Murija i ja po ko zna koji put...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TheDoctor
    CBC Senator
    • 09.05.2005
    • 299
    • Keekendah City, Dukesland

Murija i ja po ko zna koji put...

Sinoc me zaustavlja murija, ja reko rutinska kontrola. Spustam ja staklo trazi ovaj dokumenta i kaze molim vas izadjite iz vozila, ja izadjem kaze on pogledajte ne radi vam prednji levi far. Je l' imate sijalicu da zamenite to i je l' imate opremu u opste, ja odem do gepeka pokazem mu sve i pitam ga da se parkiram pored njih (sve se desava na parkingu glavne ulice), uzmem ja cackam tamo, nisam menjao nikad sijalicu na astri pa mi je bilo zajebano, trebam da skidam akumulator, ali ne mogu da odvojim neka sranja... pitam ja tog sto me je zaustavio da li mogu da zovem caleta, a on mene pita da li si otklonio kvar, ja kazem nisam, i on uzima da pise prijavu, ja reko cekaj da zovem caleta, ovaj me ne **** ni 5 posto. ja zovem caleta, kaze on evo ja dolazim, ali ja mu kazem da nema potrebe jer ker vec pise prijavu.
    Prica mi cale da je on jednom samo menjao sijalicu i da se zesce ********o oko toga, pa nije bio nadrkan zbog moje nesposobnosti.
    E sad kako je saobracajac to mogao da uradi?
    Pandur mi je ukazao na kvar i sad ako ja nisam ekspert i ne umem da otklonim neki kvar ja sam se iskljucio iz saobracaja parkirao i ja sad mogu da ostavim taj auto na parkingu i odem kuci peske. Kako ja u opste mogu da znam da mi je crko far u veoma osvetljenoj ulici? mogao sam zvati i ****nu slep sluzbu ako treba...
    WTF do I do???
    www.twowheelkings.de.vu
  • Uros Piperski
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2005
    • 2978
    • Beograd

Ispricaces ovo kada te sudija za prekrsaje bude saslusao i nemas brige
    Evo meni malopre stiglo resenje da se obustavlja prekrsajni postupak. U pitanju je bilo navodno nepropustanje pesaka. Mislim da je tvoj slucaj jos laksi.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• dfast
      CBC Senator XXL
      • 26.05.2005
      • 1302
      • Hoofddorp NL /Bgd

Stvar je u tome da ne treba biti ekspert da bi se sijalica zamenila, iako je kod nekih auto to bas zaguljeno da izlomis prste. Poenta je samo bar jednom probati i posle znas kako. Rezervne sijalice se i nose da bi se u takvom slucaju zamenile, a policajac ti je pruzio priliku da to odradis. Mislim da to treba da bude kao i zamena tocka, osnova bez koje se ne ide nigde. Ranije su se zalili sto im pisu prijave za neispravne sijalice a imaju kod sebe rezervni set. Kod tebe je ovo korak napred.
      Mislim ne kudim te, nego imam dva burazera koji bukvalno ne umeju da zamene sijalicu na autu i ja sam im odrzavao aute, i sad kad nas kilometraza malo deli i kad za svaku glupost placaju majstora, znas kako su se zainteresovali, i gde se sipa ulje i kontrolise antifriz, ali bilo je prvo malo po dzepu. Voznja bez vode kosta, guma malo ispustila pa se iscepala, a nisi kontrolisao pritisak nekih samo godinu dana aha i da ne nabrajam...

Comment

• skaarj
        CBC Veteran
        • 25.03.2005
        • 176
        • Novi Sad

Ma najveca glupost je da kod nekih automobila uopste ne mozes da zamenis sijalicu bez odlaska u servis...
        Znam slucaj drugara koji jednostavno ne moze da zameni sijalicu na jednostavan nacin jer je takav auto, a da to nije redak slucaj potvrdjuje i ovaj clanak:

Koliko ste puta sami promenili sijalicu fara na vašem automobilu? Ova, nekada jednostavna, operacija se kod nekih modela pretvorila u složen majstorski zahvat, pa je poseta servisu neizbežna. Evropska Unija odlučila je da tome stane na put. Priredio: Boris Stojić
        *** gf AL QK \=-Q XES1 ***

Comment

• Srdjan
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 2416
          • Bajina Basta/Beograd

Ima jos jedna stvar.. Onaj set sa sijalicama sto svi imamo uglavnom su sijalice za ficu i zasavu i uopste nijednu sijalicu nisam mogao da iskoristim za npr. fiata mareu.... Tako da sam ih drzao samo u kolima zbog kontrole pandura...
          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• dekideki
            CBC Senator XXL
            • 26.07.2005
            • 1914
            • Beograd

set sijalica za Alfu u Delti, npr. kosta nesto ispod 900din... ovi za zastavu kineski kostaju oko 300-400 a nisu ni za K. ja zamenio na Z101 sijalicu fara a ona 5W! tinja... trazio (oko 22h) da kupim na komad (obicna 40/45W), svi mi (opet) nude isti onaj sra**e komplet!!! pozovem poznanicu (inace prodavacicu) na mob, i kad sam se presabrao - kupio sam i ugradio releje i H4 Narva sa adapterima plus zamenio instalaciju za silikonsku i sve me izaslo 520din! svetle faroviiii..... za sve pare!

ne poznajem zakon ali sam cuo da imaju normu za kazne pa ti nista ne pomaze, nece ni pare. moraju da se vrate u stanicu sa 20 napisanih kazni i tek onda nece da ih drk... kad ispune bonus malo su manje nervozni.

mislim da nisi imao srece, i da ces dobro proci kod sudije. opusti se.

srecno
            .

Comment

• SAAB PoWeR
              CBC Senator XXL
              • 26.04.2005
              • 1394
              • tu iza coska(Milwaukee USA)

E sad kako je saobracajac to mogao da uradi?
              tehnicki tvoje vozilo nije bilo ispravno , da bi moglo da ucestvuje u saobracaju , posto su se sada zakoni poceli sprovoditi malo zesce , pa je to tebi cudno malo , zakonski ima pravio da te iskljuci iz saobracaja , a to dali ce ti dozvoliti da otklonis kvar na licu mesta , je njegova stvar dobre volje ,....
              _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• Uros Piperski
                CBC Senator XXL
                • 31.01.2005
                • 2978
                • Beograd

Nije tacno, nego po zakonu mozes da zamenis sijalicu na licu mesta. Ako nemas rezervnu sijalicu onda moze da ti pise kaznu. A ako ti za zamenu sijalice treba 5 minuta ili 5 dana i 4 majstora, to je samo tvoj problem.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• ToNcA
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2006
                  • 868
                  • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                  • Mazda 6 2.0d

Samo mi nije jasno sta ja da radim u takvom slucaju kada mi u uputstvu za auto pise da se sijalice mogu promeniti JEDINO U OVLASCENOM SERVISU. Ovo vazi za Renault Megane. Na vectri sam uspeo da zamenim levu dok je za desnu potrebno rasturiti sve i svasta pod haubom tako da se desna menja jedino u servisu a leva moze i na putu al uz dobro krivljenje prstiju. I sad ko je u pravu?

Znam da je vozilo bez jednog fara tehnicki neispravno ali tako isto pise da je obavezno imati rezervni tocak iste velicine kao i ostali pa se i dalje automobili registruju a imaju samo "copavi" rezervni tocak ili jos gore - nemaju uopste rezervni tocak - kao na primer svi noviji BMW-i.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Problem je u tome sto je trenutno vazeci zakon pisan kada nisu postojali takvi farovi "copavko" kao rezervni tocak.

uostalo, to nije jedini zakon u Srbiji koga je pregazilo vreme i tehnologija.
                    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• TheDoctor
                      CBC Senator
                      • 09.05.2005
                      • 299
                      • Keekendah City, Dukesland

Originally posted by Uros Piperski
                      Nije tacno, nego po zakonu mozes da zamenis sijalicu na licu mesta. Ako nemas rezervnu sijalicu onda moze da ti pise kaznu. A ako ti za zamenu sijalice treba 5 minuta ili 5 dana i 4 majstora, to je samo tvoj problem.
                      da li ima to negde da pise tj gde mogu da nadjem taj zakon???
                      www.twowheelkings.de.vu

Comment

• Black Knight
                        CBC Senator XXL
                        • 13.10.2004
                        • 2020
                        • Novi Beograd, kicblo

sta da rade ljudi koji imaju xenone ili bi-xsenone?
                        da imaju rezervne sijalice? da ih menjaju sami? 20000V?!
                        Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• Williams
                          CBC Senator XXL
                          • 07.02.2006
                          • 556
                          • Beograd- Cerak

...Chrysler 300 M kod koga normativ vremena za izmenu sijalice u ovlašćenom servisu iznosi, ni manje ni više, nego 72 minuta (nimalo jeftinog) majstorskog vremena.
                          Izvor http://www.b92.net/automobili/razno.php?nav_id=215200

Moj ti je savet na sud, pa na suocavanje.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                            - 42 -
                            • 03.02.2005
                            • 2235
                            • Novi Sad

Originally posted by Black Knight
                            sta da rade ljudi koji imaju xenone ili bi-xsenone?
                            da imaju rezervne sijalice? da ih menjaju sami? 20000V?!
                            Sto da ne, 20000V (bar tih koje se koriste za Xenon) uopste nije jako opasno. (osetio si nekad kad probije kabel od svecice, da ne teoretisem dalje o tome koja "struja" ubija i zasto)
                            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                            11.04. 0:12 #2
                            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Black Knight
                              CBC Senator XXL
                              • 13.10.2004
                              • 2020
                              • Novi Beograd, kicblo

nisam ni reko da ce da ubije, vec da ce da ti ostavi rupu na ruci!
                              Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

Working...
                              X