Sa mnom samo dogodovshtine...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • The Punisher
    CBC Senator XXL
    • 01.03.2006
    • 503
    • Beograd Wozhdovatz
    • Ford Taunus TC1

Sa mnom samo dogodovshtine...

Pazite sad ovo:
    pisao sam nekoliko puta i pitao za savete oko sredjivanja kola, sredjujem kola jos od februara za registraciju, nemam prihode pa koliko stignem i kad. E sad saobracajna mi je istekla 28.05. (nedelja) a meni je ostao jos auspuh da sredim u ponedeljak i kako nisam stigao da odem na tehnicki u ponedeljak, ja to ostavim za danas.
    I krenem ja jutros na tehnicki i nekih 200 metara ispred tehnickog pregleda me zaustavlja patrola. Dobar dan, dobar dan, isprave,... pa vama je pre 2 dana istekla registracija. Ja pocnem da mu objasnjavam da sam krenuo na tehnicki i pokazem mu gde idem na tehnicki, on on pa vi ste napravili prekrsaj, bla bla bla i bez pogovora pocne da pise. Kaze idete kod sudije za prekrsaje i kazna je do 5000 din. Posto sam posle 5 minuta ubedjivanja dok je on sve vreme pisao shvatio da je neki gorshtak nije bilo svrhe rasprvaljati se, bitno je da samo nisam potpisao Zapisnik koji mi je dao.
    Koja su moja prava? Znam da sam pogresio ali nisam mogao da preletim do tehnickog, morao sam da vozim. I sta rade ljudi koji pauziraju sa registracijama po vise meseci, kako posle voze i teraju auto na tehnicki?
    https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC
  • Karbo
    CBC Senator
    • 16.02.2006
    • 225
    • Sydney - Land of Downunder

Da ti nisi neki rod mom ortaku Luki???
    On je tako 2 puta najebo (svaka kazna je bila 1000eura). Pa ti vidi... Ovde ako zakasnis dan, moras pun ***** papirologije ispunjavati da bi mogao odvesti auto na technicki.
    I firmly believe that anyone, who is worth anything at all should own
    a 12 cylinder car before they die... because there's nothing else like it...
    It will take your breath away!!!
    by David E. Davis

Comment

• dfast
      CBC Senator XXL
      • 26.05.2005
      • 1302
      • Hoofddorp NL /Bgd

Nemas nikakva prava, morao si tehnicki da izvrsis pre isteka registracije, ili si morao auto da dovezes slep sluzbom. Neosiguran i tehnicki neispravan ne smes u javni saobracaj (ako si neregistrovan automatski si neispravan).
      Ljudi rade ono sto i ti, krenu pa lutrija, oce biti policije usput ili ne.
      Zakon nije predvideo takve okolnosti a realnost je negde izmedju. Meni je bar 10 puta istekla registracija i produzio sam je sa zakasnjenjem, neki put su me capili a neki put i nisu.
      Ono sto sam ja radio je to da sam donosio sudiji za prekrsaje potvrdu iz supa da je tehnicki pregled auta izvrsen na dan kada me je policija zaustavila i napisala prijavu, a sudije po svom nahodjenju te osude ili ne.

Comment

• dfast
        CBC Senator XXL
        • 26.05.2005
        • 1302
        • Hoofddorp NL /Bgd

Originally posted by Karbo
        Ovde ako zakasnis dan, moras pun q*c papirologije ispunjavati da bi mogao odvesti auto na technicki.
        Karbo, gde ovde?

Comment

• Karbo
          CBC Senator
          • 16.02.2006
          • 225
          • Sydney - Land of Downunder

Originally posted by dfast
          Originally posted by Karbo
          Ovde ako zakasnis dan, moras pun q*c papirologije ispunjavati da bi mogao odvesti auto na technicki.
          Karbo, gde ovde?
          Australia brate! Land of Downunder!
          I firmly believe that anyone, who is worth anything at all should own
          a 12 cylinder car before they die... because there's nothing else like it...
          It will take your breath away!!!
          by David E. Davis

Comment

• mirdza
            CBC Senator XXL
            • 14.03.2005
            • 2437
            • Katowice (PL) / Banja Luka
            • AGP / W126

jbg...u poljskoj ne mozes da posjedujes neregistrovano auto
            tacnije - mozes da zakasnis do 14 dana sa registracijom a onda ili kazna i registracija ili odpad...a ako ides na tehnicki koji ti je istekao - slep sluzba.
            BTW ja sam vozio 2 mjeseca bez pregleda - nisam imao para za spone, krajnice i jos neke za*ebancije
            Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• dekideki
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2005
              • 1914
              • Beograd

ja sam tako sredjivao kola i malo se zaneo, istakla registracija. debelo sam se raspitao sta moze da prodje i onda sam zvao ujaka koji me je shlepovao (motor upaljen, moj auto duplo ispravniji od njega, na leru), ja bez tablica, trougao pozadi. prosao pored dve kontrole i stigao do tehnickog i natrag.

losa sreca, sta reci? dzabe se nerviras, sta se mora, nije tesko. neke se skole skuplje placaju. najkrivlje mi uvek padne kad ti malkice fali i nista se ne bi desilo... jeb*ga.

poz.
              .

Comment

• dfast
                CBC Senator XXL
                • 26.05.2005
                • 1302
                • Hoofddorp NL /Bgd

S obzirom kakvo je vreme iza nas (nadam se zauvek) cudo je sto smo uopste vozili. Neko je pomenuo u nekom postu da su nalazili slojeve neke skrame u motorima po otvaranju. Pa ja sam licno kupovao polovno motorno ulje, od jednog matorog, koji je na benzinskoj pumpi menjao ulje i merio pritisak u gumama. Dam mu neku sitnu kintu, i kazem mu kad naidje neki bolji auto a ulje nije bas mnogo crno, odvoj za mene jedno 4-5 litara . Bilo je perioda kada sam samo dolivao, motor tu i tamo pomalo duva, troskari po malo i ulje, ma kakva zamena dolivaj, a i takvi motori su gurali poprilicno. U to vreme si mogao da nadjes samo rumunska razredjena ulja ili u najboljem slucaju domaci galax.
                Tako je i sa registracijom auta, znas da ide za koji dan ali uvek nesto iskrsne, a treba recimo zakrpiti auspuh, zameniti zadnje paknove i sl.

Comment

Working...
                X