kupovina digitalne kamere

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bojan
    CBC Senator
    • 29.08.2005
    • 232
    • novi beograd

kupovina digitalne kamere

Resio sam da kupim digitalnu kameru i posle malo svrljanja po netu i razgledanja raznih modela jos vise sam bio zbunjen tako da sad ni sam ne znam sta mi se "svidja".Krenuo sam od toga da bude sony i da bude do 400e, medjutim ni izbor drugih proizvodjaca u tom cenovnom rangu nije los ali ipak sony je sony pre svega zbog optike. Ako neko ima neki savet,predlog ili sl. dobro bi doslo.....iskustva korisnika se traze u svakom slucaju
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

Nisi bas precizirao sta bi hteo, osim cene, ali evo Canon A620, po meni najbolje za te pare, osim ako ne zelis nesto kompaktnije bas da stane u dzep.

Comment

• djukic
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2005
      • 2526
      • Beograd

Imao sony kupljen januara 2005. Cajs optika tac skrin xxxxx rezolucija. Ma sve super i onda banalija od prekidaca koji otpadne sam (kamera neogrebana) i ode 80E. Od tada se gotovo i ne koristi a prekidac se ponovo razdrndao???

Samsung kupljen 2004 januara crkao tacno januara 2005 cim mu je istekla garancija i jos kazu u servisu da se NEISPLATI POPRAVLJATI???

Svi oko mene koji imaju Cannon su prezadovoljni...
      https://t.me/pump_upp

Comment

• zola_
        CBC Senator XXL
        • 24.06.2006
        • 319
        • Novi Beograd

takodje sam cuo da je cannon pravi izbor, mada mene sony dobro sluzi, imam ga vec jedno 3-4 godine i sve radi kako valja a ispadao mi je x puta

Comment

• bojan
          CBC Senator
          • 29.08.2005
          • 232
          • novi beograd

pre svega nisam mislio na kupovinu digitalnog fotoaparata vec digitalne kamere(DV kamere), a i neki precizniji savet bi vise znacio nego sam proizvodjac jer kod sony-a ima najmanje 7-8 tipova kamera koje odgovaraju ceni

Comment

• TETAK
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3034
            • Čačak, Srbija

Ja posedujem Sony DCR-TRV270E i mogu ti reći da sam sa njom jako zadovoljan.Cena je okviru navedene!
            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• The Punisher
              CBC Senator XXL
              • 01.03.2006
              • 503
              • Beograd Wozhdovatz
              • Ford Taunus TC1

Re: kupovina digitalne kamere

Originally posted by bojan
              Resio sam da kupim digitalnu kameru i posle malo svrljanja po netu i razgledanja raznih modela jos vise sam bio zbunjen tako da sad ni sam ne znam sta mi se "svidja".Krenuo sam od toga da bude sony i da bude do 400e, medjutim ni izbor drugih proizvodjaca u tom cenovnom rangu nije los ali ipak sony je sony pre svega zbog optike. Ako neko ima neki savet,predlog ili sl. dobro bi doslo.....iskustva korisnika se traze u svakom slucaju
              Sony je Sony, ovo mi zvuci ko Intel je Intel ili Golf II je Golf II.
              Dosta dobar izbor za tu cenu je Canon mv830i.
              https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• dranix
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 3079
                • Antwerpen/Belgium
                • Saab 9-3

Canon A620 je zakon.
                Preko 7MP i 4 AA baterije umesto uobicajenih 2 komada i to naravno "obicne" a ne Lithium ili slicna egzotika. Ko zna, zna, sta pricam. Kad stanete "u pola posla" videcete sta to znaci. Niko nikoga ne ceka na slikanje ili jesi spreman ili nisi. Ne postoji ponovo.
                BTW. ne volim suvise minijaturne modele i potpuno automatske jer sam se nekada ozbiljno bavio fotografijom pa mi nije samo da skljocnem pa sta "ispadne". Gore navedenu kameru imamo kao prvu digitalnu a ja jos nisam presao na to nego je jos uvek samo koristi podmladak.

Comment

• The Punisher
                  CBC Senator XXL
                  • 01.03.2006
                  • 503
                  • Beograd Wozhdovatz
                  • Ford Taunus TC1

Ma covek se pogresno izrazio, hoce da kupi kamkorder, a ne kameru. Sad se kamera zove digitalni fotoaparat.
                  @dranix: to sto A620 ima 7 MP, to nista ne znaci, procitaj malo ovaj tekst
                  Zabluda o megapixelima:
                  https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• bojan
                    CBC Senator
                    • 29.08.2005
                    • 232
                    • novi beograd

da,da u pitanju je kamkorder promenjen je subject valjda ce pomoci

pronasao sam jedan model sony-a dcr-hc24e izgleda mi ok za te pare ako neko ima istu mogao bi da napise nesto o njoj

p.s. i ako moze malo pojasnjenje, sta uopste znaci da je za kameru u night modu za snimanje potrebno 0 lux-a? moze da snima u potpunom mraku ili.....

Comment

• Ivvan
                      Moderator
                      • 29.09.2004
                      • 1574
                      • Nis
                      • SAAB 9000

Da snima i u potpunom mraku samo je crno belo,kao u onom klipu sa paris hilton
                      Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• 206
                        Admin od ispočetka :)
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Casio Exilim EX-Z750

7.2 Mpix, cena kad sam je kupovao bila ispod 350 EUR (doduse na mestu gde se elektronika kupuje maltene na trafikama), ali mislim da se sada i te kako uklapa u navedenu cenu, ne postoji apsolutno nista vise sto biste mogli traziti od aparata, od odlicnih slika, odlicne baterije, velikog ekrana, gomile opcija, video, itd...
                        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• uglavnom.bezopasni
                          - 42 -
                          • 03.02.2005
                          • 2235
                          • Novi Sad

Originally posted by bojan
                          p.s. i ako moze malo pojasnjenje, sta uopste znaci da je za kameru u night modu za snimanje potrebno 0 lux-a? moze da snima u potpunom mraku ili.....
                          Ne to ne znaci da moze da snima u potpunom mraku, svetlost opisuju mnoge vrednosti (flux, energija, iluminanca, luminanca, lumen, lux) neke objasnjavaju svetlo u prostoru, a neke po povrsini...

Pogledaj za pocetak na wikipediji trazi lumen pa prati linkove.
                          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                          11.04. 0:12 #2
                          Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• skaarj
                            CBC Veteran
                            • 25.03.2005
                            • 176
                            • Novi Sad

Na stranu karakteristike svetlosti... 0lux u ovom propagandnom smislu znaci da kamkorder moze da snima u potpunom mraku jer ima svoj izvor svetlosti.
                            *** gf AL QK \=-Q XES1 ***

Comment

• uglavnom.bezopasni
                              - 42 -
                              • 03.02.2005
                              • 2235
                              • Novi Sad

Nije uvek tako bilo, ja imam staru osmicu koja nema svoj izvor svetlosti, ali joj je na kutili isto pisalo 0 lux...

To se svodilo da gledas okom u mrak i uopste ne vidis da tamo u mraku ima auto i onda uzmes kameru i polako zumiras i onda vidis i auto i cak mozes da procitas sta pise na tablici.
                              Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                              11.04. 0:12 #2
                              Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

Working...
                              X