Skuter(motor) yamaha ili peugeot

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Daka
    CBC Senator
    • 15.06.2005
    • 277
    • Subotica

Skuter(motor) yamaha ili peugeot

Imam zelju da kupim skuter iz inostranstva pa ako neko moze da mi kaze koliko se tamo krecu, ali da su u dobrom stanju,jos ako bi bio iz dijaspore bilo bi super ,pa jos ako moze da mi nadje!!? Uglavnom mi treba za gradsku voznju jer popizdeh od ovih parkking ZONA.Inache veze nemam ni kakvih ima TIPOVA ,pa ako neko ima volje da mi ih malo opise !?
  • TETAK
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3034
    • Čačak, Srbija

Skutera ko šaše a ti pešak.....uf!
    Par opštih napomena.Neka izbor bude nova ili što mladja mašina.Veoma važno je da je u fabričkom stanju, znači u prvoj boji i bez znakova oštećenja.Takodje treba izabrati marku koja je poznata(to su u medjuvremenu postali i Korejanci) i ima svoje predstavništvo i servise u blizini.Kod nabavke obavezno proveri papire skutera i obavezno kupuj one već registrovane.Ovo kažem jer je 50% tih mašinica ukradeno vani a ovde registrovano na falš papire, pa je bolje da je te papire neko drugi priložio pri registraciji a ne ti....
    Ja bih ti preporučio ako si "poznavalac" Pjadjo modele npr ZIP50, ET-2 ili ET-4 ili možda neku Apriliju SR50.Dobar izbor je i Pežo Vivacity. Od Azijskih proizvodjača preporučujem marku Kymco "9" ili Keeway mod.Matrix,zatim CPI Oliver....Odličan izbor je Honda Lead 100ccm.koja sa PDV-om košta samo 1600E.Cifre za ostale su od 1000-3000 E a polovnjake možeš nabaviti negde upola cene.Kod odabira neka ti pomogne neko ko već vozi skuter jer će najbolje moći da proceni ponašanje vozila!
    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• AEROX
      CBC Član
      • 08.02.2006
      • 93
      • Nish

Evo ja imam bash skuter od 49ccm -YAMAHA AEROX. Skutera imas sad kod nas na hiljade koji se prodaju tako da moze da se nadje dobar, ja licno ne bi sad uvozio iz inostranstva ali to je samo moje mishljenje. O pa ti si iz Subotice tek sad vidim, mislim da su u Subotici dosta jeftiniji skuteri nego u drugim mestima- cak ih neki odavde kupuju u SU pa ih prodaju ovde za po 200-300e vishe Ja sam bash moj skuter kupio u Subotici. Godiste je 03' god. a ja sam ga kupio 04' i platio 1450e (nov je 2600), uzeo sam ga sa neverovatnih 900 predjenih km. E sad bilo mi je malo sumnjivo sto je bravica malo cackana i gepek je bio razvaljen-ali sam progutao pricu da je kljuc bio zaboravljen u gepeku pa je... Da i jos je imao blokadu motora i menjaca sto je po meni znak da je skuter stvarno nov. Dobio sam sve papire i registrovao ga bez ikakvih problema. Bilo je cak skutera 02' god. za 1000e ali sa predjenih 12000 km sto i nije nista strasno.
      Ja moj nesto i nisam izvozio mnogo do sad oko 5000 km. Sa motorom nisam imao nikakvih problema. Samo redovno dosipam ulje za mesavinu i ponekad gorivo Trosi oko 3-4 l bezolovnog. Lepo vuce i moze da ide ponekad i preko 80 km/h- ako je dobar vetar, a na nizbrdici i preko 100 .Ima diskove i dobro koci. Mislim da je jedan od lepsih skutera ako ne i naj. Pezoove nisam vozio ali mislim da su precenjeni. Od italijana bi najradije uzeo Apriliu SR ili Piagio ENERGY .Dosta se voze i Djilere runer i stalker. Znaci ima da se bira bas dosta modela i razlicitih cena pa... Da i YAMAHA skuteri za EU trziste se sklapaju u Francuskoj (nemoj da se zacudis ako na nekom umesto yamahe pishe MBK).. Ako nesto treba pitaj.

Comment

• Kanarinac
        CBC Senator XXL
        • 08.10.2004
        • 2870
        • BG,Weedikovac

Evo ako te zanima imam ja keeway focus i prodajem ga.Godinu dana je star.Inache Keeway skuteri su me bash prijatno iznenadili stvarno su extra motorchici i ako budesh uzeo neki od njihovih modela necesh pogreshiti.

I love my

Comment

• fantom
          CBC Senator
          • 24.06.2005
          • 218
          • Subotica
          • Fiat 500, StreetKa

@ Daka
          Da si se samo malo ranije javio prodao mi je drugar Yamahu Aerox, mislim da je bila 2000.god za 950 eur
          Old school...

Comment

Working...
          X