Juce popodne sidjemo moji stari i ja do kola, da odemo u kupovinu, kad imamo sta da vidimo: neko je uredno sastrugao sve cetiri lajsne sa vrata sa novog Punta. Tu svi naravno kolektivno popizdimo, i tako na kraj zivaca obavimo kupovinu. Ja sam insistirao na tome da slucaj prijavimo policiji, ali stari (na koga se vodi auto), ni da cuje - "e, bas ce oni sad da jure ljude zbog lajsni", "nije posao policije da cuva automobile na ulici" (Boze, sta mu pada na pamet!) i sve u tom smislu... Na kraju sam ga toliko izludeo da je demostrativno odvezao do policijske stanice u Milana Rakica (Zvezdara). Ode covek unutra, a mama i ja cekamo u kolima. Posle beskonacnog cekanja izlaze stari i jedan policajac, policajac nosi cetiri lajsne u rukama!!! "Dobar dan, dobar dan... Jel' su ovo vase lajsne - cek' da proverimo - jesu, OK" Vrati se stari nazad u stanicu na jos malo beskonacne papirologije, i dobi nazad lajsne. Elem, sta se zapravo desilo - policija je tog dana uhvatila u kraju dva narkosa sa nekom kolicinom droge, cetiri lajsne i jednom antenom od kola (?!?). Ocito je droga bila jako losa, ako oni misle da mogu da podmire svoje potrebe kradjom tako trivijalnih delova sa kola. Policija ih je taman ispitivala za lajsne - tvrdili su da su ih nasli u kontejneru (?!?), kad se u stanici pojavio vlasnik istih
Naravoucenije - svaki, ma koliko banalan, vandalizam ili sitnu kradju obavezno prijavite. Nemojte da vas mrzi - ako nema nekakvog zapisnika ili izjave, onda se slucaj nije ni desio - policija vam sigurno nece pomoci. Ako prijavite, mozda vas ovako lepo obraduju!
Bravo, plavi

Naravoucenije - svaki, ma koliko banalan, vandalizam ili sitnu kradju obavezno prijavite. Nemojte da vas mrzi - ako nema nekakvog zapisnika ili izjave, onda se slucaj nije ni desio - policija vam sigurno nece pomoci. Ako prijavite, mozda vas ovako lepo obraduju!

Bravo, plavi
Comment