Merkur-snizenje cena

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Merkur-snizenje cena

u Merkuru na B. Kosi (za one iz BGD) u toku je poveliko snizenje raznoraznih artikala. posebno audio video uredjaji su bitno snizenih cena.
    neki tv-i su tako snizeni sa 300.000 dinara na 200.000 dinara, koga uopste zanima taj nivo tv aparata usteda nije mala

poveliki je izbor i snizene opreme iz domena audio (HiFI klase) video risivera, zvucnika (pravih), DVD recordera i plejera, itd...

primetio sam jedan Kenvudov DVD risiver za auto, nekih 100.000 komplet sa daljinskim.

ako nista drugo povod moze da posluzi za razgledanje sta se sve moze kupiti, dokle je stigla kucna zabavna tehnika.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg
  • jovan30
    CBC Senator
    • 07.05.2006
    • 322
    • Beograd

Nisam u BG, pa cu da te pitam ima li 42" plasmi HD ready na snizenju? Interesuje me Panasonic,Pioneer ili eventualno LG kao jeftinije resenje (vise bih voleo Panasonic vieru ili Pioneera u svojoj sobi), a interesuju me samo HD ready modeli sa rezolucijom minimum 1024X768, oni sa 840X480 me ne interesuju. Ne treba mi i digitalni tuner, bar ne jos uvek.

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141

ima, i Panasonic, i LG.
      ima i Pionir plazmi u vise modela (odavno nisam video toliki izbor po zelji).
      takodje i Philips ova i Sony ponuda.
      ima i LCD varijanti, slicnih.

nisam brojao ali mislim da ima reda 10-15 modela takvih TVa.

licni predlog, ja ne bih uzimao nista sa rezolucijom manjom od 1920, jer nece moci da radi u "native" prirodnoj HDTV rezoluciji i imace interpolaciju koja vidno degradira sliku.

isto i one varijante tipa HDTV ready gde je brojka 1366.

to se nece moci koristiti za full HDTV.
      ja bih nazvao HDTV ready cistom marketinskom maglom.

btw, HDTV se emituje sasvim redovno sirom Evrope.
      nedavno ja na sajmu IAA u Berlinu promovisan prelazak nemacke televizije sto drzavne sto privatnih na HDTV za nekih 50tak dana.

i najavljeno uvodjenje pretplate kod privatnih vlasnika (RTL, VOX i drugi npr) vec od nove godine sa gasenjem sadasnjih free sat tv emitovanja.

ja sam pario oci na nekoliko AV digitalnih risivera sa sve USB om na prednjoj komandnoj ploci (i SD i ostale kartice) sa nekih 6* 150W ciste neto snage po pravim HiFI merilima.
      ima tu i 7.1 ready risivera.
      cene pocinju od oko 20.000 dinara.

nisam primetio Yamaha AV risivere, nazalost.

ne znam da li Merkur ima na sajtu prezentaciju tog odeljenja, ako ima moze svasta da se pronadje za svakoga.
      ima cak i jeftinih stvari, neki zvucnici za kola oko 1600 dinara za par. (nisam mnogo gledao pa nisam ni zapamtio ni marku).
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• g60
        CBC Senator XXL
        • 20.10.2006
        • 1011
        • Vrachar je majka ;)

Kakvo je to snizenje kada sam u metrou video pre par dana ogroooomnu plazmu LG da se prodaje za 110.000 dinara????????
        Pozz

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141

u drugoj temi ja sam navodio da po meni Metro generalno ima nize cene.
          ovde je prica o Pioneer plazmi, to ipak skuplje kosta od LGa.

a i treba porediti identicne u svemu modele.

samo sam hteo da pomenem da (i) u Merkuru ima sta da se pogleda interesantno, kome treba.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Gledao sam muziku... od 20-30k kosta pristojno pojacalo Pioneer i Kenwood..., ostalo i nije nesto posebno sto se tice cena, moze i bolje!!!!!!
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• jovan30
              CBC Senator
              • 07.05.2006
              • 322
              • Beograd

Brick, znam za nekoliko LCD-ova (Sony i Philips) i jednu plasmu (bas Pioneer) kojih ima u Evropi sa nativnom HDTV rezolucijom od 1920X1080 ali da budem iskren preskupi su za mene (LCD-ovi oko 5000 eur a Pioneer 50" full HDTV plasma je 8000 eur znaci bas preskupo).
              Kad bi za 2000 eur bila full HDTV 42" plasma ili LCD (a da je sa dobrom slikom, posto mi se na LCD-u ne svidja slika generalno) bilo bi super.

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141

slazem se, pravi HDTV kosta jos uvek podosta.
                ono sto sam potencirao je da (po meni) ne vredi ulagati u imitacije HDTV pod reklamom HDTV ready jer ti aparati nece moci nikada da prikazu HDTV pravu sliku.
                drugim recima po meni ili pravi HDTV ili klasicni format dok je to "'ready"' bacanje para na nefunkcionalni proizvod.
                znam da je pimamljivo preci sa klasike na veliki format ekrana i osetiti napredak ali tek kada se vidi HDTV shvati se koliko je to niskog kvalitativnog nivoa (to 1366 rezolucije i slicno).

ako vec treba veci format ja sam nekako pre za neki DLP projektor koji je reda (danas) 1.000 evra a slika postojecih tv programa ili DVDa sasvim je ok.

kada dodje vreme za HDTV bice manji gubitak u novcu.

trgovci kod nas najcesce ne znaju sta prodaju, cast izuzecima i puno njih zaista zivi u uverenjeu (zabludi) da se taj HDTV ready moze prepraviti u HDTV sto najcesce nije tacno.

ovo sada je neki poluhibrid, niti klasican PAL standard 720x576 niti HDTV a kosta podosta para za eksperiment.

Kina ce za olimpijske igre preci na HDTV a to je za manje od 2 godine. to ce automatski i oboriti cene pravog HDTVa do nivoa mas potrosnje pa ce ovi hibridi pravo u muzejske eksponate...
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• miodragj
                  CBC Član
                  • 16.04.2006
                  • 34
                  • Beograd

Ljudi, nemojte da se predjete...

Velika vecina tih "jeftinih" plazmi od 42" su prastari modeli, EDTV rezolucije, u sustini, Wide NTSC format, nemaju ni svih 576 linija po vertikali!!!

Ne kupujte nista ispod 1024 x 768 od plazma modela!!!

Comment

Working...
                  X