Ovo mesto bi trebalo da posluzi za potragu i razmenu misljenja o sitnim delovima kao sto su brisaci, retrovizori, mrezice za tockove i sve sto bi moglo da bude interesantno a ne spada u one krupne i osnovne delove
Evo ja recimo dosta dugo trazim plasticne maske za ventilacione resetkaste otvore na haubi i gde god sam pitao rekli su mi "Izvini, ali tesko da je neko toliko vidovit da to naruci i ceka da se proda"
Kao da je u pitanju deo koji kosta nekoliko hiljada dinara :x
Ako neko zna gde bi mogle da se pronadju ove maske, neka to podeli sa mnom
Uspeo sam da pronadjem maske za ventilacione otvore na haubi
Istini za volju nisu originalne Ladine vec su za Yugo ali uz male ispravke mislim da cu uspeti da ih prilagodim
Inace zvanicno one se zovu "usmerivaci za vazduh"
Kad ih stavim postavicu neku fotku
Da li neko zna gde mogu da se pronadju gumice za prednje kocione cilindre za Ladu Rivu takozvane "Bokeljke"?
Mnogo su kvalitetnije nego ove koje radi mala privreda kod nas.
Ako zna neko neka mi javi sto pre
Pozdrav,vozim ladu 1300 i vec neko vreme imam problema sa oprugom za kvacilo,koju god da kupim,posto nigde ne mogu da nadjem ladinu,radi par dana i onda se ratsegne i kvacilo ne radi,moram da ga vracam nogom i nece da odvoji lamelu kad ga pritisnem do kraja vec auto nastavlja da se krece i ne mogu da promenim brzinu ili se gasi ako pokusam da kocim.Gde mogu da nadjem oprugu koja je zea ladu i da li je problem samop u opruzi.
To sam i ja posumnjao prvo,ali sam onda zamenio oprugu (uzeo sam neku staru od keca) i bilo je sve ok par dana,a onda opet isti simptomi,zato sam pomislio da je u pitanju opruga.Sta ti mislis?
Nije problem u opruzi vec treba srediti korpu i lamelu, majstor to moze da ti vrati nekoliko puta zato se i ostavlja luft nekoliko cm da kvacilo nije tvrdo i da nize hvata ali kad se istrosi sraf gde se to podesava onda se promeni korpa kvacila
Zna li neko koliko kostaju delovi za kompletnu generalku za Ladu 1500 SL? Znaci sve sto je potrebno kada se ide na prvu specijalu (naravno na najjeftinijim mestima ). Takodje, koliko kostaju novi amortizeri za istu ovu Ladu? Neki mozda cak bolji od fabrickih, a ne preterano skupi?
Spisak nekih prodavnica u Beogradu koje imaju originalne delove za Ladu:
Auto Linea 011/2629-065 ul. Cara Dusana
Auto Nine 011/2681-735 ul. Sarajevska
Auto Glavasevic 011/2629-933
Ovo je telefon coveka koji je iz Kragujevca, ali subotom dolazi na Bubanj potok pijacu, i moze imati sve i svasta i za starije tipove Lada:
Auto Prpa telefoni 034/63-204-kuca,034/370-331-prodavnica
Meni trebaju kederi za vrata(ona guma kojom su oivicena vrata sa unutrasnje strane) za moskvic 1500 iz`85.god. To je onaj stari kardanas, pre aleka. Ima li neko da se bavi nabavkom delova za moskvice?
Slicna su vrata kao na ladi rivi,mozda bi i od nje odgovaralo, mada bi trebalo da se premeri...
Comment