Poskupele putarine!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kilson
    Moderator
    • 09.10.2004
    • 3216
    • NoviBGD
    • AR 75 GT

Poskupele putarine!

Za korishcenje deonice autoputa od Beograda do Novog Sada, danas trebate izdvojiti 200 dinara! Poshto su se gospoda iz ministarstva za finansije potrudila da obore kurs valute euro na nekih totalno nerealnih 1=85,50 dinara (kako bi izvukli max. pare od gastera), danas koriscenje ove deonice iznosi oko 2,33 eur za vozila sa domacom reg. oznakom!!!

Kazhem deonica, jer pre svega svi znamo koliko je to "dugachko", a da ne spominjem kakvog je kvaliteta sam put.

Mislim da smo sada definitivno jedna od skupljih drzava u evropi shto se tiche putarine, jer recimo taj segment (Skadar na Bojani) autoputa iznosi od prilike 40km (nek' me ispravi neko ako greshim).

Mislim da se STVARNO usr*na motka nekome smeshi!
    Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila
  • TheDoctor
    CBC Senator
    • 09.05.2005
    • 299
    • Keekendah City, Dukesland

a putevi su...
    www.twowheelkings.de.vu

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

Obzirom na novo poskupljenje i aktuelnu vrednost nisam 100% siguran, ali odnos sada iznosi negde izmedju 1,5:1 i 2:1. Shto znachi da ce cene putarine ici josh gore, sve dok se odnos ne izjednachi na 1:1 (stranci vs. domaci), jerbo kad udjemo u EU putarine ima da budu jednake, dakle "ni po babu ni po strichevima"

Josh samo da su nam putevi jednako dobri kao oni u inostranstvu...

U proshlu sredu sam putovao autoputem - na pojedinim mestima kolovoz slabo da je ravniji i bolji od onog na magistralama, ali je vrhunac bilo kretanje zaustavnom trakom na deonici od nekih 20 km brzinom od bukvalno 30 km/h (busevi, shleperi...). Presvlache se trake, OK, ali zar ne nadjoshe neko pogodnije vreme od najzheshceg shpica u sred nedelje? I zar ne mogashe to da se odradi ranije, a ne kad je frekvencija turista vec osetno povecana, obzirom na pochetak turistichke sezone? A izlazak na autoput je bila tek svojevrsna zabava, zbog radova kod KG smo ishli nekom vukoje*inom od obilaznice, preko nekih seoskih kaldrma i puteva koji liche na minsko polje... Ispred mene je bio neki A6 na KV table i sa niskoprofilnim gumama, u jednom trenutku je upalio sva 4 i zastao pa sam ga obishao i u retrovizoru video da je izashao napolje i gledao u gumu. Izgleda da je bio "overio"... Ko mu je kriv kad 'oce chovek na autoput?

I tako, ja i josh kolona nesrecnika, zhureci da iskoristimo "pogodnosti" autoputa putovali smo tih 150-ak kilometara skoro 3 sata. I josh smo za celu tu avanturu naplatili na kraju na izlaznoj naplatnoj rampi, tek da se zna da smo smo vozili autoputem... Shta reci...
      http://www.bmw.tv

Comment

• -Vedran-
        CBC Senator XXL
        • 03.10.2004
        • 3255
        • Beograd

Pa sad cu za NS ici starim putem, posto je za nijansu losiji od autoputa...

Beograd-Kuzmin 210 din po novim cenama...stara cena je bila 180 din...
        Power of dreams !!!

Comment

• Nikola
          CBC Senator XXL
          • 29.09.2004
          • 975
          • Indjija/Vojvodina

Do kraja godine sleduje jos jedno povecanje cena putarine.

I u sledecoj ono konacno za izjednacavanje putarina za strane i domace automobile.
          .:Cuore Sportivo:.
          Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• HEMI 426
            CBC Senator XXL
            • 23.12.2005
            • 1833
            • Novi Sad -United States of Liman

Nista...i pre sam isao u bg starim putem ( pogotovo kad sam imao strane table ) a toplo preporucujem svima deonicu ns-indjija-pazova-skretanje prema krnjasevcima i simanovcima i izlazak na auto put bg - zg jedno 15 tak km pre aerodroma, vremenski je samo za 10 min duze od voznje auto putem bg-ns a kvalitet puta je skoro isti. U slucaju da vozite na dizel ili na plin ( kao vecina ljudi sa foruma ) tih 400 djunti koje ustedite su vam pola cene goriva koje potrosite na put. Druga varijanta je koriscenje auto puta bg-zg do rume ( gde se placa putarina od 70 din - jos uvek ) i onda od rume do ns ( 35 km ) preko Venca ( novosadski Stelvio Pass ) i direktno u ns. ovo je malo duzi put ali je najelegantniji a sa brzim autom i najbrzi

Sto kaze Laki, neko me se zaista smesi motka a ja bi samo dodao " ko im yebe mater" ako tako nastave ima da im auto put bude prazan kao u martu 99 godine...

Comment

• ssteva2206
              R.I.P. CBC Drug XXL
              • 22.04.2005
              • 106
              • Beograd

Danas sam isao u Novi Sad preko Rume. Iskljucenje sa zg autoputa Ruma/Pecinci - putarina 50 kinti.

Comment

• Misha
                CBC Veteran
                • 22.10.2004
                • 117
                • Beograd

Ja vec par godina preferiram put za Novi Sad preko Rume i Iriskog venca, samo ja se ne iskljucujem na Pecincima, nego na sledecem izlazu Ruma/Sabac (bilo do sada 70din, cini mi se). Deluje mi kao da se brze stize, a i nesto je simbolicno duze.
                Zasto se niko nije setio da malo spusti putarine za strance u ovom izjednacavanju cena??? Izgleda da imamo ubedljivo najskuplje putarine u odnosu na kvalitet puteva! Sve su to lopovi strasni, a i izgleda moraju onu veliku kradju na naplatnim rampama da svale na nasa ledja!

Comment

• Delkan
                  CBC Senator XXL
                  • 14.06.2005
                  • 829
                  • 60 km From BG,West

Imas i varijantu Simanovci-Prhovo-Pecinci-Dobrinci-Kraljevci-Ruma-Novi Sad.Putarina 0 din. ali obrati paznju na radare:ulazak u Pecince,Ruma na obilaznici(sakrili se u neki bagremar i vec danima "otkidaju bubrege" ).

Comment

• Wiz
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3104
                    • Nish

Koliko je sad Nis-Bg

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

600
                      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

Working...
                      X