Autogas, Hall of fame

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Autogas, Hall of fame

U ovoj temi skupite sva negodovanja prema moderatorima, nacinu pisanja, funkcionisanja i svega drugog sto vam se ne dopada u sekciji autogas.
    Zbog toga ce i svako dalje trovanje drugih poruka takvim sadrzajem biti momentalno sankcionisano.

Hvala na razumevanju | vujke

@Ivan T:

Ovako, Ivane,

vaditi postove i stavljati ih u kontekst neke svoje price se moze naravno i to je tvoje pravo. To sto si citirao stoji i to jeste moje misljenje ali i misljenje koje sam nazalost u medjuvremenu promenio ali samo u delu koji se tice vaseg odnosa prema ostalim, neupucenim clanovima. Dakle, moja kritika je bila upucena iskljucivo vama, moderatorima u ovoj sobi.
    Ne pada mi na pamet da vas ucim tome sto radite i kako vodite ovaj forum, ali sam clan na nekim drugim forumima vremenski i vise puta duze nego sto ovaj forum uopste postoji pa mislim da imam pravo da vam dam sugestije. Search vam je neprecizan, laicima treba pomoc pa se ne snalaze, dial-up internet je preskup za sirotinju koja se vozi na plin koja treba da prevrce polovinu sadrzaja vaseg foruma i trosi skupoceno internet vreme da bi napabircila ono sto je zanima. Dao sam vam finu ideju, opet koju nisam izmislio ja vec ljudi pametniji od mene, da u sticky stavite resenja najcescih problema koje ljudi imaju u voznji na plin. Primera radi: "Pitanje: Auto slabo vuce/puno trosi, sta da radim? Odgovor: proveri svecice, filter za vazduh, fals vazduh, bla, bla...i tome slicno...." Mislim da nije nimalo tesko.
    Nemate pravo da se ljutite na ljude koji postavljaju ovakva pitanja jer sam vam naveo gore zasto je to tako. Naveo sam vam i resenja koja ce olaksati i posao vama a i onima koji pomoc ovde traze . Ne ulazim u to da li cete ovo prihvatiti, da li vas mrzi da to sastavljate, da li cuvate informacije za sebe jer, apsolutno razumem,mozda mislite: "Zasto staviti nesto na internet kada od toga zivis i zaradjujes i sebi time uskracujes prihode"?
    Stoji da je forum odlican i da informacija ima dosta. Dora mi je u pocetku bio simpatican, posebno zbog nacina na koji je pisao i sta je pisao ali prateci vec pozamasan broj njegovih postova sasvim objektivno zakljucujem da dobar deo odise arogancijom, majstorskom sujetom, prepotencijom, cak i intuitivno manifestovanim negodovanjem u stilu: "zasto se ne koristi search", da ne kazem "zasto nas gnjavite ovakvim pitanjima?" Nacin na koji je Dora meni dgovorio u mom thread-u je bio upravo takav, prepotentan, a reci cu i smesan. Otkada je majstor u stanju da daje misljenje i zakljucak o radu auta/motora koji u zivotu nije video i da i dalje arogantno tvrdi da je u pravu?
    Da ne okolisamo, jasno je i meni, i svestan sam potpuno da ste vas dvojica broj 1 i 2 za ovu tematiku u zemlji. I ovde sam se uclanio samo zato sto sam mislio da i ja mogu nekome da pomognem i da mogu da dam doprinos ovome sto radite time sto cu uvecati vase clanstvo. Ne znam da li sam dobro razumeo ali cini mi se da je ovaj forum namenjen da pomogne ostalima, koji zele da se informisu o auto-gasu, koji zeli da animira one neodlucne koji ne znaju da li da ga ugrade, da da podrsku onima koji su ga vec ugradili i tome slicno. Ako ste ti ili Dora hteli svoj virtualni cyber svet, u kojima cete nadzirati nad sadrzajima i slusati (a toga ima dosta na forumu) :"Jao Doro, prepametan si" ili "Jao, Ivane, tvoja Lancia/Alfa na plin je najbolja u zemlji", ja deo toga necu biti sigurno.
    Imajte obzira i imajte razumevanja prema neupucenima i neinformisanima. Ja bih ga imao da ste me pitali koja je procedura laparoskopske operacije zucne kese ili kako enkodirati mpeg2 video materijal u xvid kodek za niskim bitrejtom, a o tome znate verovatno daleko manje nego sto ja znam o tome kako radi automobil.
    Apsolutno nisam neizivljen niti imam razloga da na bilo koji nacin projektujem neke svoje licne frustracije u neki pisani sadrzaj, niti u vezi s tim u ovome sto pisem ima direktnog neprijateljstva prema tebi ili Dori. Ali nezadovoljan jesam, jer stojim iza onoga sto si citirao na pocetku da je ovo (jos uvek) jedan od retkih foruma koji ma disciplinu i izgleda dobro. Ali je poceo da se menja, a naveo sam sta mi smeta i bilo bi mi zao da se pretvorite u nesto drugo, a gotovo svaki forum na ovim prostorima sa porastom broja clanova i zbog toga sto moderatori na njemu stvaraju pogresnu klimu - zastrani.
    vezano za moj clanstvo, sto se mene tice mozes da me izbrises sa foruma odmah. Nikakva upozorenja mi nisu potrebna niti zelim da menjam svoje stavove da bih na njemu opstao, da se izrazim drugacije. Boze moj, stranice koje me zanimaju uvek mogu da citam a ovakva vrsta komunikacije mi nece nimalo nedostajati. Jos te molim da izbrises i moje postove iz tema ako smatras da nisu ni sa cim doprineli kvalitetu ovog foruma. Ovo sve gore navedeno je bila samo konstruktivna kritika, koju mozete da shvatite kako vam volja, a kazem vam hladne glave da ipak gresite. Tek toliko da se zna dok ovaj post ne obrisete, a verovatno hocete.

Over and out.

P.S. Izvinjavam se moderatorima ostalih soba, na koje se ovo gore nije odnosilo, kao i drugim clanovima foruma na ovim redovima koji ovde nije trebalo da se nadju. Zelim da spomenem i da zahvalim ovom prilikom BOOST-u kao izuzetnom clanu iz cijih sam redova puno naucio, coveku vanrednog znanja koje nesebicno deli i koji i u skakljivim temama i situacijama uvazava tudje misljenje i postuje tudju licnost. Ocigledno je da je, nazalost, covek nekog drugog podneblja.
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Ja mislim Mikele da si ti stvarno ovim postom "over and out" i kao clan ovog foruma i kao covek. Kad porastes kasce ti se samo. Idi tamo gde si dosad bio pa trosi svoje skupoceno internet vreme a nemoj da trosis NASE. Posto si dokazao sebi da mozes da ucis zavrsi zanat za gas kod Dore ili Ivana ili nekog drugog dobrog profesionalca pa da vidis posle kako je njima i da li su prepotentni ili stvarno znaju to o cemu pisu.
    Sto se mene licno tice imas i ti od mene licno "over and out" osim ako ne promenis nick

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Originally posted by mikele
      Nacin na koji je Dora meni dgovorio u mom thread-u je bio upravo takav, prepotentan, a reci cu i smesan. Otkada je majstor u stanju da daje misljenje i zakljucak o radu auta/motora koji u zivotu nije video i da i dalje arogantno tvrdi da je u pravu?
      Da ne okolisamo, jasno je i meni, i svestan sam potpuno da ste vas dvojica broj 1 i 2 za ovu tematiku u zemlji.
      Ostalo me ne zanima jer nisi upravu a nemam vremena da obrazlažem.
      Imam 50 godina i preko 30 radim sa kolima, to mi je posao, zanat. Bio sam odličan djak i mogao sam da biram šta ću biti ali sam izabrao ovo jer sam voleo i danas volim taj posao. Mislim da sam dobar majstor ne stidim se da to kažem.
      Radio sam mimo toga mnoge poslove (profesionalno) i svakom sam se posvetio maksimalno da naučim sve što se može. Uvek sam spreman da pitam i priznam da neznam ali naučim. Ne smatram se broj 1 sem kad stavim avatar iz Alan Forda. U više navrata sam napisao da ima još jako dobrih i poznatih majstora za plin ali oni ovde ne pišu.

Iz gore iznetog proizilazi da znam svoj posao i to sasvim sigurno. Procedura priliko montiranja gasa nalaže da se skine toplo crevo jer motor lakše diše. Volumen vazduha je veći sa hladnim vazduhom što znaju svi koji žele malo da se trkaju. Procenat kiseonika je veći kod hladnog vazduha što je kod plina više značajno nego kod benzina. Druga stvar je što glupavi venturi sistem jako zavisi od konstantnog dodtoka vazduha i netrpi promenljive. Kod sistema koji imaju klapne za toplo-hladno dolazi do promenljive dok se jedna strana nije skroz zatvorila a druga je otvorena. Ima više ali ova dva razloga su ključna. Pošto tebi to niej bilo tako uradjeno, spreman sam se kladiti u pola šake da ti auto nije išao kako treba. To da li se tebi činilo ili si time bio zadovoljan je druga stvar. Ako si spreman prihvatiti opkladu rado ću te odvesti na jedan Dino test pa ćemo posle videti šta će biti.

Sad ti možeš reći da sam sve ovo mogao odmah napisati, normalno sem onoga za šaku i bio bi u pravu. Isto tako sam i ja u pravu jer sam to mnogo puta do sada napisao.
      Sa druge strane imam dovoljno iskustva da prepoznam kad neko cepa dlaku bez potrebe. Vidi se da si obrazobvan a kažeš da posećuješ forume pa prema tome znaš kako se koriste. Opcija serč nije glupava nego je treba znati koristiti i tu si opet u pravu jer sam sa Boostom neki dan upravo to potencirao da se stavi jedno generalno uputstvo za korišćenje pretrage pošto je ovo sad već prevelika baza.
      Pretpostavljam da znaš za operatore and i or pa bi ti to prilično olakšalo posao oko traženja da si hteo.

Sad malo arogancije. Kad sam se ja bavio kompjuterima ti si pišao u prašinu i pravio topove od blata. Otprilike si ti to nama rekao ali malo lepšim tonom. Kad sam držao BBS bio sam SysOp i tu je bilo sve pod konac, uputstva bilteni, obaveštenja, pravila igre i gle čuda još su i plaćali za to. E to je onda bio posao i bavio sam se profesionalno sa tim. Sad sam amater i trošim svoje slobodno vreme. Ko želi pomognem mu, ko ne želi ignorišem.

Recimo da si u serču napisao topla strana, izabrao autogas, pisač Dora, telo poruke dobio bi celu stranu od 18 poruka. Ako bi ispred stavio and dobio bi svega tri poruke a jedna je na ovom linku http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... rana#36841 5 Aprila 2005g. gde je vodjena mala rasprava oko toga zašto topla ili hladna strana i bilo bi ti jasnije.
      Probaš malo kombinacije reči. Šta tu ima teško?

Dali ćeš se overiti ali autirati baš me briga, niti te mrzim niti volim, jednostavno nisam papagaj.

Edit...
      Da zaboravih, zašto svi misle da su toliko bitni ili njihovi komentari da su tako nešto strašno da će biti obrisani pa svi to naglase. Kao da ostali ne vide?? Baš sam se uštrecao za komentar.... Da mi je bitno sigurno ne bih opljuvao one magarce pardon gospodu pregledače a živim od tog posla.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Goranp
        CBC Senator XXL
        • 28.06.2006
        • 436
        • Banja Luka

....
        P.S. Dora nije serč već SRČ
        Banjaluka Blog
        http://gradbanjaluka.blogspot.com
        Tattoo Picture
        http://tattooaco.blogspot.com

Comment

• ale944
          CBC Senator XXL
          • 20.03.2006
          • 1457
          • Beograd

P.S. Dora nije serč već SRČ
          pa bre ti si bosanac a dora je lala....nemoz' vi da pricate isti engleski !
          http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• kilson
            Moderator
            • 09.10.2004
            • 3216
            • NoviBGD
            • AR 75 GT

Kakav bezobrazluk nad svim bezobrazlucima!

Toliko toga sam napisao, ali obrisah, shvatajuci da na ovakve, malo je reci "izfrustrirane sluchajeve" ne treba troshiti nerve i vreme. Totalitarni bezobrazluk, na koji je brisanje napisanih gluposti, zaista velikodushnost ravna dobrochinstvu koje ne postoji u istoriji chovechanstva.

Jbesh mi sve kad treba uvesti pretplatu na forum, trebace nam za lechenje puknutih ljudi (zbog chitanja foruma). Uskoro ce i tuzhbe nekog nervno oshtecenog amerikanca (ukoliko nas chita), pa milionske odshtete zbog ne odgovaranja moderatora na pitanje koje i vrapci znaju.

Doro i Ivane, sram vas bilo! Iskreno cu se zalozhiti za gashenje ovog foruma i javno smaknuce vashih funkcija na Terazijama pred milionima neizdr*kanih korisnika!
            Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Ji 4Tze
              CBC Senator XXL
              • 04.05.2006
              • 806
              • bg
              • Honda CR-V 4WD

al pre toga da se okupaju u chesmi, obnazeni i da vichu 'mrzim narodnjake'

Comment

• *IvanT*
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2005
                • 3234
                • Srbija, Beograd, Kara

Evo da iskopiram post koji je doveo do ovoga, cisto da ljudi znaju o cemu se radi. Sto se tice usera mikele, covek je sve vec rekao o sebi, tako da necu dalje da komentarisem.

@mikele

Da te podsetim malo, bilo je nedavno:

Citat:
                Iako pratim forum dosta dugo tek sada sam odlucio da se registrujem. Impresioniran sam kvalitetom informacija koje se ovde mogu dobiti kao i stepenom znanja koji poseduju stariji clanovi. Jos jedna opaska, kultura komunikacije je na sjajnom nivou, mozda zbog samih clanova a mozda i zbog moderatora koji odlicno rade svoj posao.

Pogledaj sta si napisao danas:

Citat:
                Posto ti se moderatorska bozanstva na ovom forumu verovatno nece javiti, verovatno zato sto, jelte, "postoji search funkcija" a ti si se uverio kao i ja koliko je ona od pomoci, da pokusam ja da ti dam neki predlog, uz napomenu da sam polu-laik, a ovo su stvari koje su meni pomagale jer sam isto resavao stvari u hodu i sam uci

Vrlo kratko si na forumu, tako da nemas mnogo prava da se bunis. Pogledaj broj poruka nas moderatora na ovom forumu, pa pogledaj svoj. Ako neces da koristis opciju trazi ne moras, ali ne pokusavaj da postavljas teme koje su vec obradjene na forumu i ne pokusavaj da vodis ovakav tip rasprave sa bilo kojim od moderatora. Za sada WORN, a nastavak rasprave ili ne daj Boze ponavljanje onakvog stila pisanja o moderatorima ce neminovno dovesti do najgoreg po tebe.

Over and out.
                http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Goranp
                  CBC Senator XXL
                  • 28.06.2006
                  • 436
                  • Banja Luka

pa bre ti si bosanac a dora je lala....nemoz' vi da pricate isti engleski !

'Ebiga.... ne smatram se bosancem, džaba sve

A napisao sam ja da se ovo "isječe" i prebaci u novi temu što je Vujke obrisao jer je to i uradio
                  Banjaluka Blog
                  http://gradbanjaluka.blogspot.com
                  Tattoo Picture
                  http://tattooaco.blogspot.com

Comment

• ale944
                    CBC Senator XXL
                    • 20.03.2006
                    • 1457
                    • Beograd

dobro bre, sta ste napali mikele-a ?
                    covek je lepo i kulturno napisao sta je imao, i stvarno mislim da nije nicim uvredio ni doru ni ivana (mozda je samo malo pecnuo) , barem meni su svi komentari zvucali dobronamerno... isto kao sto su mu dora i ivan kulturno odgovorili...

Umeju i ivan i dora savim lepo i argumentoano da odgovore na bilo kakve kritike na svoj racun, pa ne vidim potrebu da se svaljuje drvlje i kamenje na bilo koga ko kaze nesto na njihov racun inace cemu to vodi ?
                    http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Dren
                      CBC Senator XXL
                      • 24.08.2005
                      • 1068
                      • Sarajevo

Mir, mir u sudnici, inace ce doci sumar i sve nas iz sume istjerati !!!

Comment

• TAZZ
                        Banovan
                        • 30.05.2005
                        • 1409
                        • NBGD,SERBIA

Comment

• vujke
                          Admin
                          • 29.09.2004
                          • 1673
                          • Mladenovac
                          • Daewoo Lanos 1.5SX

Shumar je tu, nema da brinete :x
                          while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Bane
                            CBC Senator XXL
                            • 30.05.2006
                            • 344
                            • Konjarnik Bg

Kad sam se ja bavio kompjuterima ti si pišao u prašinu i pravio topove od blata..
                            za ostalo nemam komentar ko ne zeli da bude na ovom forumu ili mu nesto ne odgovara niko do sad nije prisiljavao da se bude na istom.
                            i ja imam muke sa serč-om ili na bosanskom SRČ ali to je zbog edukacije rada na kompjuteru(nemam je).
                            ali zbog toga ne mogu da krivim moderatore.

pozdrav

p.s. ovo sto sam obojio nije mi jasno kako se prave ovi topovi

Comment

• Nikola
                              CBC Senator XXL
                              • 29.09.2004
                              • 975
                              • Indjija/Vojvodina

to ti je ono uzmes blato napravis kuglu, pa u toj kugli do pola izbusis rupu prstom, pa pljunes unutra, da podmazes.
                              E onda tu kuglu tako podmazanu natakaris na stap, pa zamanes sto jace mozes stapom u pravcu objekta kojeg zelis pogoditi. U trenutku kada stap ima najvecu udaljenost od tebe dolazi do fenomena odvajanja kugle tj. lansiranja. Stap naravno ne pustas iz ruke.
                              Kugla sa blatom udara u zeljeni objekat (ako si precizan) i ostavlja stetu direktno srazmernu proizvodu velicini tj. mase blatnjave kugle i brzine te iste kugle.
                              Cista fizika.

Ja sam razradio teoriju, verovatno ce jos ko imati sta da doda iz prakse
                              .:Cuore Sportivo:.
                              Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

Working...
                              X