Gde?Koliko(trenutno,ako je neko skoro vadio)?sta mi je sve potrebno?I da li je bas neophodna u spaniji?vozio sam proslog leta u bugarskoj nije mi trebala mada spanija i bugarska, nebo i zemlja ali i caletu u nemackoj pre 3-4 godine nije trebala iako je vozio po nemackoj sa njim je bilo ljudi koje su zaustavljali panduri i prolazili su
Medjunarodna vozacka dozvola
Collapse
X
-
ZELENA KARTA
Od 1. januara 2003. godine zelena karta se dobija uz polisu obaveznog osiguranja od autoodgovornosti, odnosno pri registraciji vozila.
Cena zelene karte za sve vrste vozila iznosi 300 dinara.
Albanija (AL) Mađarska (H) Austrija (A) Portugalija (P)
Bosna i Hercegovina Makedonija (MK) Belgija Španija (E)
(BIH) i Rep.Srpska Moldavija (MD) Finska (FIN) Švedska (S)
Bugarska (BG) Norveška (N) Francuska (F) Švajcarska (CH)
Češka (CS) Poljska (PL) Nemačka (D) Holandija (NL)
Estonija (EST) Ukrajina (UA) Grčka (GR) Vel. Britanija (GB)
Danska (DK) Rumunija (RO) Island (IS) Tunis (TN)
Hrvatska (HR) Slovačka (SK) Irska (IRL) Slovenija (SLO)
Kipar (CY) Turska (TR) Italija (I) Malta (M)
Latvija (LV) Andora (AND) Luksemburg (L)
Zelena karta ne važi u sledećim zemljama: Izrael (IL), Iran (IR), Maroko (MA) kao i u zemljama čije se oznake ne nalaze na obrascu zelene karte.
Ova Tarifa se primenjuje za osiguranje vlasnika odnosno korisnika motornih i priključnih vozila od odgovornosti za štete pričinjene trećim licima van teritorije SCG u zemljama članicama sistema međunarodne karte osiguranja.
Zelena karta se ne izdaje za vozila sa teritorija Kosova tj. za sledeće registarske oznake: GL, DJ, PE, PZ, PR i UR.
Premija se plaća odjednom, gotovinski ili virmanski - na žiro račun. Naplaćena premija se ne vraća, osim u slučaju uništenja ili krađe vozila i pod uslovom da to vozilo nije pričinilo štetu u toku važenja međunarodne karte osiguranja. U ovom slučaju potrebno je pribaviti odgovarajuće dokaze.
Za cenu nisam siguran, malo je stariji text, ali vidi u bilo kom AMS.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Izgleda da je problem sto danas jos nisam stigao tamo.
Nema veze, i ovo moze da koristi.
Evo je medjunarodna dozvola
Obavezan dokument za izlazak iz zemlje motornim vozilom.
Važnost ovog dokumenta od trenutka izdavanja je 3 godine.
U slučaju ako nacionalna vozačka dozvola ističe pre ovog roka važnost međunarodne vozačke dozvole biće do isteka nacionalne vozačke dozvole.
Ovaj dokument se može izdati samo osobama sa nacionalnom vozačkom dozvolom izdatoj u našoj zemlji.
Da bi se dobio ovaj dokument potrebno je :
? Zahtev (dobija se u AMK, ovlašćenom za izdavanje)
? Vozačka dozvola (isključivo YU dozvola) na uvid
? Fotokopija nacionalne vozačke dozvole (obe strane)
? 2 fotografije 3,5 x 4,5 cm
? Lična karta ili pasoš na uvid
? Cena mađunarodne vozačke dozvole od 01.03.2006. godine je 2.000,00 dinara.
DOPUNA UPUTSTAVA O IZDAVANJU MEĐUNARODNE VOZAČKE DOZVOLE
? Međunarodnu vozačku dozvolu ovlašćeno lice u auto moto klubu ili društvu ne može izdati ako je u nacionalnoj vozačkoj dozvoli uneta zabrana na neku od kategorija. Odnosno, međunarodna vozačka dozvola se može izdati samo sa kategorijama na kojima nije uneta zabrana upravljanja
? U međunarodnoj vozačkoj dozvoli se naknadno ne mogu unositi bilo kakve izmene. Ovo se posebno odnosi na slučajeve kada korisnik međunarodne vozačke dozvole posle izdavanja stekne pored postojeće još neku kategoriju za upravljanje vozilom. U takvim slučajevima se izdaje nova međunarodna vozačka dozvola i nikako se ne ispravlja postojeća
? Međunarodna vozačka dozvola za naše građane sa područja Kosova i Metohije se izdaje bez ikakvih ograničenja, odnosno postupak izdavanja medđunarodnih vozačkih dozvola se za ove naše građane nije menjao. Nema nikakve razlike u izdavanju turing dokumenata za korisnike sa područja Kosova i Metohije i uže teritorije Srbije.
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
ok ljudi hvala vam za informacije,sri posebno hvala za informacije o zelenom kartonu nikad se ne znamislio sam da vadim dozvolu ali ipak necu nesto mi se ne daje 25 evrica za 4-5 dana moguce voznje kola ako bas bude bilo uzimanje kola vozicu na nasu pa sta bude
Da,da radi se o apsolventskoj exkurziji tura je austrija(noc u becu) ,francuska(noc u nici),spanija(4 noci ljoret de mar),italija(jedno nocenje u lido di jezolo tako nesto) sve ukupno 12 dana palim u nedelju
btw ako ima nesto sto ne bih trebao da propustim ili sto bi trebalo napisite dobro mi doslo
Comment
-
-
Comment
-
-
Proshle godine sam moju platio 1200 dindzi...
Vazhi samo uz nacionalnu dozvolu, individualno ne vredi (iako ne razumem shta to mogu preko grane da zakljcuhe iz nacionalne kad vec ne spikaju srpski)
BTW. Meni je u AMS-u recheno da vredi do isteka nacionalne vozachke...
Comment
-
Comment