Ok policija obezbedjuje a ko onda odobrava zatvaranje mosta i izvodjenje takve akcije (da ne kazem gluposti)?
Kaskaderi - Brankov most...
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Skupstina grada. Slicna stvar se desila i sa otkazivenjem 1na1 u Nisu. Sve OK, ali skupstina grada nije dala saglasnost.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Ljudi, dogle smo dogurali??? Kakve veze imaju sportske trke i sl. sa cinjenicom da neko "skace" sa mosta u reku u zapaljenom autu. Covek moze da se oklizne i pogine i u rodjenoj kadi, ali ipak neke stvari ne treba mesati.
Sto se mene tice, hitnih sluzbi u srbiji nikada nije dovoljno. I malo je nehumano angazovati toliko ljudi i vozila hitnih sluzbi za jednu ovakvu glupost, a pola srbije pod vodom! Potpuno pogresno usmereni resurski, koji su uz to i potpomogli tragediju, koja je vrlo lako mogla biti sprecena odbijanjem dozvole za jednu ovakvu glupost!!!
Comment
-
-
Onda reakcija gradjana pismom gradonacelniku i gradskoj vlasti:
Postovani,
zar nije dovoljno sto svake godine imamo skakace-samoubice koji skacu sa Brankovog mosta, vec sada dozvoljavamo da se to radi i kolima. Zbog visokog vodostaja je zabranjeno ploviti rekama i setati na Adi a gradska vlast dozvoljava da se u ovakom trenutku trosi novac poreskih obveznika na obezbedjenje ovakvih dogadjaja. Odobravajuci takve postupke gradska vlast i Vi, kao predstavnik grada, izgledate neozbiljno pred nasim sugradjanima i svetom."If everything seems under control, you're just not going fast enough."
Comment
-
-
Originally posted by miodragjLjudi, dogle smo dogurali??? Kakve veze imaju sportske trke i sl. sa cinjenicom da neko "skace" sa mosta u reku u zapaljenom autu. Covek moze da se oklizne i pogine i u rodjenoj kadi, ali ipak neke stvari ne treba mesati.
Samo sam dao analogiju da bi po tom principu policija onda trebala da zabranjuje i gomilu drugih zbivanja gde postoji teorija da se desi nesto sto ima tragicne posledice
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Učiniti nešto sebi(ako ne ugrožava tudji život , imovinu i javni red i mir) je izbor a ne krivično delo ili prekršaj.Samoubistva se evidentiraju kao dogadjaji i ako samoubici nije niko pomagao u ostvarenju nauma ili ga na to podstrekavao, to je njegova lična odluka!
Lična odluka je i baviti se ekstremnim sportovima pa ko voli neka izvoli, ja mu to sigurno neću braniti!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Po toj logici bi policija trebalo da zabrani i odrzavanje trka jer i tu postoji mogucnost da neko pogine, postane inavlid, vozilo uleti u publiku
policija ne bi trebalo da odobri odrzavanje trka po javnim ulicama, mostovima itd.
ne da je mogucnost da neko pogine, nego je to gotovo postalo pravilo kod nas i skoro da nema nijedne sezone bez tragicnih pogibiija sto vozaca sto publike.
crna hronika tih skupova je ogromna i upravo zato je i najavljeno (AMS neka komisija za sport ili kako se vec zove) da se tako organizovane trke po javnim ulicama vise nece odigravati u Srbiji.
mesto za trke i trkanje nisu ulice vec motodromi koji su namenski pravljeno za to i omogucavaju nuzne preduslove.
to da li ih mi imamo ili nemamo, i kakvo je ono sto imamo je sasvim drugo pitanje.
ja ostajem pri misljenju da za opasne stvari mora da se obezbedi posebno uredjeni prostor, posebno organizovane sluzbe i ne sme da postoji ugrozavanje bezbednosti i javnog reda i mira svih ostalih gradjana koji ne ucestvuju dobrovoljno u izvodjenju tih opasnih dogadjaja (ili bilo kojih).
i u svetu su se ranije oraganizovale trke po ulicama i stradala publika ali je to odaaaaavno prevazidjeno i danas se ne praktikuje (osim par eksluzivnih izuzetaka, F1 npr) kao pravilo.
tvrdim da ono sto se desavalo na Brankovom mostu nije moralo tako da se odigrava uopste...zasto je uopste bio vozac u autu kada je to nepotrebno uz danasnje mogucnosti daljinskog upravljanja...zasto je uopste izabran bas taj auto za koji je poznato da je ekstra mekan i da je napravljen od mekane plastike...zasto je ako je vec izabran izvrseno postavljanje dodatne mase na krov vozila sto je naravno po najprostijim osnovama fizike direktno uzrokovalo da auto pada na krov (teziste je na krovu i logicno je da usled gravitacije da se auto uvek okrene na krov)...itd.
to ide na dusu onima koji su smislili i pokusali da organizuju.
policija nije nadlezna za ideje ali jeste za opstu bezbednost svih gradjana pa i tog kaskadera...
sta znaci to sto je dobrovoljno bilo skakanje sa mosta, pa i samoubica ili bilo ko kada skoci sa mosta policija ima obavezu da sve ucini da to spreci i da pomogne maximalno da se ipak ne dogodi.
ovo je jos i bilo najavljeno skakanje sa mosta a policija nemo gleda nesto sto je i inace zabranjeno i ne smatra se normalnim ponasanjem.
poenta mog stava je da je policija olako javnu bezbednost i red prepustila u ruke organizatorima i nemo posmatrala tragediju jos u nastajanju jer je eto neko (neovlasceno) napisao da je sam odgovoran za sve.
ok, videcemo kako ce se pokazati ta odgovornost sada kada se tragedija dogodila.
ubedjen sam da ce biti nesto tipa izvine dogadja se, visa sila....i nastaviti dalje.
isto kao na trkama po javnim putevima kada pogine nekoliko ljudi, digne se prasina u medijima na kratko i sve se poturi pod tepih i zaboravi do sledece tragedije.
bilo je u jednom od brojeva SAT-a pobrojana crna lista poginulih sto vozaca sto posetilaca na nasim trkama u zadnjih 5-6 godina.
ja pitam da li tako mora i dalje, da li nista nismo naucili iz prethodnih tragedija. ne znam da li je to samo pitanje za policiju ili koga vec sve ali nekako mi policija deluje najozbiljnije i najsposobnije da ukaze na problem i da reaguje pre nezeljenog dogadjaja.
necu vise, bojim se da ce se nastaviti olako shvatanje da ne kazem igra sa i oko auta koji su itekako nezgodne sprave i lako izmaknu kontroli a ubijaju bez po muke.
zao mi je sto uopste postoji povod da diskutujemo na tu temu, da se uopste tako nesto moze jos uvek kod nas dogadjati.
znam da sam subjektivan, objektivne su crne brojke.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Originally posted by brick
ovo je jos i bilo najavljeno skakanje sa mosta a policija nemo gleda nesto sto je i inace zabranjeno
Kojim propisom (Zakon, uredba, pravilnik....) i kojim clanom tog propisa je zabranjeno skaknje sa mosta?
Ako nesto nije zabranjeno, to je dozvoljeno, jedan od osnovnih pravnih postulata.Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Kojim propisom (Zakon, uredba, pravilnik....) i kojim clanom tog propisa je zabranjeno skaknje sa mosta
zabranjeno je i samo zaustavljanje na mostu, osim u slucaju kvara kada je obavezno postaviti vozilo sto je vise moguce u stranu da ne smeta drugim ucesnicima, propisno obeleziti da je u kvaru i odmah pozvati policiju/slep sluzbu da ukloni postavljeno vozilo.
za pocetak..
dalje, zabranjeno je kretanje motornim vozilom van obeleznog kolovoza (kolovoznih traka) a narocito trotoarom /kao sto je uradjeno u konkretnom slucaju (vidi se na snimku).
itd, itd...
nije poneta koliko je clanova i kojih sve zakona prekrseno, valjda je bitno da li covek preziveti kao rezultat nepromisljenost organizatora i pomagaca.
za ubuduce je pozeljno da se izvuce pouka, da se ne ponavlja razred sa slicnim posledicama po zivote, poput organizovanja trka koje sam pomenuo. bespotrebno.
ja ne mislim da je u saobracaju dozvoljena apsolutna sloboda da radi ko sta hoce i kako hoce.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Sve si to lepo fino i krasno napisao, ali opet nisi odgovrio konkretno gde pise da je zabranjeno skakanje sa mosta.
I za sve to si napisao, si u pravu, samo sto je ovde to nista ne vazi jer je za vreme tog dogadjaja most bio zatvoren za saobracaj (isto kao i kada se Usce zatvori radi trka), pa tako nije u tom trenutku bio javna saobracajnica.
Isto kao da smo ti i ja divljali po nekom dvoristu - nije javni put i nas je problem da li cemo se osakatiti.
To sve postaje problem policije i drugih institucija kada nekoga povredimo, nanesemo mu stetu...Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
kaskaderi
dragi decki,radim kao kaskader 20 i vise godina,radio sam skoro po cijelom svijetu.Naj vise sa autima.letio,okretao se,frontalne sudare itd da ne nabrajam.Ovo sto vidim na fotki ravno je gluposti za pocetak. Uz duzno postovanje ali ovo je organizirao amater ili covjek kojeg boli djoko za druge ljude tj. kaskadere.
Comment
-
-
Comment