednih i drugih... Sta je za mene najbolje resenje, ovde ne mislim i najskuplje!
    Nudi mi jedan poznanik reket, mislim da je grafitni, on ga koristio pa sada je uzeo neke druge i trazi mi za njega 40eura+5eura da ih nosi na spanovanje... Jel to ok, mnogo, malo??? Nisam u toku pa zato pitam...
    Lancia Kappa 2.0 20v
  • Ch@os
    CBC Veteran
    • 02.11.2005
    • 173

Ja se bavim tenisom rekreativno vec nekih 7 godina. Moram priznati
    da mi je usao pod kozu zestoko. Znaci nisam profy ali mogu da ti dam
    par saveta kada je rekreativni tenis u pitanju.

Reketa ima mnogo vrsta. Razlikuju se po tezini, balansu i velicini
    glave. Koji odabrati...e pa to zavisi od nacina igre koju negujes.
    S obzirom da si ti pocetnik...predpostavljam... najbolje da ne kupujes
    reket za pocetak. Zasto?
    Koliko god da si talentovan tenis ces morati da ucis. Sa starane tenis
    izgleda kao voda ali veruj mi nije tako. Tenis je veoma kompleksan
    jer ucestvuju koncentracija, tehnika i kondicija. Ako jedan od tih elemenata nemas nema ni rezultata. Zato ti preporucujem da se
    uclanis u neki teniski klub u tvom kraju i uzmes casove tenisa.
    Vrlo je bitno da od pocetka naucis tehnike drzanja reketa i udaranja loptice. Tamo ces i dobiti reket kojim ces trenirati. Kasnije kad udjes u
    igru vec ces znati kakav ti reket lezi.

Sto se tice cena reketa one se krecu od nekih 120-250e (novi)
    Svake godine proizvodjaci izbacuju nove modele.

Iskreno ne zuri sa kupovinom znam zasto ti to pricam jer sam i ja
    prosao kroz sve to.

Sama tematika oko tenisa je jako opsirna. Stojim ti na usluzi
    da pokusam da ti pomognem ako mogu za sve sto te bude
    interesovalo.

Comment

• Srdjan
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 2416
      • Bajina Basta/Beograd

Pazi, da imam mogucnosti sigurno bih uradio nesto tako kao sto kazes. Naime, kod mene u gradu (citaj: selu) nema nikakve skole tenisa, imamo nekoliko teniskih terena, sto pravih sa sljakom sto sa asftaltnom podlogom... Nisam se nikad bavio tenisom do prosle godine, znaci pojma nisam imao... Nisam cak ni pravila znao... Slucajno se desilo da sa drugom odem malo, ni on nema pojma, i mogu ti reci da mi se extra svidja.. I to leto sam bio navucen na to... Tada sam koristio reket od devojke, obican metalni, a drugar je koristio grafitni i bio je veci u precniku i po meni dosta bolji... Znaci to je cisto rekreativno, nije mi dosadno kao trcanje na stazi, a dovoljno je efektno u skidanju kilaze koje imam na izvoz... I hteo sam da proverim za cene reketa, da bih znao da li je tih 40eura malo, mnogo ili ok za koriscen reket?
      Koje prodavnice u bg, drze ovakvu opremu, da svratim i pogledam sta imaju???
      E da, interesuje me i mreza... Koliko ona kosta... Znaci nas dvojica bi podelili troskove oko toga..
      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Ch@os
        CBC Veteran
        • 02.11.2005
        • 173

O.K.
        40e za reket nije mnogo samo da nije metalni.
        Sto se tice prodavnica u Beogradu mozes da odes
        u novi Mercator u InterSport gde ima veliki izbor reketa.
        U Cika Ljubinoj ulici imas prodavnicu Head-ovih reketa.
        Samo nemoj da se razocaras kad budes video cene.
        Ima lik u Beogradu koji radi sa polovnim reketima inace je i
        teniski trener. Ja sam preko njega kupio dva svoja aktivna reketa.
        Ako zelis mogu da ti dam njegov broj telefona.

Ja imam jedan Donnay reket i dao bi ti ga na poklon ako zelis.

Kakva mreza nova ili polovna?

Comment

• Srdjan
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 2416
          • Bajina Basta/Beograd

Kolike su cene polovne a koliko nove? U principu, pretpostavljam da nema potrebe da jurim novu, polovna je sasvim ok...
          A za reket pogledaj PM....
          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Ch@os
            CBC Veteran
            • 02.11.2005
            • 173

Da ne pricam na pamet, sutra ti javljam tacne cene. Mozda cak bude i neka u ponudi.

Comment

• vega
              CBC Senator XXL
              • 21.02.2006
              • 324
              • Beograd

Trenirao 5-6 godina, dok sam jos bio mlad i lep... U vezi reketa:
              1) nema potrebe da bacas pare na neke takmicarske modele... ovo je jasno... Sto je bolji reket ti si kao amater-pocetnik u VECEM problemu! Da ne objasnjavam... ukratko *ebe te tehnika, koju nemas...
              3) trazi grafitni reket, sa sto kracim "vratom" (ono izmedju rukohvata i same glave), pozeljno sto veca glava. Nesto polovno, a ocuvano je bingo. Dobro ispregledas da nije negde pukao ili lepljen (4-tvore oci jer kad naprsne jedva se vidi, pogotovo ako je reket sivkast) Kako izgleda kad je lepljen necu da opisujem jer se vidi iz aviona da je nesto budzeno. Po obodu ce biti ogrebotina po onoj zastitnoj plastici, to ti nije bitno.
              I na kraju dobra vest - obavezno se cenjkaj i to ko onaj najgori... jako je slaba potraznja za polovnjacima... slabo ko to kupuje.
              Najveci izbor polovnjaka po pravilu ima kod likova koji spanuju rekete pri vecim klubovima. Ne znam nikoga konkretno da preporucim, ispao sam iz tih voda... Mercator zaobidji, ova kombinacija sa tim trenerom je dobra ideja (obavezno se cenjkaj).
              ... and then the damn thing gone wild!

Comment

Working...
              X