Explorer zeza :(

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Obecao sam da necu vise, obecanje ludom radovanje... ja bi bas da tupim, ocu argumente konkretan primer, a ne meni radi bolje zato sto je moj tata jaci...

Probao sve sto postoji i redovno oprobavam nanovo, ali se uvek vratim IE-u, koristim paralelno i 6 i 7, da mogu da uporedim razlike i IE7 beta 3 sa naknadnim updateom je za sada najbolje resenje. Sve sto mi treba radi, tabove ne koristim i nikad nisam shvatao njihovu svrhu...
    Bilo kakvi ozbiljniji radovi (e-bank, raznorazni clienti, cak i podesavanja nekih routera) rade kako treba samo iz IE.
    Od dodatnih stvari instalirano je samo par plejera (macromedia, cult3d...), kao i ai roboform (kao password menager) i ako IE7 to sam odradjuje dosta dobro navika i baza koja postoji od ranije su presudili.
    Znaci nikakvi yahoo, google, krstarica i ostali toolbarovi...

Sto se sigurnosti tice koristim hardverski firewall, etrust antivirus i etrustov pest patrol kao aktivne programe, redovno updateujem (on to sam) windows (svi programi su regularno kupljeni) i nema sanse nista da prodje tako i da argument da je firefox sigurniji nema bas prodju.

Na sam firefox i nemam neke zamerke osim sto ne radi sve sto mi treba, ali zato za thunderbird mogu knjigu da napisem (o gubljenju i pojavljivanju "nestalih" poruka)...
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• The Punisher
      CBC Senator XXL
      • 01.03.2006
      • 503
      • Beograd Wozhdovatz
      • Ford Taunus TC1

Originally posted by uglavnom_bezopasni

Sto se sigurnosti tice koristim hardverski firewall, etrust antivirus i etrustov pest patrol kao aktivne programe, redovno updateujem (on to sam) windows (svi programi su regularno kupljeni) i nema sanse nista da prodje tako i da argument da je firefox sigurniji nema bas prodju.
      Bio sam i sam u zabludi vise od 2 godine sa etrustovim AV-om dok nisam probao Kaspersky i NOD32 koji su mi nasli viruse koje sam cuvao vise od godinu dana. Od tada etrust goodbye!!
      https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• uglavnom.bezopasni
        - 42 -
        • 03.02.2005
        • 2235
        • Novi Sad

Ja cu i dalje biti u zabludi...

Kako su ti nasli, pustio si da ti skenira ceo disk? E, vidis, ja to u zivotu nisam imao uradio, svaki pokusaj bilo cega da se aktivira sprecava u startu, a da li medju skinutim java apletima i negde u temp direktorijumima postoji neki virus koji nije aktivan nije mi bitno...

A o brzini (sporini, posebno kasperskog) necu ni da pricam...

A i ako cemo posteno, zastita mi se aktiviala samo kada sam pokusavao da skinem neke crackove sa nekih sajtova ili da pokrenem iste ili radio neke slicne gluposti , u svakodnevnom radu je potpuno bespotrebna...
        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."

Comment

• alt+64
          CBC Senator XXL
          • 27.02.2006
          • 571
          • bgd

A i ovo okruzenje u kojem pokusavam da napravim sajt nece da radi kako treba ni sa cim drugim osim IE, odnosno neke funkcije nedostaju.

Pa kako onda da radi onom ko ti dodje na sajt, a ne koristi IE? OK, znam, i meni je 70% IE poseta, al ipak...

Ako sam dobro pratio radnju, u pitanju je ovo

Edit: otvori ovo i kroz IE i kroz FF. bice ti jasnije

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

jos jedan koji probao ali ne mnogo nesto drugo i ostao na IE.
            kod mene sve radi savrseno, racunar ne gasim po nekoliko meseci sa sve IE otvorenim cesto, nikada se nista nije desilo sto nisam hteo i bas ni najamanji problem nisam imao.
            ni sto se tice bezbednosti zadnjih 4-5 godina ni traga najmanjem problemcicu, koristio Kaspersky a zadnjih jedno godinu i po eset (nod 32).

ne znam sta fali IE da bi ga se odrekao, e bankingu ne smeta i to mi je najvaznije. sa svime sto radim je kompatibilan do sada.

u stvari ima jedna sitnica, kada se otvori vise od 20-30 prozora u IE (koliko vec moze) racunar se malo uspori pogotovu ako radi jos nesto u pozadini.
            to sam prihvatio kao nuznost pa se navikao da ne radim istovremeno sa vise od 20 IE sesija i time resio diskomfor.

mozda izuzetak, meni IE zadovoljava potrebe.

@206-
            ako se setis kada je poceo da zeza otvori sistemski log i pogledaj sta se desavalo oko tog datuma.
            a mozes i da uradis recovery sistema sa datumom set point-a pre toga radi probe da vidis da li se problem resio pa dalje traganje uzroka.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Ne, ne taj sajt, zezam se sa Joomla! okruzenjem i malo me zeza FF, ali prebolecu...Nasao sam plugin za AI Roboform za FF tako da je i to reseno...A i problem sa neubacivanjem ikonica iz popup prozora (kao sto su ovi smajliji) sa FF je nestao. Problem nije kod koristenja onoga sto napravim, samo okruzenje pod kojim se pravi sajt ne funkcionise najbolje bez IE.

Ehhh...ali, uvek ima ali. Kao sto upravo rece brick, e-banking mi ne radi kako treba bez IE. Windows update takodje trazi samo IE. Probao i reinstalaciju IE7 i recovery, kao i reinstalaciju Jave, log ne kaze nista sto je meni razumljivo...Verovatno neka komponenta koja radi u kooperaciji sa IE povremeno pocne da zeza, koja je u pitanju pojma nemam...ma nije ni bitno.

Vidim ja da cu ih paralelno koristiti...
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• The Punisher
                CBC Senator XXL
                • 01.03.2006
                • 503
                • Beograd Wozhdovatz
                • Ford Taunus TC1

J
                A i ako cemo posteno, zastita mi se aktiviala samo kada sam pokusavao da skinem neke crackove sa nekih sajtova ili da pokrenem iste ili radio neke slicne gluposti , u svakodnevnom radu je potpuno bespotrebna...
                Vidis, i meni se aktivirala dok sam isao preko IE. Otkad posecujem iste sajtove preko FF, a posecujem ih na redovnoj bazi, niti jedan virus nisam video.
                Sto se tice AV-a, bilo je par uspesnih sprecavanja napada sa "nekih" sajtova, dok ranije te iste sajtove etrust nije ni preko scan on demand konstatovao.
                Moja kombinacija zastite, Ad-aware+Ad-watch (real time)+KAV (real time) i nema zime.

Comment

• The Punisher
                  CBC Senator XXL
                  • 01.03.2006
                  • 503
                  • Beograd Wozhdovatz
                  • Ford Taunus TC1

Originally posted by 206

Ehhh...ali, uvek ima ali. Kao sto upravo rece brick, e-banking mi ne radi kako treba bez IE. Windows update takodje trazi samo IE.
                  Winupdate radi preko Maxthona. Probaj.
                  Meni e-banking radi sasvim normalno preko FF.

Comment

• vujke
                    Admin
                    • 29.09.2004
                    • 1673
                    • Mladenovac
                    • Daewoo Lanos 1.5SX

Ja cu i dalje biti u zabludi...
                    Ti ces i dalje biti u zabludi

Bezbednost korisnika zavisi najvecim delom od svesti korisnika.

E-trust je smesno antivirusno resenje, probao ga na 50 racunara u firmi i otarasio se djubreta posle 2 meseca.

Stranice koje FF ne otvara nisu radjene pp w3 standardu sto je greska dizajnera, ne bug u FF.
                    IE mnogo lakse 'pokupi' nekog parazita a dok se propust ispravi prodje i vise od meseca sto kod FF nije slucaj.
                    Treba probati pa videti, mozda se poneko iznenadi

Pozz | vujke
                    while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• alt+64
                      CBC Senator XXL
                      • 27.02.2006
                      • 571
                      • bgd

Ja sam imao skroz obrnut problem. Ono sto sam napravio je u FF odmah izgledalo kako treba, u Operi posle 5min sredjivanja, u IE<7 posle jos 2 dana sredjivanja, a u IE7 jos ne valja.
                      Znam sta mu je, al me mrzi trenutno.

btw. za Joomla!

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Evo, radi sve konacno U FF, IE7 odlucio da prestane da saradjuje. Oooo Bile, dzukelo

Dzumla nego sta, dobra stvar, sto ne nadjoh ranije nego se mucim sa Dreamweaverom

Comment

• Car
                          CBC Senator XXL
                          • 07.07.2005
                          • 900
                          • Beograd

Mene kod internet explorera najvise nervira to sto pri kliktanju na back on ponovo ucitava stranicu. Opera mi je zakon sto se tice svega, google search u uglu, ne ucitava svaki put kad se klikne na back ili sacuva stranica, otvara prozore unutar sebe, solidan download manager i tako dalje.. Ali cinjenica je da neke stvari rade samo na internet exploreru. Sve u svemu, opera je zakon za surf.

Comment

• Goranp
                            CBC Senator XXL
                            • 28.06.2006
                            • 436
                            • Banja Luka

Ovo ode preširoko i predaleko

@206 Raditi sajt a da nije kompatibilan sa FF je čista glupost (neka BOOST ti izvuče statistku posjeta pa da vidišp koliko ljudi dolazi ovde sa FF)
                            Isto tako Joomla jeste dobar CMS ali prevelik, tj ako radiš nekakav "manji" sajt ima dosta manjih i jednostavnijih (a besplatnih) CMS-ova

Firefox je po meni najbolji samo zbog ekstenzija...

@Dora to što ti koristiš je samo "školjka" za internet explorer - i ja sam je koristio dugo vremena

Eh sada zaboravih šta sam sve želio napisati
                            Banjaluka Blog
                            http://gradbanjaluka.blogspot.com
                            Tattoo Picture
                            http://tattooaco.blogspot.com

Comment

• 206
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Cekajte bre, o cemu pricamo? Ko je ikad rekao da radim sajt nekompatibilan sa FF ili bilo cime? Sve sto sam rekao je da u PROCES PRAVLJENJA sajta pod Joomlom imam malih problema sa ubacivanjima Java elemenata zato sto me IE ********, to nema nikakve veze sa funkcionalnoscu gotovog sajta pod IE, FF, Operom ili bilo cim drugim.

Joomla je takodje besplatna, i toliko je user friendly da je JAKO lako odraditi bilo sta pod njom, veliki ili mali sajt nebitno, ide mi sasvim lepo, skupljam content pa kad se sve zavrsi, zakupiti domen, pa...itditd

Comment

• uglavnom.bezopasni
                                - 42 -
                                • 03.02.2005
                                • 2235
                                • Novi Sad

Originally posted by vujke
                                Bezbednost korisnika zavisi najvecim delom od svesti korisnika.

E-trust je smesno antivirusno resenje, probao ga na 50 racunara u firmi i otarasio se djubreta posle 2 meseca.
                                Ono prvo se slazem, ali ovo drugo nemogu nikako, bas idealno za firmu, centralno upravljanje, update sa firminog servera stedi se protok, zastita servera i mreze, ali kosta..., a radi i ova kucna varijanta, cak su poceli i da daju godisnju besplatnu licencu u saradnji sa Microsoftom...
                                Mene bas interesuje sta vam je to proslo i cime konkretno niste zadovoljni? Dajte sajt, posaljite mi virus emailom da vidim da li ce proci i zasto ili je neka drugi problem bio u pitanju.

Znaci ne branim kategoricki, hocu da naucim i da vidim gde je rupa.

Comment

Working...
                                X