Kasa sistem za prodavnicu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Kasa sistem za prodavnicu

Zna li neko gde se kupuje kod nas i posto?

Sa otvorenom mogucnosti da se moze prevesti na neki drugi jezik?

Dakle, one klasichne verzije PC bazirane eventualno sa mogucnosti korishcenja Touch screena?
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind
  • Ivvan
    Moderator
    • 29.09.2004
    • 1574
    • Nis
    • SAAB 9000

Pojasni malo sta ti treba,nisam najbolje razumeo.
    Mislis na fiskalni stampac koji se kaci na PC i onu fioku za cuvanje para ili na nesto drugo ?
    Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Postoje i kompletne kase, sa ekranom, touch screen pad-om i dugmadima za artikle (ili listom bar kodova i skenerom) i fiokom, sve uvezano u fiskalnu kasu.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Ivvan
        Moderator
        • 29.09.2004
        • 1574
        • Nis
        • SAAB 9000

Da i ako se lepo secam siemens ih je prodavao(i jos prodaje valjda) kod nas, preko telefonije

edit: evo i link pa proveri sta te interesuje
        Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• uglavnom.bezopasni
          - 42 -
          • 03.02.2005
          • 2235
          • Novi Sad

Radio taj posao 6 godina, pa da pitam...

Imas kod nas visse varijanti, jedna je da se uvezu samo kucista (koja u okviru sebe imaju tastaturu sa puuuuno tastera i eventualno citac kartica) pa da se unutra budzi od klasicne PC opreme sta stane da bi se ustedelo, druga varijanta je da se uz ta kucista kupe i ogovarajuce maticne ploce koje na sebi imaju zalemljen 2,5" hard sa svim potrebnim prikljucima ali nisu ni malo jeftine, monitori bar code citaci, nekad klasicni stampaci danas fiskalni, fijoke za novac... su periferija koja posebno kupovala...

Sve od opreme je bar 3 puta skuplje od klasicne, monitor color 12" kostao 3,5 puta vise od 17" i tako...

Za softver je bilo zaduzeno vise programera i imao si dos i windows varijantu u zavisnosti od potreba i zelja...

"Integrisanja resenja" nudi spinaker deo comtrade-a (izgleda jako fancy, ali je i jako skupo...)
          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
          11.04. 0:12 #2
          Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ne znam za PC kase, znam za integrisano gotovo resenje posto sam montirao takve kase ( a uskoro mi je najavljeno jos) a proizvodjac je Bizerba Nemacka.

pretpostavljam da su kase iz ranga skupljih posto su se jako trudili oko cuvanja istih, mazenja i pazenja dok su trajali drugi gradjevniski radovi a tek neposredno pred otvaranje su prikljucene.

ne znam ko je uvoznik za SR a koliko se secam imale su na sebi neke oznake hrvatskog porekla.

ove kase se prikljucuju preko Gigabit pota LANa i imaju daljinski pristup, nadzor i svakakva cudesa.

poznajem direktno i jednog domaceg proizvodjaca fiskalnog stampaca koji zadovoljava zakonske uslove ali nema ekran, koristi rolnicu-traku.

koja je namena toga sto ti treba ?
            ako treba kontakt PM je uvek slobodan.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• BOOST
              Founder - Admin od Začetka
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

Pozz svima i hvala na sugestijama..
              Malo sam na brzinu postavio pitanje.

Naime, od Johana je jedan zatrazio da mu skroji jedno reshenje , dakle, Johan je programer i nema problema ni sa jednim programskim jezikom koji je aktuelan.
              Trazio je reshenje koje vec postoji da ga ispreprogramira i prilagodi za Svedski.

U pitanju je jedna musterija dakle.

Zato sam mu nagovestio da takva resenja vec postoje koja su PC bazirana , fiskalni deo nebitan.

Dakle za upotrebu je za Svedsku gde bi iz jedne baze krenulo da se preradjuje i prilagodjuje.
              Za ceo projekat od tachke ZERO nema vremena.
              Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
              move your mind

Comment

Working...
              X