Planeta Zemlja

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kanarinac
    CBC Senator XXL
    • 08.10.2004
    • 2870
    • BG,Weedikovac

Auuu vec pochelo da se poludi
    Shto vishe razmishlajmo o svemiru i kako je nastao i ima li zhivota (a ima ga ) sve se vishe pitanja pojavljuje.Na kraju ima da poludi onaj koji je posvetio zhivot tome

Auu ala sam ga srochio sad...

I love my

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Jes' vala, srocio si ga do.....
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• SAAB PoWeR
        CBC Senator XXL
        • 26.04.2005
        • 1394
        • tu iza coska(Milwaukee USA)

hteo sam da kazem , nisam mislio bas u tom smislu , matrix je nekako za mene previse napucao , ALI ko zna , nikad se nezna, ali opet predaleko je takvo nesto
        sto da ne nie iskljuceno
        _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• Nenad
          CBC Senator XXL
          • 06.01.2005
          • 1364
          • BBgd/Mow

Originally posted by TETAK
          Ako malo pogledate u "Otkrovenje Jovanovo"(Novi Zavet) videćete da na "kraju svih krajeva" neće ni biti Sunca.....a neće ni trebati.Neću vam napisati razlog, hoću da sami pročitate!
          Sa popravkom da su Bibliju spojili iz Zaveta (napisanih obicnim smrtnicima) koje su sami kardinali (Savet Hippo krajem 4-og veka posle Hrista) odabrali za to sto im je tada najvise odgovaralo (izbacili ceo Stari Zavet). Cista birokratija a prodaju je kao slova gospoda boga.
          Sramota
          Boost or bust...

Comment

• luka.l
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 490
            • Beograd
            • ВАЗ 21213

Originally posted by Kanarinac
            Auuu vec pochelo da se poludi
            Shto vishe razmishlajmo o svemiru i kako je nastao i ima li zhivota (a ima ga ) sve se vishe pitanja pojavljuje.Na kraju ima da poludi onaj koji je posvetio zhivot tome

Auu ala sam ga srochio sad...
            Ti si izgleda previse razmisljao o tome.
            - "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
            - "I vi ste dobro."

Comment

• TETAK
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3034
              • Čačak, Srbija

Tamo lepo piše, ko nešto od napisanog oduzme(u Svetom Pismu), oduzeće mu se od obećanog od Boga ili pak ko nešto doda, dodaće mu se zla opisana u Apokalipsi.....Neko je očito pao na neistine i poluistine navedene u "Da Vinčijevom kodu", a to mu je u stvari i svrha!
              Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• luka.l
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 490
                • Beograd
                • ВАЗ 21213

Au bre...cek, cek, stop...sekularna drzava, na forumu je valjda zabranjena verska indoktrinacija? Polako... bilo je simpaticno....u pocetku.
                - "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
                - "I vi ste dobro."

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Tako je, ovo je tema o vasioni i o seckanju ili ne seckanju mačem, ostalo za neki drugi put.
                  Ako se krene vernici VS nevernici nećemo daleko dogurati.
                  Svako ima pravo na svoje mišljenje ali neka ga zadrži tamo negde
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Delkan
                    CBC Senator XXL
                    • 14.06.2005
                    • 829
                    • 60 km From BG,West

Originally posted by lanMi
                    hehe

Zanimljiva stvar kod supernova - secate se na vestima, marginalnu paznju je dobila jedna supenova ciji je udarni talas eksplozije stigao do naseg Suncevog sistema decembra 2003, 2004, tako nesto? Nalazila se na 50.000 svetlosnih godina od nas, i jedino sto je izazvala je, kazu, elektromagnetne smetnje i lose raspolozenje ljudi i zivotinja. E, sad, jeziva cinjenica je sto astronomi kazu da je to zviznulo na 10.000 svetlosnih godina, atmosfera planete Zemlje bi bila oduvana kao kad se gasi sveca, u par sekundi. 10.000 svetlosnih godina je jako puno, skoro desetina precnika nase galaksije, i zamislite koliko je planeta, posto sigurno mora da postoji jos planeta kao sto je Zemlja, ili slicnih, ta eksplozija jednostavno...napravila mrtvim. Shtelujes ventile tako jedan dan i razmisljas da li da startujes onu komsinicu, kad ono, neko ugasio svetlo. Brrr...naravoucenije, NARAVNO DA TREBA da startujes komsinicu!

Comment

• Nenad
                      CBC Senator XXL
                      • 06.01.2005
                      • 1364
                      • BBgd/Mow

Kakvo misljenje i Da Vinci kod to nije ni blizu. Ovo su fakti koje ni crkva ne krije ali ih i ne reklamira. Ovo moze da se nadje i u crkvenim knjigama.

Ne mesajte istorijski dokazani fakt sa zanimljivim avanturistickim romanom.

Doro, udri.
                      Boost or bust...

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Jel može sad levo desno

Mala digresija iz legendarnog "zlatnog klina" kad završavaju prugu i sad se ukucava poslednji ekser (normalno zlatan) i kao onaj predsednik kaže ovom što drži čekić "kad klimnem glavom ti udri" Ovaj klimne konačno glavom a onaj tap u glavu
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• overspeed
                          CBC Senator XXL
                          • 24.05.2005
                          • 2779
                          • Kosovska Mitrovica

Zaboravih ranije da okachim ovaj link, a bash odgovara ovj temi. U pitanju je oficijelni site Hubble-ovog teleskopa, narochito je zanimljiv multimedijalni sadrzhaj, putovanje kroz svemir razlichitim brzinama, do reda nekoliko stotina miliona puta brzhe od svetlosti

Interesantno i pouchno, mada za multimedijalna "putovanja kroz svemir" nije bash preporuchljivo za dial-up...

Warp speeeeeeeddd.....

http://hubblesite.org/discoveries/black ... dules.html
                          http://www.bmw.tv

Comment

• SAAB PoWeR
                            CBC Senator XXL
                            • 26.04.2005
                            • 1394
                            • tu iza coska(Milwaukee USA)

sta je ono oko saturna , dali se taj obruc bas tako vidi kroz teleskop ili ???
                            _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• Nenad
                              CBC Senator XXL
                              • 06.01.2005
                              • 1364
                              • BBgd/Mow

Originally posted by overspeed
                              Zaboravih ranije da okachim ovaj link, a bash odgovara ovj temi. U pitanju je oficijelni site Hubble-ovog teleskopa, narochito je zanimljiv multimedijalni sadrzhaj, putovanje kroz svemir razlichitim brzinama, do reda nekoliko stotina miliona puta brzhe od svetlosti

Interesantno i pouchno, mada za multimedijalna "putovanja kroz svemir" nije bash preporuchljivo za dial-up...

Warp speeeeeeeddd.....

http://hubblesite.org/discoveries/black ... dules.html
                              Do 00, osecao sam se kao malo dete. Podsetilo me je na osnovnu skolu,negde oko dve godine sam isao u astronomsku sekciju,cak i na jedno takmicenje gde sam bio moralni pobednik kao nasi fudbaleri.
                              Iz tog perioda mi je ostalo kao najjace secanje poseta planetarijumu na kalishu.

o-speed,
                              hvala na sajtu
                              Boost or bust...

Comment

• Shenron
                                CBC Početnik
                                • 20.02.2006
                                • 7

Originally posted by SAAB PoWeR
                                sta je ono oko saturna , dali se taj obruc bas tako vidi kroz teleskop ili ???
                                Da. vidi se tako. Saturn je poznat po tom prestnu... tj vise njih... tocnije 3 prstena A,B,C (glavni prstenovi), a kasnije se saznalo da su ti prstenovi sastavljeni od tisuca drugih malih prstena.
                                Sastavljeni su od leda i kamenja... tj promjera od par mikrometara do 100m a vjeruje se da postoji neki dijelovi koji su veliki i po 1km... iako se cine jako veliki... prstenovi su "debeli" tek oko 1.5km a siroki su 250 000km.

Comment

Working...
                                X