Neckermann Srbija zatvara firmu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ji 4Tze
    CBC Senator XXL
    • 04.05.2006
    • 806
    • bg
    • Honda CR-V 4WD

Originally posted by dranix
    Stvarno ste bolesno zlobni.
    Ko koga tera da kupuje? Ne radim za Nekerman ali komentari poput "dabogda da komsiji crkne krava" ne postoje cini mi se nigde osim u Srbiji. Ako vec neko ne radi po zakonu treba ga odrati kaznom a ne biti licemeran. Kakva korist od toga? Neko od onih za koje ste vi sami glasali je uzeo lovu ne brinite inace to ne bi trajalo ni tri dana pod tim uslovima.
    Ja se uvek radujem da ima sto vise izbora i konkurencije a vi kako pisete volite vise mrak. Nije bitno kakav je ko i ciji je. Na stranu to da nisu poslovali zakonski korektno. O tome ne odlucuju direktno obicni ljudi. Ja se samo bojim da su razlozi zatvaranja drugaciji jer se zna da pacovi prvi napustaju brod koji tone. Danas Nekerman, sutra neko drugi a prekosutra ostaju jos samo Kinezi eventualno.
    a sta se desilo sa tvojim smislom za realnost na ovim prostorima?
    pre koju godinu, imali smo varijantu da kao fizicka lica dovucemo nesto od preko (npr. narucimo preko neta) u vrednosti od 100e i na to ne platimo neke sulude dazbine
    neckerman je to radio na veliko, nekom je zapalo za oko ili zasmetalo u poslovanju, resio da ugasi taj nacin kupovine, okrenuo veze i vezice i eto nama 100>20e ogranicenje. Za sve, ne samo za neckerman.
    dakle, nije stvar zlobe i da komsiji crkne krava nego je komsijin posao nekom levom zasmetao pa su ga ogranichili - ljudi nemaju vise od nekermana da naruce, a oni pismeniji su takodje ogranicheni na tih 20e, pogotovu sto te pismenije ne interesuje mozda ono sto ima u nekermanu nego nesto sto nije roba siroke potrosnje koja se donosila preko nekermana.
    Tako da kako god okrenes, MI imamo stetu, zato i kazem, yebe mi se bas za nekerman ko firmu - i malom trgovcu je profit najbitniji, tako i nekermanu, ne isplati mu se, a mi mozemo samo da placemo
    Ako je nekerman kriv za to da se ogranici na 20e uvoz, onda, da, $#@^&! nekerman, sto se mene tice, zasluzio je i na lomachu da ode(opet da naglasim, ako su oni krivi za to 100>20e)

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

slazem se skrozzz !!!

u to ime !!! mada ja i ne porucujem nista iz inozemstva ali se solidarisem, stavljam se u situaciju
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

U pravu si Tetak. Kinezi ce nas sve veoma brzo ocistiti da necemo znati gde se nalazimo. Tacno je to da Nekerman nije niti jevtin (ni ovde) niti je prodavao nesto posebno u Srbiji (video sam neke kataloge). Ja mislim da su se oni bas kao sto ti kazes strateski usmerili na trziste kao da su indijanci u pitanju. S obzirom na srednju informisanost prosecnog eventualnog kupca njihovih proizvoda kao i po obrazovanju, Srbija je daleko iznad mnogih. Pitanje je gde je tu platezna moc i koliko je uticaja imala procena sto se sklonosti prema kitch-u tice. I mene bi nerviralo da me gledaju kao da sam polu divljak ili sugav. Jednostavno treba biti kao "oni" ignorises bez emocija pa ko crkne prvi. Mi imamo izraze za sve. Ono sto zapad zove da se neko ponasa uctivo mi kazemo p i z d a. Kad smo normalni oni kazu za nas ako hoce da budu fini "temperamentni" a ako hoce da budu realniji "divljaci". Istina je, zna se, uvek izmedju.
        Zanimljivo je da nisam video NI JEDAN jedini proizvod isti kao u mom katalogu ovde. To takodje treba nesto da znaci. Bojim se da cilj uopste nije ni bio normalan nacin poslovanja. Uzeli su nezasluzeno lovu ali im je neko iznutra to omogucio. Zato i kazem. Pustite sve pa gledajte svojim ocima. Mi nismo cesto ni svesni toga koliko nesto moze malo da kosta zato sto nismo videli to. Kinezi nas uce ali bi morali da poboljsaju kvalitet. Pa i Nekermanove drangulije su mahom kineske. Narocito oni "pokloni". Cinjenica je da je kineska roba uglavnom loseg kvaliteta pa je veoma diskutabilno koliko je to jevtino kad ne traje ili ne valja nista. Zavisi sta je u pitanju. Ko prati stanje na trzistu moze da razdvoji nekako zito od kukolja. Bas zato je potrebno da ima sto vise referenci kroz prisustvo sto vise ponudjaca robe. Neka ih ima sto vise samo da nisu na tudjoj grbaci.
        Sto se tice prava na uvoz od 100 a posle od 20 eura. Sta sa tim ima Nekerman? NEKO jeste kriv. Kaznite ga na izborima ako je zasluzio. Ko je Nekerman da kroji pravila u jednoj drzavi o kojoj vladaju zakoni?
        Dobro kad nije i duze potrajalo onako.

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

Shto se Neckermana kao pojma i opstanka njegovog poslovanja ovde tiche apsolutno sam indiferentan, ako vec idu - srecan im put. Medjutim, ne bih se bash slozhio da su prodavali totalan fusheraj, jer moja iskustva i iskustva nekih poznanika i rodjaka nisu takva. Tu mislim na shiroku "lepezu" naruchenih proizvoda u konkretnim primerima, od garderobe i aparata za domacinstvo do sprava za vezhbanje.

Naime, svaki predmet/proizvod koji je naruchen je stigao u kratkom (obecanom) roku, uredno upakovan, sa propratnom papirologijom. Ono shto si dobio je bilo ono shto si naruchio/video u katalogu, bez lazhi i bez prevare. Kvalitet je bio prihvatljiv, ali za tu cenu se i nije mogla ochekivati premium klasa proizvoda.

Ja sam naruchio jedan-jedini proizvod iz Neckermana - statichki/sobni bicikl (trenazher) sa displejom i "kompjuterom" za merenje potrozhenih kalorija, predjene kilometrazhe, brzine (trenutne + prosechne), pulsa... Znachi, u full-u Placen je oko 8000 din, "sa sve poshtarinom". Kvalitet je chak iznad ochekivanog, radi i danas savrsheno iako je u upotrebi preko godinu i po' dana. Slichne trenazhere sam drugde vidjao po duploj ili troduploj ceni, poneki chak i bez displeja i tog "kompa" za pracnje nekih parametara tokom vezhbanja... Shto se mene tiche, apsolutno dobra kupovina, chak odlichna obzirom na dobijeno/ulozheno. U tom sluchaju chinjenica da nisam lichno video proizvod pre kupovine nije nimalo umanjila moje zadovoljstvo dobijenim. Za te pare mogao sam da ochekujem samo manje.

Iz istog razloga ne bih uporedjivao robu koju je Neckerman prodavao sa kineskom, mislim da ako se iko prema kupcima ophodi kao prema indijancima, odnosno prodaje takvu "robu", to su upravo kinezi. I upravo oni chine mnogo vecu shtetu ovdashnjoj ekonomiji svojim nachinom "privredjivanja" i "kvalitetom" proizvoda koje nude, odnosno krshe prava ovdashnjih kupaca vishe nego shto ce ijedan sistem kataloshke prodaje ikada.

PS. Neckerman je barem imao opciju povracaja novca za nezadovoljne kupce, pa kom se nije svidjalo - molim lepo... Probajte da nakon kupovine dobijete novac nazad od nekog kineza na buvljaku...
          http://www.bmw.tv

Comment

• Nikola
            CBC Senator XXL
            • 29.09.2004
            • 975
            • Indjija/Vojvodina

Off obrisan.
            Tema o Metrou postoji, ukoliko zelite diskusiju o Metrou mozete nastaviti tamo:
            http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... sta&t=9002
            .:Cuore Sportivo:.
            Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• Wiz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3104
              • Nish

Roba im je bila kako koja,bilo je nesto i kvalitetno po pristupacnim cenama,ustvari lose je to sto su zatvorili,jer vise izbora nikada nije naodmet

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Neckermann u Srbiji je imao drugaciji katalog nego u Nemackoj, to stoji ali je roba manje vise ista. u mnogim slucajevima identicna (pogledam u domaci katalog, prepisem broj artikla, ukucam u nemacki sajt kada ono isti artikal).

slazem se sa over-om to sto je obecano je i naplaceno i isporuceno.
                kvalitet sasvim dobar do odlican u odnosu na uobicajenu domacu ponudu za taj isti novac.

danas se sve proizvodi u Kini, tako da primedba sto je poreklo kinesko ne pojasnjava nista o kvalitetu. ceo zapad bi bio bos i go da ne koristi kineski tekstil sa jednom ili drugom robnom markom.
                svi nasi racunari su manje vise kineski proizvod, itd.

nije problem sta je Neckermann prodavao po ceni kojoj je prodavao, problem je sto je neko sistemski ugusio slobodnu trgovinu kako firmama tako i gradjanima na nivo od zbirno 20 evra.

to nikako nije u duhu prica o integracijama u svetsku trgovinsku organizaciju, o zelji za porastom konkurentnosti na trzistu, o zelji za brigu i prava kupaca, itd sto se moze cuti od politicara.

logicno bi bilo da je limit od 100 evra postepeno povecavan, ukidane razne jos postojece zabrane slobodne trgovine (namestaj, automobili, itd) i sve vise domaci trgovinski i proizvodni sistem integrisan u globalni.

postepeno, da se domaca privreda a time i trgovina moze priviknuti na buduce doba surove globalne konkurencije koje ce nastupiti.

ovako, lazno je produzena samoizolacija, bice veci sok kada se potpuno ukinu ogranicenja a drzava se odrekla prikupljanja poreza (plate radnika, porez na profit, PDV, lokalne komulalne takse, itd) od jedne ne bas male firme.

pre ili kasnije Neckermann , Quelle, Lafayete, Wallmart, Mercatone i drugi ce i ovde naveliko poslovati i to se prosto ne moze izbeci osim odugovlaciti neminovno.

Neckermann je samo primer ostalima (strancima) o nestabilnosti uslova poslovanja, sto je losa poruka odavde.
                u tom smislu meni je zao nametnute promene jer ima dublje znacenje od prodaje kineskih stvarcica ovog ili onog kvaliteta ili cene.
                u nestabilnu drzavu kapital ne dolazi, staro pravilo
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

ja se izvinjavam nisam informisan,ali o čemu se tačno radi u vezi sa tim ograničenjem na 20 evra? Ako ja npr. sada poručim knjigu ili CD iz USA koji košta preko tog iznosa i platim karticom šta mogu da očekujem?

Comment

• Wiz
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3104
                    • Nish

Nista samo placas carinu

Comment

Working...
                    X