Explorer zeza :(

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vujke
    Admin
    • 29.09.2004
    • 1673
    • Mladenovac
    • Daewoo Lanos 1.5SX

[off]
    Ne znam sa kojih su sajtova skidali ali znam koja je sadrzina, znaci daj neukom korisniku izlaz na bilo sta warez, pr0n ili slicno i za 3 dana imas mashinu krcatu nepozeljnim gostima koji se opusteno provuku pored e-trust-a.
    Sa nod-om je situacija bila 50% bolja, odnosno izolovao sam najkriticnije korisnike i njima zabranio net osim sa linux-a.[/kraj off-a]

nastavak: sa firefoxom sam se reshio gamadi koja se integrise u browser na sta IE nije otporan, osim ako mu grupnom polisom ne uvedem zabrane posle cega je skoro neupotrebljiv za surf.

Pozz
    while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• uglavnom.bezopasni
      - 42 -
      • 03.02.2005
      • 2235
      • Novi Sad

A, ne, ne, nemoj sad neuki korisnik i slicno... Ako te lepo pita da li da instalira komponentu i ti dozvolis mozes da imas sta god hoces nista te nece spasti. etrust je antivirus, ovo cesto nisu virusi nego ko zna kakve procedure, dialeri i slicne gluposti koje rade ko zna sta... za njih postoji adaware, pest patrol i slicni programi kako i dobro podesen firewall.
      Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
      11.04. 0:12 #2
      Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• vujke
        Admin
        • 29.09.2004
        • 1673
        • Mladenovac
        • Daewoo Lanos 1.5SX

i tako mozemo do sutra.. =]
        Ja tvrdim da su firefox/opera brze, bolje, bezbednije reshenje od IE sto potvrdjuje masa user-a koji umeju da primete razliku u radu, oni koji ne umeju obicno zovu ove druge u pomoc posle odredjenog vremena

Aj sad, uzdravlje.

Comment

• uglavnom.bezopasni
          - 42 -
          • 03.02.2005
          • 2235
          • Novi Sad

Retko mogu da nadjem sagovornika koji mi kaze ovo radi bolje zbog tog i tog, nego svi kategoricki tvrde da je bolje, a kad dodjemo do zasto obicno je odgovor tako je pisalo u "Svetu Kompjutera".

Ja ne govorim o jednom ili 50 racunara, nego o isklustvu sa hiljadama u preko 100 firmi i institucija... ali sad stvarno necu vise da tupim.

Ipak je ovo forum o kolima pa da predjemo mi na projekat kako imati muziku i/ili dvd/divx video u kolima za relativno malo para, znaci nista specijalizovane sprave, nego da strpamo obican pc u kola...
          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."

Comment

• vujke
            Admin
            • 29.09.2004
            • 1673
            • Mladenovac
            • Daewoo Lanos 1.5SX

Ne bih da pocnem roman kao brick, ako treba konkretna objasnjenja mozes da dobijes na pp.

pozz

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Brick počeo neki roman?? Nisam znao...

NHF, morao sam
              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• alt+64
                CBC Senator XXL
                • 27.02.2006
                • 571
                • bgd

Retko mogu da nadjem sagovornika koji mi kaze ovo radi bolje zbog tog i tog, nego svi kategoricki tvrde da je bolje, a kad dodjemo do zasto obicno je odgovor tako je pisalo u "Svetu Kompjutera".
                OK, prvo ja, al moraces posle i ti.

Dakle, reasons to hate IE:

Bezbednost
                Prebroj samo broj alata koji sluze da zakrpe rupe u doticnom. Da ti cuvaju homepage, blokirajuj pop-upove, Active-Xove...
                Upali recimo Spybota, klikni na Immunize i uporedi cifre
                Blocked products for IE: 12000 (recimo)
                Blocked products for Opera: 58 (recimo)
                Blocked products for FF: ne postoji

Funkcije
                Ne postoji ni jedna funkcija koju doticni ima a da je nemaju i SVI drugi(toolbarove ne racunam u funkcije), a u obrnutom smeru postoji milion. Najosnovnije: tabovi(pre sedmice), pop-up blocker, mouse gestures...

Standardi
                Ovo u principu ne interesuje obicnog korisnika, al je mene ubilo zadnja 3 meseca. Ukratko, postoji nesto sto se zove Web standardi. To bi trebalo da znaci da kad napravis stranicu postujuci doticne, ona bi trebala da izgleda identicno u svakom browseru, a IE je jedini koji NAMERNO odstupa od toga. To izmedju ostalog znaci da kad napravis iole kompleksniji sajt, treba da portosis bar jos 20% tolko vremena da bi to licilo na nesto i u IEu. (i jos tolko od kad se pojavila sedmica)

Aj sad brzo odgovaraj dok nam ne zakljucaju temu, imam osecaj da smo smorili samo tako

Comment

• uglavnom.bezopasni
                  - 42 -
                  • 03.02.2005
                  • 2235
                  • Novi Sad

Sto se tice bezbednosti da li bi mogao da mi pojasnis na koje alate mislis, neke koji se integrisu u IE ili ... (rekao sam vec da koristim ezav i ez pestpatrol i/ili adaware zavisi ko sta kupi)

Sto se funkcija tice, ima prednosti na strani FF jedino sto mozes da napises/nadjes plug-in da bi imao nesto sto drugi vec imaju fabricki

Morao sam da trazim po netu sta ti je mouse gestures, nije losa stvar, samo onda sta ce mi 745 tastera na misu, nisam ih trazio meni su dosta i dva, ali kad su mi vec dali onda sam se nekako navikao
                  Tabovi su jedina stvar koju nikad necu razumeti, ruka sama ide na taskbar, a koliko puta sam zatvorio sve umesto tekuceg prozora, nije toga bilo kad sam se ja rodio (doduse meni je trebalo dugo i da sa komandne linije predjem na dos navigator)

Kad smo kod izrade web stranica trebalo mi je 4 dana da ukapiram zasto mi se jedna stranica u FF-u pomeri santimetar desno u odnosu na druge dok nigde drugo to vise ne radi... Bila je kraca od velicine ekrana i FF onda skloni skrol bar jer mu nije potreban i to dovodi do pomeranja centra stranice i automatski i do pomeranja stranice, produzio sam je i sad ostane gde treba da ostane, i ako ni u jednom drugom browseru nema potrebe za tim...

Comment

• alt+64
                    CBC Senator XXL
                    • 27.02.2006
                    • 571
                    • bgd

Sto se tice bezbednosti da li bi mogao da mi pojasnis na koje alate mislis, neke koji se integrisu u IE ili ... (rekao sam vec da koristim ezav i ez pestpatrol i/ili adaware zavisi ko sta kupi)
                    Ne znam sad da ti ih nabrojim, jer nemam potrebe za njima, al recimo Spybot mi je omiljeni primer
                    Sto se funkcija tice, ima prednosti na strani FF jedino sto mozes da napises/nadjes plug-in da bi imao nesto sto drugi vec imaju fabricki
                    To ti dodje ko SAAB vs. G2 1.6D
                    Ovaj je i fabricki 728 puta kvalitetniji, ako si dovoljno upucen mozes da ga napravis jos x puta boljim, al opet ce svi da se kunu u ovog drugog
                    Kad smo kod izrade web stranica trebalo mi je 4 dana da ukapiram zasto mi se jedna stranica u FF-u pomeri santimetar desno u odnosu na druge dok nigde drugo to vise ne radi... Bila je kraca od velicine ekrana i FF onda skloni skrol bar jer mu nije potreban i to dovodi do pomeranja centra stranice i automatski i do pomeranja stranice, produzio sam je i sad ostane gde treba da ostane, i ako ni u jednom drugom browseru nema potrebe za tim...
                    Kao i svaki drugi put, uradio je tacno ono sto treba.
                    Evo ti na brzinu sklepan primer. Otvori ovo kroz FF i IE pa uporedi. Naravno da moze mnogo bolje da se uradi, al vidi se poenta.
                    Ako mi pokazes bilo sta sto FF radi pogresno, ili ovaj tacno, brisem sve non-microsoft programe sa diska i stavljam IE RULEZ banner u potpis.

Comment

• vujke
                      Admin
                      • 29.09.2004
                      • 1673
                      • Mladenovac
                      • Daewoo Lanos 1.5SX

, znaci bruka, nista nije na svom mestu u IE, dok u operi i FF radi besprekorno. Hvala, da ne moram ja da mu trazim primer.

Nadam se da je sada vuk sit i ovce na broju inace cu da precistim temu

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

@alt+64
                        Svaka cast majstore!
                        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• uglavnom.bezopasni
                          - 42 -
                          • 03.02.2005
                          • 2235
                          • Novi Sad

U pravu ste.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                            - 42 -
                            • 03.02.2005
                            • 2235
                            • Novi Sad

Gledam i tvoj sajt, ajde ispravi gresku u template_css-u pa da vidim kako onda izgleda Novosti su mi pomerene malo sve ostalo je u redu.

Comment

Working...
                            X