Prijava za slomljenu ruku...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Prijava za slomljenu ruku...

Pozdrav, situacija je sledeca... Mom mladjem burazeru je stigao poziv od tuzioca da se javi po tuzbi od nekog lika zato sto mu je slomio ruku... Stvar je malo komplikovana zato sto je taj lik zaostao u razvoju pa tuzbu u njegovo ime je podneo neki njegov rodjak... Da ne detaljisem, sve je ispalo slucajno i burazer nije imao nameru da to uradi ali eto desilo se... Doduse i ima ga oko 2 metra i preko 130kg... Ono sto mene interesuje je da u slucaju da njega proglase krivim, kakva je situacija... ide se u zatvor? placa odsteta? Kolika je uopste odsteta za slomljenu ruku? Ukoliko utvrde da nije bilo namerno sto i stvarno nije sta se onda desava....

Pozdrav!
    Lancia Kappa 2.0 20v
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Sve si napisao uopsteno, tako da konkretno ne moze da se odgovori. Svaki lom (ruka, noga, prst...) spada u teske telesne povrede, a nanosenje istih spada u krivicna dela.

Verovatno na pozivu pise zbog kog krivicnog dela (koji clan KZ) treba da se javi tuziocu, pa se onda lako moze videti koja je zaprecena kazna.

Posle, ako se podigne optuznica, pa sprovede proces, najverovatnije je da ce, ako ga osude dobiti neki uslov + placanje odstete.

Odsteta je relativna stvar, da li nastupio invaliditet ili ne, da li je nastpila umanjena radna sposobnost ili ne.....

Takodje, postoji tu i gomila drugih otezavajucih okolnosti koje ce podnosilac prijave forsirati, kao sto je ta zaostalost u razvoju, pa nemogucnost odbrane, pa ovo, pa ono.

Tu su onda fore (olaksavajuce okolnosti) za odbranu tipa on je skocio na mene, ja sam ga samo odurnuo, otkud ja znam da je zaostao, nikad ja nisam nista slicno uradio.....

Sve u svemu, treba da znas tacnu pravnu kvalifikaciju i da konsultujes sa nekim ko radi samo te stvari (a dosta advokata su specijalisti za odredjene oblasti).
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• TETAK
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3034
      • Čačak, Srbija

Što puštaš batu napolje kad je toliki.....mora da oštećeni nije na vreme ustao sa sedišta u tramvaju!
      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• mirdza
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2005
        • 2437
        • Katowice (PL) / Banja Luka
        • AGP / W126

uh...ne znam sta da ti kazem...u PL je to clan 157 krivicnog zakonika i nije nimalo naivno u pitanju je ostecenje tijela u trajanju preko 7 dana. za to se ide u prdekanu (teoretski) ali je u principu uslovna kazna...jest da je to u SiCG ali predpostavljam da je slicno - ukratko, LOSE!
        P.S. znam sta govorim, djevojka mi je tuzilac
        Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Danilo
          CBC Senator XXL
          • 02.10.2004
          • 908
          • Beograd, Dorcol

Cekaj, a koliko ti burazer ima godina?

Kako se uopste to dogodilo?
          www.blindmanmotorsport.com

Comment

• Rubi
            CBC Senator XXL
            • 06.05.2005
            • 519
            • Beograd

Cela stvar dosta zavisi od advokata - oni su ti u takvim sporovima glavni. Cak i ako ne ode u zatvor, jako je glupo da ti burazer bude osudjen za krivicno delo (recimo, tad ne moze da upise Policijsku akademiju, ali moze da bude ministar policije). Teske telesne povrede su neka stvar koja se cak goni i po sluzbenoj duznosti, to jest, kad neko dodje u bolnicu sa takvim povredama lekari obaveste policiju, oni tuzioca itd... Pretpostavljam da tvoj burazer nije imao nikakvih sudskih/zakonskih problema ranije - to je dosta ozbiljna olaksavajuca okolnost. Ako se uredno odazove sudu, i ako je situacija takva da je jasno na nije zeleo da coveku polomi ruku (znaci, nije pricao u kafani kako ce da ga polomi, posle je otisao, kupio pajser, zadrzao fiskalni racun, trazio ga kuci, nije ga nasao, zatekao ga u posti pred prebukiranim salterom, lupio ga pajserom pred 17 svedoka i opsovao ga), onda je sansa da ce da nesto robija zbog toga minimalna. Ipak, osuda za krivicno delo je vrlo ozbiljna stvar.
            (\__/)
            (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
            (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• Srdjan
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 2416
              • Bajina Basta/Beograd

Ma ovako kad pogledas sta se tu desilo, ne deluje toliko strasno... Bitno je kako tuzilac gleda... Ovako, kod nas u gradu postoji taj lik, koji je mentalno zaostao u razvoju i svi ga u gradu znaju.. Nije agresivan, mozda malo bezobrazan ali nista strasno. E sad, to se desilo tako sto je on usao u taxi vozilo ispred mog burazera koji je takodje bio uparkiran na taxi stanici. Posto je verovatno smarao tog taxistu, isti taj taxista je pozvao mog buraza da ga iznese iz kola jer je njemu bilo mrsko da ustaje iz sedista. Otisao je do kola, otvorio vrata, uhvatio za saku i pokusao da ga istera napolje... E sad, tu je verovatno mozda malo jace cimnuo i samo se desilo kvrc... Slomljena ruka u zglobu sake... Znaci nije bila nikakva namera da mu slomi ruku, niti je bila kakva svadja... I buraz nije imao nikakvih ranijih zajebancija... Eto to se dogodilo...
              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• dfast
                CBC Senator XXL
                • 26.05.2005
                • 1302
                • Hoofddorp NL /Bgd

Naka pozove na sudjenje tog kolegu taksistu koji je ujedno i vazan svedok. Druga stvar, tog lika ako znaju svi u gradu onda i znaju kakvo mu je ponasanje, namere nije bilo, osteceni se opirao napustanju vozila, mislim da ne bi trebalo biti strasno ali bolje nek se informise detaljnije kod nekog advokata.

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4098
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

nije naivna stvar...imao sam u familiji skoro lomljenje ruke u zglobu leve ruke...terapije 2 meseca da bi ruka mogla da pocne da se koristi...a u sustini vise ili manje ta ruka vise nije ista do kraja zivota.ni estetski ni upotrebno...
                  Tu se bas jako cimnulo ,kad je pukla ruka u zglobu.
                  ruka se tu lomi ,obicno kad se padne na beton ,pa se neko nezgodno doceka svom tezinom na jednu ruku...ali od povlacenja ??...
                  bio je to bas jak trzaj.
                  Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• vega
                    CBC Senator XXL
                    • 21.02.2006
                    • 324
                    • Beograd

Cccc, slucajno znam iz neke price tog drvosecu... kazu da je jak ko slon, cudo je njemu uspeo da polomi ruku
                    Kako je svet mali...
                    ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• Srdjan
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 2416
                      • Bajina Basta/Beograd

Kog bre drvosecu?
                      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• vega
                        CBC Senator XXL
                        • 21.02.2006
                        • 324
                        • Beograd

Ma nije bukvalno drvoseca nego je valjda krupan, jak decko pa sam zato rekao... ako je to uopste taj Nebitno
                        ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• Srdjan
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 2416
                          • Bajina Basta/Beograd

Nije drvoseca, ali je krupan i jak je kao bik... buraz mi je 87 godiste a ja sam stariji od njega 6godina ali ne smem sa njim vise uopste da se zezam... Kad njega vidim, jasno mi je kada kazu da snaga klade valja... Ova danasnja deca ili su sitna ili su extra krupna, sredine nema... Kao da smo ga koncetratom hranili...
                          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Srdjan
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 2416
                            • Bajina Basta/Beograd

Inace jos nije dobio poziv od javnog tuzioca, a dobio je drugi taxista kao svedok... Na tom pozivu pise neki clan krivicnog zakona 121/4-1... Ima li ko uvid u krivicni zakon da mi kaze sta pise???
                            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Lucky
                              CBC Veteran
                              • 08.12.2004
                              • 184
                              • Prokuplje

Originally posted by Krivicni Zakon RS
                              Član 121
                              Ko izvrši obljubu sa srodnikom po krvi u pravoj liniji ili sa bratom odnosno sestrom, kazniće se zatvorom do tri godine.

Comment

Working...
                              X