Kradja na naplatnoj!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Transporter, itekako je bitno gde ide novac, jer putarina se i placa da bi seisplatila investicija izgradnje puta, pa zatim da bi se taj isti put odrzavao, i donosio pare za izgradnju novih puteva.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• ToNcA
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2006
      • 868
      • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
      • Mazda 6 2.0d

Originally posted by nikolans78
      Da ne otvaram novu temu, da ispricam jedno moje iskustvo. Naplata parkinga na surcinskom aerodromu. Svaki put kada idem tamo pokusavaju da me pokradu, a bio sam dosad na tom parkingu desetak puta. Znaci, nije moguce da je slucajno. I svaki put je prica ista kako nisu dobro videli na kartonu kada sam usao. Jednom su mi cifru povecali 5 puta, ali uglavnom povecaju za 30tak dinara. Jednom cak 150 dinara vise(umesto 30 dinara) Verovatno vecina ni ne gleda, vec samo da pare. I svaki put moram sa njima da se raspravljam koliko sam duzan. Rekao sam "Jel bas svaki put morate da prokusate da me pokradete? Jel ti mislis da sam ja ******?" a on uz podsmesljiv ton "Jel bas svaki put?" Da li ova kradja moze da se prijavi nekome?
      I meni se to isto desilo bas na Aerodromu pre nedelju-dve. Udjem na parking. Dodjem do terminala - kad cale vec izaso. Dodjjem do kola, strpam torbu u gepek a lik ce - 70. Ja mahinalno platim (racunajuci da su poskupeli jer sam na sajmu sat i kusur platio 200 pa mi je jos bilo i jeftino) i vidim tablu "35 din po zapocetom satu" i caletu "vide li ti ovog" a on ce "pa otkud znam koliko dugo cekash". Joj sad cu cim mi prodje ispitni rok 2 puta dnevno da idem tamo sa dvojicom u kolima i naravno digitalnim aparatom (da slikam karticu i racun). Jel da, bas nemam sta da radim?

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• ToNcA
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2006
        • 868
        • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
        • Mazda 6 2.0d

Ako je sve ovde briga gde ide novac za putarine neka predloze da se daje - meni. Ali da se to regulise posebnim zakonom. Stvarno ne vidim sto bismo mi placali putarinu nekim likovima koji tamo rade i da to ide u njihove dzepove (tax free) a da svakim prelaskom u desnu traku stavljamo glavu u torbu. Tako nam i treba u stvari kada jos imamo taj idiotski sistem sa naplatnim rampama. I Bugari su uveli nalepnice i putarina kosta 1 lev dnevno a vozis se koliko hoces. Znaci za 7 leva (3.5 evra)mozes da se vozis nedelju dana po svim putevima u Bugarskoj koliko god budes imao para za gorivo (da ne kazem bas koliko hoces). A to je iznos manji od putarine Bg - Nis pa vi vidite ko je ovde lood a ko zbunjen

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• TETAK
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3034
          • Čačak, Srbija

Sve to je funkcionisalo jako dugo i kako je koja ekipa stupala na "vlast" tako su nastavljali po sistemu "gde ja stadoh ti produži..".Naravno niko ništa nije prijavljivao kako se ne bi sve provalilo i klupko odmotalo!
          Jedini lek za to su drastične kazne i što je još važnije konfiskacija imovine, kako bi svi videli da su se uzalud zezali.
          Naravno stvar bi trebalo izgurati do vrha kako se neko ne bi skrivao iza navodnih zahteva da se sve to izgura do kraja a on sam u "poslu" do guše...
          Kod Kineza su za krivična dela iz oblasti privrede predvidjene i smrtne kazne.
          Njima je verovatno stalo da im država bude bogata!
          Ono što je napisao "transporter" ne bih ni komentarisao, jer je to direktan poziv na kradju......
          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Wiz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3104
            • Nish

Ako ne bude drasticne konfiskacije imovine i zatvorske kazne od bar 20god onda se nista nece postici

Comment

• Darth Nihilus
              CBC Senator XXL
              • 13.04.2005
              • 417
              • Srbija, Paracin

Nema šanse da se klupko odmota do kraja, niti da dođe do oduzimanja imovine i dugačke apse. U ovoj državi NIKAD ne nahebu lopovi, već pošten svet za neku malu grešku. Oni koji imaju para, a još ako su na vlasti/uz vlast, su nedodirljivi.
              Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Kao i u svim velikim kombinacijama, prvo strada sitna boranija. Ali, ako ih proglase za organizovanu grupu, pa ih osude pred posebnim odeljenjem okruznog suda, moze doci i do konfiskacije imovine.
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• TETAK
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3034
                  • Čačak, Srbija

Pa još ako bude politički korisno, da se nekome dodje glave, ima šanse da i pravna država kaže svoje!
                  Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Wiz
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3104
                    • Nish

moze doci i do konfiskacije imovine
                    Videcemo ,samo takvi likovi uvek imovinu vode na drugog nikada na sebe,samo neku sicu,ja mislim da ovde neko nije patio dovoljan reket,pa se zato krenulo u "akciju"

Comment

• Red Beast
                      CBC Veteran
                      • 18.06.2005
                      • 102
                      • NBGD/45 Garaza: Nissan Patrol Y60 Custom, Lada Niva Custom, Nissan X-Trail 2.2, BMW E30*B27

Nezvanicno:

Jos pre skoro dve godine je trazen par puta reket pojedinim glavesinama pa je jednom prilikom popio batine sporedan lik koji je prijavio to muriji. Likovi su znali sta se radi i trazili "svoj" deo. Kad su popadali krenulo je cupanje i tako se rasplela prica. Od tada plavci namestaju igru ... vrbuju jednog od radnika da fotografise i proverava kamione i sl.

Comment

• Čiča
                        CBC Senator XXL
                        • 14.12.2005
                        • 1621
                        • Beograd, Vidikovac

Da nema zanimljivih komentara tema bi mogla biti "daj narodu hleba i igara" Pali su zato sto nisu hteli da daju procenat ili dovoljan procenat nekome...

Jako me licno boli to sto je trnasporter napisao, jer je u periodu od 90 do 94, ukradeno 25 kilometara auto puta i negde oko 80 km magistralnog, na ovaj nacin.

Ovo je samo izgradnja novog, a jos odrzavanje postojecih, koliko smo guma, amortizera i ko zna jos cega izlomili na "udarnim rupama"???

Takodje boli i to sto ne verujem da i ako neko padne da ce to biti nepovratno, znaci uvek se u ovakvoj drzavi nadje rupa gde se eurima mogu zapusiti koja hoce da laju
                        Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
                        "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

nezvanicno, vec nekoliko godina (znam za najmanje 3 unazad) se kamerom u realnom vremenu snima svih 24 sata, i svaki prolaz svih vozila i od strane posebne sluzbe analizira.

i, obracun naplate putem inkriminisanih racunara ne vrse radnici naplate vec posebna firma, IMP (institu Mihajlo Pupin), sa zasebnom sluzbom i zasebnim radnicima koji su za to nadlezni.
                          IMP je zaduzen i za kartice, kao i odrzavanje i rad masina koja vrse stampu/pripremu magnetnih kartica.

posto znam licno oko 400 radnika sa oko 30tak naplatnih stanica, oko 50 smenovodja i nekoliko sefova odseka verujem da se radi o pojedinacnim izuzecima gde je najmanje samih radnika u semi a igra je negde na visem nivou osmisljena.

konfiskacija imovine za koju nema porekla se podrazumeva da bi imala pozitivno dejstvo na buduce ideje.

mada, uz novi bezgotovisnki sistem naplate cije je uvdojenje u toku na relaciji BGD-Sid vec ove godine mogucnosti manipulacije se dodatno umanjuju same po sebi.
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• djukic
                            CBC Senator XXL
                            • 27.03.2005
                            • 2526
                            • Beograd

Brick nisi u pravu. Pojava je jako masovna.
                            Moja nekadasnja devojka a sada zena je iz Velike plane. Od 1996 godine isao sam bar 2 puta nedeljno do Velike plane i placao putarinu redovno.
                            Sta hocu da kazem jedina 2 radna mesta u Velikoj plani koja se moraju dobro podmazati (platiti) i jos se mora pri tome upotrebiti sva rodjacka i prijateljska pomaganja su radnik na Naplatnoj rampi i tocilac goriva na Jugopetrolovoj pumpi.

Moram jos da ti kazem da je Velika plana kao sto predpostavljam znas jako mala palanka i da se sve realno zna. Tako znam da radeci na naplatnoj rampi deckko je uspeo jako da popravi svoj status i to u roku od godinu dana. Sve ono sto sam ja morao da zaradjujem 10 godina on je stekao za manje od godinu. Ovo nije prica koju sam cuo iz dobro informisanih izvora vec coveka gledam bar 2x nedeljno!!!!!!
                            Uopste me nezanima na koji nacin to rade ali to rade! Verujem da su dobro uhodana mafijaska grupa u kojoj su na svim nivoima upetljani i prljavi te stite jedan drugoga.

E sad na kom nivou je doslo do svadje pa je pukla tikva nezanima me jedino sto znam da su pare u igri tolike da ce stvar biti sigurno zataskana i da ce biti pronadjen novi sistem kradje.
                            https://t.me/pump_upp

Comment

• 206
                              Admin od ispočetka :)
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Znam ljude koji su gooodinama pre ovog sr**a trcali po 2x dnevno Bg-Nis i menjali kartice (kako i koja tacno kombinacija je bila u pitanju ne znam, ali ocigledno je bila jako unosna). Radilo se o sitnoj ribi, kako je nazivaju, znaci radnicima koji direktno rade naplatu i koji su uzimali NENORMALNO velike cifre na tome...dakle, licno oni, sitna riba, bez pokroviteljstva odozgo. Nosili (i dalje nose) jako skupu garderobu, voze jako besna koja itd...sumnjam da bi im "pokrovitelji" dali toliku kolicinu udela u igri. A Brick, to da naplatu ne rade radnici nego neki institut ili cinjenicu da ih danonocno snimaju mozes njima da kazes, verovatno im je do sada bilo potpuno svejedno, a cinjenica je da su krali ko blesavi. To ko je za sta zaduzen njih nije sprecilo da dobro napune dzepove.
                              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• djukic
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2005
                                • 2526
                                • Beograd

Brick jos nesto kompjuterski sistem, nadgledanje...

Praksa u saobracajnoj skoli odnosno u Nisu postavis ucenike na smenu da broje samo kamione
                                U Beogradu uradis istu stvar
                                Na kraju nedelje das im maturski da sravne Nisku i Beogradsku stranu.
                                Onda uzmes klince iz Policijske skole u kamenici da pohapse barabe.

I eto deca resila stvar

Novi sistem naplate ce samo pojeftiniti onim velikim barabama da rade odnosno izbacice sitnu ribu iz igre. Radice se samo na veliko. Uh al odo u teoriju zavere
                                https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                                X