Registracija domena?

Collapse
X
Collapse
+ More Options
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Dobro, hajde recimo da sam se i odlucio za domen, recimo i da ga registrujem - sta i kako dalje?

Gde hostovati sajt? Gde i kod koga zakupiti prostor? Kako sve to funkcionise...? Kako povezati domen i fizicku prezentaciju na serveru?

Da li dobijem adresu, recimo (http) ftp://xxx.com na koju se zakacim Filezillom, recimo, on mi izbaci root mog zakupljenog prostora, ja tu presnimim sve fajlove koje imam od napravljenog sajta, nekako povezem registrovani domen na index stranu prezentacije i...to je to? Ili...?

Dakle treba mi neki zakupljen prostor koji nema mnogo zafrkancija i komplikacija oko podesavanja funkcionisanja i slicno, po mogucnosti da se s njime radi kao sa bilo kojim folderom na disku (sta ja znam kako se na njega instalira ili snima bilo sta...), mora da podrzava PhP, MySQL, Apache, sta li vec...sto Joomla! zahteva. Drugim recima, ako neko ima iskustva koji webserver zakupiti i kako na njega instalirati sve sto Joomla! zahteva i prebaciti tu bazu koju vec imam (ili instalirati Joomlu nanovo), nek se javi, treba mi help.

E da, server treba da je razumno (citaj dosta) brz jer me mrzi da cekam ucitavanje po sat vremena (dakle nesto kao Cannon ), par mailboxova, ftp pristup, do 10Gb prostora, protok...pojma nemam, a cena za godisnji hosting reda velicine ~100-150 EUR. Npr. gledao sam pakete koje nudi www.networksolutions.com, to bi recimo bilo OK, ali pojma nemam koja je tu brzina servera/pristupa, da li bi mozda bilo bolje uzeti server baziran negde u Evropi, ili cak mozda neki server kod nas, ako ima iole brzih i postenih hostera od ovih nasih lopuza... Predlozi, help?
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• vujke
      Admin
      • 29.09.2004
      • 1673
      • Mladenovac
      • Daewoo Lanos 1.5SX

Od nashih se neces 'leba najesti
      while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• 206
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Vidim i ja, za iste pare Eunet nudi 100Mb prostora a NetworkSolutions nudi 7Gb

Pa pricaj onda, sta i kako, znam da znas samo cekam da se javis

Comment

• Nikola
          CBC Senator XXL
          • 29.09.2004
          • 975
          • Indjija/Vojvodina

Odabir hosting servera je posao koji traje efektivno par dana u zavisnosti od kompleksnosti zahteva web sajta. Posto se ovde ne radi o komercijalnom web sajtu niti o korporativnoj prezentaciji nije neophodno da prolazis (ti ili neko drugi) kroz sve to.
          Vidim da cilj nije usteda niti optimizacija troskova, tako da sa NetworkSolutions-om neces imati problema ako uzmes paket koji zadovava Joomla! uslove koje si naveo. Kad vec pricamo o velikim i ozbiljnim hostinzima, pogledaj recimo i Verio.com
          I kod jednih i kod drugih mozes uraditi i registraciju domena (jesu malo skuplji od ostalih, ali ces onda pod jednim nalogom imati administraciju i domena i hostinga.
          Proces ide otprilike ovako: otvoris hosting, registrujes domen. U hosting nalogu kazes koji domen hoces da hostujes, i dobije DNS adrese (obicno dve ili cetiri) koje unosis u nalog od domena

P.S. Verio ima odlicnu i raspolozenu tehnicku podrsku

nase zaboravi....
          .:Cuore Sportivo:.
          Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

OK, sad sam bas gledao, N.S. jeste malo povoljniji nego taj Verio, ali tu je negde...

Nego, je li ko imao iskustva bas sa instaliranjem Joomle na neki server, cisto ako zapnem negde kod konkretnog problema?

Comment

• alt+64
              CBC Senator XXL
              • 27.02.2006
              • 571
              • bgd

Evo na brzinu, nisam citao prethodne odgovore, mozda cu nesto ponoviti

Hosting:
              Od nasih imam iskustva sa sezamom i eunetom, bezi od oba, pogotovo od ovog drugog(mrzi me sad da pisem razloge, ako te zanima cekaj do veceras). Od stranaca sam probao www.totalchoicehosting.com i stvarno sam prezadovoljan(detaljnije isto veceras).

Povezivanje hostinga i domena:
              Od hosting provajdera dobijes imena i IP adrese 2 nameservera, sad ako si .co.yu onda to posaljes nic-u i cekas 2meseca da ih upisu gde treba, ako si .com onda verovatno mozes sam(odma)

Joomla:
              kod vecine stranaca imas u cPanelu instaliran Fantastico(skripta koja ti sama instalira i podesava CMSove, forume...) mada nije problem ni rucno...

Dosta ti je za sad

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Ako dobro razumem, dakle, ako odaberem neki od "stranaca" koji uz hosting nude i besplatan domen koji vec odaberem, fakticki odmah pri uplati hostinga dobijam i adresu koju udmah mogu da povezem na webserver prostor (odnosno sadrzaj na njemu) i vozi misko?

Comment

• alt+64
                  CBC Senator XXL
                  • 27.02.2006
                  • 571
                  • bgd

sad sam malo detaljnije procitao pitanje
                  ...i kako na njega instalirati sve sto Joomla! zahteva i prebaciti tu bazu koju vec imam (ili instalirati Joomlu nanovo), nek se javi, treba mi help.
                  Joomlu svakako nanovo instaliras, a za prebacivanje je najlakse da kod sebe(lokalno) uradis backup baze, onda na pravom serveru instaliras Joomlu i sve components koje si koristio kod sebe, pa uradis restore backupa
                  Vidim i ja, za iste pare Eunet nudi 100Mb prostora a NetworkSolutions nudi 7Gb
                  To ti je zadnja stvar koju treba da gledas, najmanji problem je dokupiti sledeci paket kad (AKO) ti bude trebao

Kad suzis izbor na 2-3 komada, svrati na http://www.webhostingtalk.com/ i procitaj reviews za njih, meni je puno pomoglo

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

OK, hvala puno, u sledecih par dana cu napraviti nekakav izbor i/ili napraviti makar neku inicijalnu verziju sajta, pa da vidim sta mislite. Naravno, kukacu ako uletim u probleme

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Za hosta odabran www.bluehost.com

50Gb prostora, 1000Gb saobracaja, 1 besplatan domen, 5 mail adresa, i gomila preinstaliranog softvera, ukljucujuci tu i Joomlu, cPanel i ne znam ni ja sta jos sve ne - za oko 100$ godisnje. Meni odgovara

Domen takodje registrovan, a koji...cekajte da postavim sajt, pa onda da vidimo sta mislite.

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Bice zanimljivo pogledati
                        A kako bi bilo da se sajt zove www.osini-po-prasini.com ?
                        Moj definitivan favorit je www.jbgkombinuj.com
                        No, salu na stranu. Nadam se da si smislio neko pametno ime
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Bas si prolupator, nema sta

Pametno, lupavo, tako je kakvo je...za sada, ako se ne predomislim ili neko da neki lep, iskoristiv predlog za naziv Tima - dakle bolje da naziv nema nikakve veze sa nekim konkretnim autom, posto niti sam ja sam u timu niti su moji jedini automobili.

Recimoooo..www.streetuner.com ili kombinacije na temu...

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Ima li napretka? Interesuju me projekti, slicice.....
                            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• 206
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Ma ima napretka, skoro je sve okaceno, pisem neke textove, valja sve to organizovati da ici na nast...Strpljenja

Comment

Working...