niste sami vas dvojica, ja sam vam pozadinska podrska, ili mozda bombas ko Bosko Buha, pa kad naletite na bunker 8)
25 MAJ
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
Još nismo počeli da se vredjamo
Comment
-
-
eee...pa moram i ja malo da njamke na ovu temu
Kada bih morao da biram izmedju liberalno kapitalistickog i komunistickog drustva...izabrao bih RODOVSKU zajednicu =]
znaci...pashnjak i 100 ovaca...100 ovaca svake godine sto jaganjaca..para koliko oces a nemas gde da ih potrosis,a i netrebaju ti u planincini nekoj.
Sa @Vegom se slazem 100% , sa @Dorom 70% , a sa @Brabusom se 80% neslazem.
@Brabus..nemoze covek a i nema zelje da se ceo zivot takmici..trci na 100 metara i igra basket i fudbalicu sa klincima...sve u svoje vreme.
Jednog dana mozda ces pozeleti da imas samo mir i dovoljno za nekakav pristojan zivot, a ne da se tresesh na berzi i znojis u sivom odelu.
"take it easy amigo"Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
U pravu si, ima nas raznih, sa razlicitim prioritetima u zivotu....od sve vise ljudi cujem slicne komentare na moj racun, ali jednostavno sam takav put izabrao.
Mozda cu jednog dana pozeleti mirniji zivot, ali mi trenutno ne smeta uopste da sa svoje 22 godine radim po 12-13 sati svakog dana. Mislim kada jednom budem dobio stalni posao da cu moci mnogo pristojniji zivot da priustim sebi i svojoj porodici kad je budem imao....nego da radim neki prosecan posao. Sve ima svoju cenu, ne moze i jare i pare
Comment
-
-
Na osnovama nije postojala, ali je u praksi, pogotovo u socijalnoj zastiti, bila veoma bliska ideji socijalizma
Svedksa je bliza pojmu socijal (kapitalisticka) demokratija nego socijalisticka (komunisticka) etatisticka drzava.
to bogatstvo Svedske nije nastalo na osnovama socijalizma, i nema blage veze sa socijalizmom...ako se dogovorimo sta je postavka socijalizma (po definiciji zabrana privatne svojine i privrede, negacija trzista i slobodne trgovine, negacija novca i uopste kapitala kao kategorije).
u Svedskoj ima i kapitala, i kapital odnosa koji proistice iz toga, i novac je roba/kapital sa svojom vrednosti i pravilima, privatna svojina je naravno garantovana.
ja i pored najbolje volje ne vidim i dalje kakve veze ima socijalizam kao privredno/drzavno uredjenje sa Svedskim sistemom.
Kanada je kao i Svedska visoko postavila ciljeve i domete socijalne zastite pa nisam cuo da se ubraja u socijalisticke drzave.
sa druge strane SFRJ i samoupravni sistem koji negira novac, svojinu i trziste (robe i rada) ili sovjetsko- korejski-africki-kubanski modeli socijalizma svi od reda su imali slicne postavke- ne postoji novac kao roba, privatna svojina zabranjena zakonom, trziste ne postoji.
i naravno takvi sistemi su svi do reda bili neuspesni i nisu mogli niti da se prehrane samostalno a kamoli nekakav dugorocno odrziv razvoj.
ostalo je vec istorija eksperimenta.
naravno, zadrzavam pravo da posmatram iz tog ugla za svoje utiske o dobro-lose poredjenjima
poredeci sa mogucnostima mojih roditelja, ja sam za 10 godina zaradio vise nego sto su oni u zbiru za 75 godina rada( i to ovde u ovim teskim vremenima prema njihovim prilicno stabilinijim vremenima koja su bila kako se kaze "zlatna") , meni dovoljni pokazatelj koje mogucnosti nudi jedan a koje drugi privredno drzavni sistem.
naravno subjektivno.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Sad će već početi prozivka pa da se mi dok je šala-komika laganica razidjemo
Comment
-
Comment