25 MAJ

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TETAK
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3034
    • Čačak, Srbija

Pričaš napamet!
    U tkz. tranziciji(ne znam šta u šta) nestaje sve ono što je koliko toliko činilo život predvidivim kao na primer kvalitetno i besplatno školstvo(do najvišeg nivoa), besplatno zdravstvo, sigurnost posla i na kraju jedan normalan odlazak u penziju.
    Mi smo to u jednom periodu imali i toga se jednostavno odrekli zarad jeftine propagande koju smo usput pokupili sa MTV-a i par reklama za Coca-Colu i fast food!
    Neka nam je Bog u pomoći!
    CHIVAVA!
    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• BRABUS
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2004
      • 2399
      • London

U tranziciji nestaje nesto sto samo po sebi nije odrzivo.....misljenje da je sve besplatno i da je sve svacije i nicije, a to je koncept koji je na toliko primera u svetu dokazan da ne moze da funkcionise na dugi rok.

Koj ce mi djavo tzv "besplatno" zdravstvo gde nikada nema nicega sto ti treba i gde nemozes da dobijes ono zbog cega si dosao....slicno i za skolstvo. Sigurnost posla je jos jedna socijalisticka tvorevina koja u praksi znaci da koliko i kako god radio, nikakve posledice neces trpeti i dobijaces isto koliko i onaj koji radi vise od tebe....

Ustvari, sta se ja upinjem....bar je poslednjih 20 godina pokazalo da nigde u svetu komunizam nije odrziv kao drustveni koncept i da nista pozitivno dugorocno nije doneo. E, sad....znam da je to teze da dopre do ljudi koji su ziveli u to vreme...

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Eto kad me prozivaš
        U tim Nemačkama i ostalim zapadima ja sam bio kad su neki pišali u prašinu, čak sam pomalo i gastajbarterisao a i po Istocima sam znatno mnogo bio, po ovim istocima što su nam sad zapad.
        Ovo što se zove tranzicija je oružana pljačka i smišljena politika jer se kupi cela fabrika za vrednost jednih ulaznih vrata... Tako da sumljam da to ima veze sa prethodnim dobom.
        Da mi Brick ne bi skakao u kosti sa tržišnom vrednošću samo da objavim da je namerno dovedeno dotle da velika većina nema za ta ebena ulazna vrata nego samo odabrani.

Što se pamćenja tiče ja sam video uživo i uživao u oba vremena, ti znaš to samo iz priča ili objašnjenja stručnih ili nestručnih analitičara.
        A što se tiče neodrživosti i utopije, pa pogledaj Švedsku...
        Eto
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• TAZZ
          Banovan
          • 30.05.2005
          • 1409
          • NBGD,SERBIA

ZIVEO DRUG TITO...
          JUGOSLAVIJA

ZASTAVA KOJA SE VIJORI ....ONA VELIKA PORED GLOBUSA.....
          MOJA.......
          ZIVELA JUGOSLAVIJA....
          ZIVELI PIONIRI....

Comment

• Skyline GT-R
            CBC Senator XXL
            • 13.02.2005
            • 806
            • Chicago - My Kind Of Town

Originally posted by BRABUS
            Koj ce mi djavo tzv "besplatno" zdravstvo gde nikada nema nicega sto ti treba i gde nemozes da dobijes ono zbog cega si dosao....slicno i za skolstvo. Sigurnost posla je jos jedna socijalisticka tvorevina koja u praksi znaci da koliko i kako god radio, nikakve posledice neces trpeti i dobijaces isto koliko i onaj koji radi vise od tebe....

Originally posted by BRABUS
            E, sad....znam da je to teze da dopre do ljudi koji su ziveli u to vreme...
            Kekekeke....znaci pazi kad nemas pojma koliko si u pravu

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

E dobro ste se našli

https.autogas.rs

Comment

• Sasha
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 4126
                • Novi Sad

Slazem se sa Dorom 100%, iako se malo toga secam i malo toga sam osetio od tih vremena.Ovo sada je blagi uzas
                www.arcs.org.rs/forum

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ono što je koliko toliko činilo život predvidivim kao na primer kvalitetno i besplatno školstvo(do najvišeg nivoa), besplatno zdravstvo, sigurnost posla i na kraju jedan normalan odlazak u penziju
                  i ja sam doziveo deo toga, svega nekoliko godina ali i hronice nestasice struje, nemanja grejanja zimi, nemanje dizela za autobuse pa pesaka, bonove za benzin, redove za hranu, a o luksuzu zvanom auto (pa jos zapadni) nije bilo ni u mislima....

sve je to bilo divno sve dok je to neko dotirao i stalno placao sa strane...e onda jednoga dana prestali ti neki da salju pare i mi odosmo u bunar. na dno sa koga smo tek poceli da se nekako pentramo i da otklanjamo (ocekivane i zakonomerne) posledice togfinog zivota gde se lako i stalno trosi a retko ko radi i zaradjuje sveze novce.

dobro, ne racunam stalni rad Topcidera (stamparije) sto je godinama bila glavna privredna grana...

sigurnost posla je i napravil od ovih naroda nesposobne da prihvate najnormalniju konkurenciju i nesposobnim da sami zarade za zivot a navikla mnoge da samo zinu i cekaju drzavnu sisu svakog prvog u mesecu.

ah da, i moji roditelji su proveli radni vek u tom sistemu i drzavnoj sluzbi, i skoro sve sto su stekli je bilo ubek na kredit (pozajmice) i ogromna odricanja uz tezak zivot.

ja jedino zalim za pasosem koji je otvarao vrata u svetu, i donosio zavidno postovanje, za sve ostalo mi je drago da se konacno samourusilo i da mogu da pocnem normalno da radim, zaradjujem i zivim kao ostali normalan svet koji ima samodorziv razvoj.

dakle, brabus je moj idol
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• Sasha
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 4126
                    • Novi Sad

Hm...ja se secam samo par/nepar dana za voznju.....Ja ne znam gde ste vi ziveli ali ja sam svake godine isao po 2 puta na more,svake godine zimovanje,moji su imali uvek po dva auta(doduse zastavina jer mi cale nije bio zaludjenik za kola i uvek se trosilo na putovanja,dobru klopu, garderobu....) Trst,Minhen,Bec pa to je bilo u fazonu kao sada kad planiram da idem do Bg-a!!! I sve to sa dve plate, dakle nista privatno muvanje i sl.
                    Sada sa dve plate mogu da preguram mesec i da uzmem kredit da bi otisao na more.
                    www.arcs.org.rs/forum

Comment

• BRABUS
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2004
                      • 2399
                      • London

bravo brick....ja taman mislio da cu da ostanem usamljen

cudna je stvarno ljudska priroda, da potisne iz secanja sve lose a ostane samo dobro. Komunizam je kod nas iznedrio mnoge cudne izume, nezna se koj je cudniji i gori.

Dora, pa ne moram ja da dozivim nesto da bih znao kako je, dovoljno verujem ljudima oko sebe....narocito zbog toga sto i oni pozitivno gledaju na to vreme...ali priznaju povremeno i neke lose stvari. Da li bih trebao da prodjem kroz par-nepar voznju da bih znao da je to daleko od svake zdrave pameti ? Nestasice svega i svacega sam dobro osetio...

S druge strane, dovoljno sam naucio o ekonomiji da znam koliko je koncept koji smo imali neodrziv, a stalno vidim koliko se obija o glavu svima nama. Najgore od svega je sto mnogo ljudi idalje zivi ubedjeno da je jos uvek samoupravni sistem....gadi mi se kad cujem kako "radnici" brane preduzeca kao da im je deda u amanet ostavio.

E, al si dao primer.....od svih komunistickih zemalja, setio se Svedske

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Sad ćeš ti mene malo pomalo uvući u ovo Zašto me nervira priča o ovome a pisanje naročito. Da bi se ja i ti sad raspravili treba da krenemo od markovih konaka pa da vidimo ko je uvezao Marksa i Engelsa u Rusiju i zašto. Šta ima u podrumima Vatikana. To mi se ne radi.
                        Drugo pitanje oko kojeg bi mogli letnji dan do podne je filozofija življenja i kultura. Pod kultura mislim na način života nekih grupa ili naroda...
                        Ti gledaš očima anglosaksonskog sveta gde je rz brzotrz najbolji na svetu.
                        Drugi gledaju očima Tahićana gde je brzina velika mana, opuštencija...
                        Šta odredjuje cenu rada jednog sata korejanca i nemca? Prvi su glupi a drugi pametni ili šta?
                        Ja sam negde u sredini
                        Uostalom, šta god ti sad mislio ili radio će pasti u vodu za jedno 20 godina kad dodju Kinezi naskroz Sad im selite tehnologiju zbog profita a onda će...
                        I šta, onda će tebi tvoja deca govoriti eto da ste vi malo mislili na budućnost i niste živeli na kredit ne bi mi sad imali kineskog cara
                        A možda kineski car nije loš?
                        A Švedska? Pa to govori koliko ne gledaš, Švedska jeste dokaz da socijalizam može da se sprovede.

https.autogas.rs

Comment

• Dragan
                          CBC Veteran
                          • 18.09.2005
                          • 184
                          • U blizini Novog Sada

Sedamdesete godine proslog veka su godine izobilja u vecini zemalja na svetu.Ne racunam Etiopiju i slicne zemlje.Pa tako i nema neke velike zasluge Tita i kom.partije.Tako bi nam verovatno i bilo i da je kralj Petar bio na vlasti.

Comment

• vega
                            CBC Senator XXL
                            • 21.02.2006
                            • 324
                            • Beograd

Skroz zeznuto pitanje.
                            Ranije sam bio liberalno ekonomski raspolosen kao Brabus, sad vise nisam siguran. Da komunzam nije odrziv to je dokazano, pa i socializam tesko... svedi i kuvajcani mozda nisu najbolji primer - nafte i gasa koliko hoces sto fino dodje za peglanje kojecega. Sa druge strane zapad mi se sve manje svidja kako mi koji rodjendan prolazi. Zakuvalo se suvise. Otprilike da smo, onako globalno, stisli taster samounistenja samo jos nismo svesni. Kad bi mogla neka sredina...
                            Dok si na pocetku dvadesetih sve se nesto lupas po grudima, ja ovo- ja ono, avioni, kamioni... kasnije si vise za neke mirnije rabote, a kako je krenulo nece da valja Uhvatite se za nesto cvrsto, bice ovo drmusava voznja.
                            ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• BRABUS
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2004
                              • 2399
                              • London

Jeste, ja sve to gledam iz mog ugla i mog ubedjenja, koje je sve samo ne levo. Mislim da socijalizam generalno neradnicima donosi nezasluzeno, a radnicima otima zasluzeno. A s obzirom da ja u ove prve ne spadam, znaci da cu ceo zivot da radim za druge....cak i u ovoj Nemackoj (40-45% od plate ne ide meni u dzep...vec nekim lezilebovicima, azilantima, istocnim nemcima i pitaj ku*ac kome), u Svedskoj jos gore verovatno. A odozgo na sve to mora da platim zdravstveno osiguranje, ako hocu da dobijem tretman kakav zelim ako mi se nedaj Boze nesto desi.

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

Onaj SRI se grohotom smeje

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X