Pandur: Sta vozis? (mislio je na tovarni prostor, valjda )
Drug: Pa kamion (u sali)
Pandur: Stvarno??? Ja mislio da je autobus... Nego ajd' ti lepo na vanredni tehnicki, pa da vidimo da li je stvarno kamion...
Sreca sto je poznavao ljude na tehnickom, pa mu progledali malo kroz prste (mali grad). Inace su svi pukli od smeha kad im je ispricao zasto su ga poslali na vanredni tehnicki pregled
2003 zaustavljaju me rutinska kontrola na izlazu sa autoputa kod Race Kragujevacke, tad sam vozio Audi A4 crni sa tamnim staklima, bilo je malo kakenja zasto su mi tamna stakla i tako, al dobro nije u tome poenta. Poenta je u tome dok je on podakte iz licne i dozvola proveravao preko radio veze u autu, njegov kolega policajac zaustavio Deltin ili Frikomov (ne mogu da se setim) kamion, i domisljati vozac je izasao i iz jedne od kutija izvadio 2-3 sladoleda i dao pandurima i oni ga pustili. I zamislite samo situaciju vraca mi on licnu kartu i dozvole i lize sladoled. Znaci kao u nekoj skrivenoj kameri. Kulminacija svega sledi...ja imao na zadnjem sedistu nekoliko pakovanja Rose sto sam terao za Kragujevac i lik me pita daj mi jedno dve flase nista nismo pili ceo dan. Komedija, ajd' sta cu da me vise ne smara dam mu to.
Drugi biser idem sa kolegom(istovremeno i dobrim drugarom) prosle godine sa njegovom benkom (740d) na aerodrom da docekamo neke poslovne partnere. Idemo oko 180 km na sat prazan autoput kad odjednom u daljinini vidimo pandur izlece, ej izlece ispred nas da nas zaustavi. Noga na kocnicu odmah. Ovaj moj ortak poprilicno besno panduru kaze "alo covece mogao sam da te ubijem". Nista paki nam tu nesto kakio i tako to, posto smo isli 100 iznad ogranicenja al smo sve zavrsili sa 20 eur.
Ali moramo priznati policajci mogu biti i jako korektni. Vozili smo se po gradu sa drugarima u Nissan Almeri, zaustavila nas interventna, i za divno cudo bila izuzetno korektna, obracali su nam se sa "Vi" i govorili "to je samo nas posao mi to moramo da radimo". Znaci kao negde na zapadu, nisam mogao da verujem.
Ali moramo priznati policajci mogu biti i jako korektni. Vozili smo se po gradu sa drugarima u Nissan Almeri, zaustavila nas interventna, i za divno cudo bila izuzetno korektna, obracali su nam se sa "Vi" i govorili "to je samo nas posao mi to moramo da radimo". Znaci kao negde na zapadu, nisam mogao da verujem.
[off] Bar po mom iskustvu sto im je veci cin to su kulturniji. Prasinari uvek podje*avaju, interventna uglavnom skroz ok, dok su inspektori svaki put (kad nista ne nadju) bili u fazonu Izvinite na smetnji, prijatan dan... [/off]
Ma to je samo zbog auta koji ste vozili.
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
godina 2004 - idem iz PL za BL (audi A4 star nekoliko mjeseci) i isao sam stvarno brzo (dosao za 6h15min 1035km ). nigdje policije i uopste OK ali u nekoj vuko*ebini izmedju broda i banje luke ugledam nesto zuto u zbunju kraj puta. isao sam oko 140 i prestizao kamion. lupim po kocnici i vratim se u svoju traku ali me ipak zaustavi. 98 na 50. i naravno prica i farbanje - nisam dugo vidio roditelje i sl. i kazem da su me vec zaustavili 30km ranije (i stvarno jesu - 200m iza granice isao sam 80 na 50 i pandur iskocio takodje iz nekog zbunja...). pita me on koliko sam platio - kazem da sam mu dao 10KM (sto je bila istina), a lik ce mi - ALI SAD SI ISAO PUNO BRZE
zavrsilo se sa 20KM koje sam mu ostavio u autu ("ostavi tu kraj mjenjaca...")
i jos me pita "jel ti to cura il zena?" kad sam rekao da je djevojka "a os ti to zent?" koji lik
[off] Bar po mom iskustvu sto im je veci cin to su kulturniji. Prasinari uvek podje*avaju, interventna uglavnom skroz ok, dok su inspektori svaki put (kad nista ne nadju) bili u fazonu Izvinite na smetnji, prijatan dan... [/off]
Mogu vam reci da je to kod nas prava atrakcija koja se desava samo negde oko EXIT-a, kada navatavaju dilere koji su dosli iz drugih gradova.
Interventna izlazi samo po pozivu, da pokupi ako je sta ostalo i to ako bas mora...
Jednom sam gledao kako se od nigde pojavljuje 3 dzipa i 5 marica i opkoljavaju neki auto i vade momke napolje, a drugi put sam se slucajno zatekao u pandurskim kolima kada je pocela potera za nekim vozilom sa sve opkoljavanjem, vadjenjem i lezanjem na podu... Interventna je tek posle prosla videla da ne trebaju i produzila u bazu, a u Beogradu inerventa ovo interventa ono...
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless." 11.04. 0:12 #2 Rule #51:Sometimes — You're Wrong!
gde ste rodjeni
u zagrebu
a zasto
pa mama bila trudna
da normalno
a ti si izbeglica
pa u ns-u sam od 78 pa ti vidi da li sam izbeglica ili ne
pa znaci nisi
jesam iz jajca!
pa zar nisi rodjen u zagrebu
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
povremeno se panduri postave na okretnici 76 izmedju 70a-70 bloka...mi bili u gradu i ajmo kao malo na Savu da se prosetamo posto je bilo jako lepo vreme (inace je bila zima)...
Nailazzimo na njih, oni nas zaustavljaju ovo-ono dokumenta, gde idete, i tako to ....ma minut i puste nas...
mi se vratili sa Save i ogladneli malo, kaze drugar aj da kupimo picu...mi krenemo po picu...kad panduri ponovo zaustavljaju...mi stanemo, kada drugi pandur, reko: pre pola sata smo prolazili, zaustavljali ste nas vec, tj. vas kolega (pokazujem) evo onaj tamo...a pored nas izvadili lika, rasirili mu ruke i noge...i pretrazuju auto...ortak spustio prozor i gleda sta mu rade...kad pita ovaj mene: jeste pili?
a ja nisam dobo cuo...
da, da bili smo....kad sam skapitao sta reko...sam sam se nasmejao...pandur je skapirao da sam lose cuo samo se nasmejao...kaze pandur, aj momci laku noc... A ovaj lik ISKOLACIO OCI I NEVERUJE svojim ocima...
Dva lika voze sleper, jedan vozi drugi spava, samo sto jedan od njih ima B kategoriju ... bas kad je on vozio naleti na pandura... otvara pandur trazi vozacku, saobracajnu, putni nalog... zeljan da im nesto napise... krene redom, gume, oprema, tahograf, sve zivo, samo da mu nadje nesto da mu pise kaznu... ovaj lik sve vreme sedi u kabini (u medjuvremenu se ovaj probudio i ovaj mu prica situaciju...) posle sigurno 10 minuta dolazi pandur, kez od uveta do uveta, ovaj ga gleda i pita:
- jesi li provalio ?
pandur se smeje i kaze:
- jesam pizda mi materina, ajde vozi to ....
i pustio ih
Najjaci saobracajac koga sam video je lik koji nam se predstavio kao Dimitrije zvani Mito.Isli smo za NS,ortak ga malo vise peglao i zaustavi nas doticni pandur.Predstavi se covek(na sta smo se mi pocepali),uzeo jos da nam pokazuje neki sat koji mu je lik dao posto nije imao kesa,dao ortaku radar da hvata ljude,ispricao se sa nama i pustio nas za neku sicu,kad je cuo da smo isli u NS da cirkamo.Likcina.
Ljudi vozim sa drugarom za Crnu Goru ( bivsu nasu republiku ) , negde kod Mojkovca panduri , zaustavlja me pandur i pita :
Pandur : gospodine vozacku i saobracajnu
Ja: momenat i dajem mu istu
Pandur : jeste li nesto pili ?
Ja : ma nista popili po dva kapucina
Pandur : kaze mrtav hladan sa mangupskim osmehom , ajde da duvas meni se cini da je tu bilo vise od dva kapucina !
i onda od smehaaaaaaaaa
Comment