OVO ME FUCKIN NERVIRA!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SaL
    CBC Veteran
    • 12.01.2006
    • 121
    • Srbija

OVO ME FUCKIN NERVIRA!

BAzirano na nazovi socioloskoj studiji!

Znaci neke veceri u Holisteru California, napiju se bajkeri ko svinje i krenu da lumpuju!
    Nastase "Anjdeli pakla",(ili tako nekakko) za.ebane dase koje ne vole harlije a opet ih voze!
    Sad sam pomen njihovog imena je sinonim za s.anja, batine, pijanke, opsti haos i motoklub u neku ruku!
    Sad ono bitno, procitao sam knjigu jednog univerzitetskog profesora, pa mi nesto nije jasno...

Vidite on kaze da je organizacija koja ima bilo kakve veze sa motorciklizmom, motorima i motociklistima predstavlja, jednu svojstvenu vrstu subkulture, sto donekle i jeste!
    Pri tome se u jednom poprilicno konfuznom textu spominje, da cak i ljudi koji imaju skutere(preveozno sredstvo koje se moze okarakterisati kao motocikl, po njegovim recima) spadaju u tu zajednicu, mada meni kao i vecini vas verujem najogavnija i najodvratnija stvar jesu skuteri!
    Sve je to po recima jednog akademika teznja ka nekoj pobuni, i pravi paralelu izmedju pica, droge, nasilja, kriminala i motorciklista1
    Bukvalno samo sto nije poceo da pise "deco to kaka", i izbegavajte ih, itd!
    Sad mene zanima gde se u tu sveopstu sliku o nasilju, i ostalim glupostima uklapaju devojcice od 15-16 leta koje se vozikaju po svetu, da nisu one clanovi neke bande ili ucsnice u nekoj zaveri da bikeri pokore svet?

Imam neke poznanike koji su clanovi nekih clubova, inace ne piju, totalni strejteri, kako se oni uklapaju u tu sliku( sem mozda remecenja javnog reda i mira kada se jurcaju u stred noci po gradu, ili znacajnog prekoracenja brzine na autoputu!) o demonima asvalta, koji jedu malu decu za doruchak?
    Tesko mi je da zamislim ljude sa kojima sam odrastao, ili nedavno upoznao, voze skutere,
    kako sa maloletnicama u krilima sede ispred prodavnice, piju pivo i maltretiraju starice!
    Ne razumem kako neko ko sebe smatra, i koga drugi smatraju pametnim
    lupi takvu ....!
    I kakve sve to uopste ima veze sa realnoscu u SRBIJI ili bilo gde u svetu!?
    Ili uopste sta ima veze i da piju pivo i ganjaju maloletnice, da se glupiraju itd!Zar smo losi ljudi sto volimo glasnu muziku i pivo, duge zurke i velike brzine?Da li smo losiji ljudi sto mozda imamo dovoljno, ili nemamo da sebi priustimo zadovoljstvo vise, jos jedan adrenalinski udar vise!
    Mozda smo losi ljudi zato sto nosimo kozne skafandere i kacige, ILI nam celo vreme prave probleme zato sto im se ne svidja nasa frizura?
    Kakve veze ima ispad nekih pijanih idiota sa markom motora!
    Molim vas!!!!

Sta vi mislite o tome!?
    Ovo nije vezano za samo bikere nego i za sve ljude koji teze da budu individualni, tunere, racere, inteligentne ljude!
    Zar ovo da dozivimo od nasih nazovi ucenjaka?
    Prevelika slika nije u skladu sa pravilnikom

Jos malo pa, cew biti neshto i od mene...
  • Rubi
    CBC Senator XXL
    • 06.05.2005
    • 519
    • Beograd

I mene to nervira - cisto proseravanje...

"Bajkeri" su ljudi koji vole motocikle. I tacka. Uvek bilo, i ostalo. Medju njima ima i nasilnika, i probisveta, i svetaca, i akademika... Razni ljudi, razne cudi. Povezati to sa prevozom na dva tocka je bullshit.
    (\__/)
    (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
    (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Mozda ima veze sa nekom statistikom, ali je u ljudskoj cudi da lako optuzuju ljude razlicitog misljenja i da vrlo cesto imaju zelju za nekom tzv. generalizacijom....
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• BOOST
        Founder - Admin od Začetka
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

Paz sad, zapad, da Ilegalni uterivachi dugova su najchesce chlanovi nekih Moto klubova.
        Code:
        Pod jedan Hels Angels
        ovde naprimer su suparnici u poslu sa Bandidsima.I da, kokaj se medjusobno.

Danska, Kopenhagen, deo grada, Kristijanija, letitimna droga n sve strane, i ovde se tuku okoteritorije, panduri nesmeju d udju u zonu.
        Medjutim, vlasnik bajka na zapadu: Prosek 43 god.

Marka sna HD.

Nema direktnog sloja kojempripadaju sem da su uspeli da usede d kupe sebi osecaj slobode.
        Zakon, kontrola itd. lakse se zaobilaze nabajku nego li autu..

Na proteklom skupu bajkera su prisustvovali ovde
        Code:
        HA i Bandidosi
        i policija je imala obezbedjenje sa 120 policajaca i 4 helikoptera koja su 10 sati sve nadgledala iz vazduha.
        Uslov za dozvolu je bio od policije da se plati nadgledanje.
        Placeno, 200.000?

Sta mislite?

Josh uvek nemamo ni pribliznu ekonomsku moc u naciji da bi poredjenje Srbije bilo moguce sa ovim nivoima. Da li ih zelimo?
        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
        move your mind

Comment

• Bane R
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2006
          • 1769
          • Beograd

Opasno je mnogo kad imaš zanimanje koje počinje sa "socio*" ili "psiho*", onda je tvoj posao da se baviš tuđim životima, a to je nešto u šta ne možeš da se razumeš, pa ne znam koliko kubika knjiga da pročitaš...

Comment

• Car
            CBC Senator XXL
            • 07.07.2005
            • 900
            • Beograd

U dobrom broju slucajeva voznja i posedovanje motora moze (ali i ne mora) da se tumaci kao kompleksaski nacin razmisljanja. Ne, u svim naravno. Ista stvar je i sa automobilima kod nekih ljudi, s tim sto je kod motora to izraznije jer su uvek predstavljani kao prevozno sredstvo zajebanih likova.

Za Sal-a

Posto kazes da su to neke socioloske studije, da, to je sociologija, i to je socioloski nacin razmisljanja, sociologija ce na taj nacin analizirati i tumaciti sve moguce stvari koje se javljaju u drustvu, takva je koncepcijski. A to za skutere i moze biti tacno, s obzirom da dobar deo onih koji voze skuter zele nesto jace, ali to ne mogu da priuste. Iskljucujem naravno one koji ga zaista koriste kao vrlo korisno prevozno sredstvo.

Imam neke poznanike koji su clanovi nekih clubova, inace ne piju, totalni strejteri, kako se oni uklapaju u tu sliku( sem mozda remecenja javnog reda i mira kada se jurcaju u stred noci po gradu, ili znacajnog prekoracenja brzine na autoputu!) o demonima asvalta, koji jedu malu decu za doruchak?
            Ne mozes biti tako povrsan kad tumacis ljudsko ponasanje, s obzirom da mnogo faktora tu igra ulogu. Npr. ovo sto si napisao meni pokazuje da ti tvoji poznanici imaju izvesne komplekse, e sad sto ne smeju da idu dalje u tom izivljavanju je neka druga prica. Neko bi izveo jos drasticnije tumacenje.

Ili uopste sta ima veze i da piju pivo i ganjaju maloletnice, da se glupiraju itd!Zar smo losi ljudi sto volimo glasnu muziku i pivo, duge zurke i velike brzine?Da li smo losiji ljudi sto mozda imamo dovoljno, ili nemamo da sebi priustimo zadovoljstvo vise, jos jedan adrenalinski udar vise!
            A kakve veze to sto ti pises ima sa socioloskim istrazivanjem? To sto ti pises je u redu za svakodnevne razgovore sa ortakom, ali izvini, nema za to mesta u nauci. Svaka od tih stvari moze biti, i jeste vrlo bitna kad se tumaci covekovo ponasanje u celini.
            Pojedini sociolozi tumace stvari jos dublje, u smislu da idu do jos opstijih cinilaca.
            Reci da je neko dobar ili los covek zato sto radi to i to spada u domen svakodnevnih razgovora, ali ne i u nauku, bilo to psihologija, sociologija ili nesto trece. Npr. sociolog moze da kaze da je voznja harlija samo jos jedan od momenata globalizacije, a psiholog moze da kaze kako neko kroz brzu voznju motora zeli da pokaze da je neko i nesto, jer ni u jednoj drugoj oblasti ne moze da se iskaze.

Ne znam o cemu se radi u toj knjizi, niti da li je autor stvarno neko koga ne vredi ni pogledati, ali cemu takva reakcija? Uzmi neki udzbenik iz sociologije, ili npr. psihologije pa pogledaj sta su sve naucnici spremni da posmatraju kao vrlo bitne stvari za formiranje neke licnosti/drustva i slicno.

U krajnoj liniji cak i da je knjiga obicno djubre ne bi trebalo da se potresas- na to sta se danas sve potura kao literatura koju treba procitati, i ko se sve predstavlja kao intelektualac ne vredi ni trositi reci..

Comment

• Car
              CBC Senator XXL
              • 07.07.2005
              • 900
              • Beograd

Originally posted by Bane?
              Opasno je mnogo kad imaš zanimanje koje počinje sa "socio*" ili "psiho*", onda je tvoj posao da se baviš tuđim životima, a to je nešto u šta ne možeš da se razumeš, pa ne znam koliko kubika knjiga da pročitaš...

Bas naprotiv. Ne znam sta znaci to ne mozes da razumes tudji zivot? Pa sociologa i ne zanima tvoj zivot kao zivot neke individue, ali ako ti ides redovno u mekdonalds, ili ako ces kupiti odredjeni automobil cak i ako ne znas nista o njemu bas dosta moze da kaze sociologu, ne o tvom zivotu, vec o drustvu generalno. To sto postoji nebrojeno mnogo interesovanja i razlicitih ciljeva u ljudskom zivotu ne znaci da tu ne mogu da se uvide odredjene zakonitosti. Ljudsko ponasanje je dosta solidno istrazena oblast.

Mislim, ako tebi to sto neko jurca motorom kroz crveno kasno uvece ne govori nista o toj licnosti, i mislis da ne moze da se uvidi pozadina tog postupka, onda ok, ljudsko ponasanje ne moze da se istrazuje.

Comment

• Bane R
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2006
                • 1769
                • Beograd

A da postavim ja tebi pitanje? Da li neka profesija može da kaže kakva sam ja osoba zato što su mi omiljene boja plava i crvena, što imam minđuše u oba uva i što sam promenio komplet bushingsa na mom autu ? Može da pokuša i možda pogodi u 99%, ali nikada neće znati da esencija naše ličnosti leži u tih 1% koji su im nedohvatljivi.

Neki od tih ljudi sa bradicom i naočarima doćiće u Pančevo na drag i reći će za vesti u 7 kako smo svi mi takvi i takvi, te kako su ratovi i sankcije tragično uticale na našu mladost i kako mi sada revoltujemo "trakam smrti"... To znam i ja da kažem, jer mediji to žele da čuju (jer šira javnost ne zna šta su čipovi, bregaste i nitro)...

To je mnogo lakše nego upoznati 200 ljudi pojedinačno, a kad bi upoznali, saznali bi da među tim ljudima ima lopova, studenata sa prosekom 9.8, plivača, košarkaša, planinara, depresivaca, hedonista, alkoholičara, paraglajdera, ekonomista, pravnika, opelovaca, hondista i ne znam kakvih još... Mišljenja tih ljudi sa bradicama zasnivaju se na čistim arhetipskim predviđanjima, koja su, kao i svaka takve vrste, blago rečeno bezvredna...

Comment

• SaL
                  CBC Veteran
                  • 12.01.2006
                  • 121
                  • Srbija

Mislim, ako tebi to sto neko jurca motorom kroz crveno kasno uvece ne govori nista o toj licnosti, i mislis da ne moze da se uvidi pozadina tog postupka, onda ok, ljudsko ponasanje ne moze da se istrazuje.
                  Ceek malo care, znaci moj zet bi po tome ispao nevidjeni manijak, zato sto smo sa 230kmh, prosli kroz crveno u sred noci, kada mu se zena(moja sestra) poradjala?Sta ti to govori o njegovoj licnosti, i necu sad da cujem onaj krap da se svakodnevne frustracije sa posle iskaljuju kada se dodje kuci, zato sto je on pekar, i ne vidim kakve on frustracije ima sem od prejedanja vrucim kiflama( na cemu mu ja licno zavidim)!
                  [quotee]izvesne komplekse[/quote]
                  Sad ako ti kazes ali onda ti govoris o nas 80% min. na forumu.
                  Cak se i tebi sigurno desilo, i zato nemoj da mi prosipas sad tu te Frojdovske gluposti, jer oni imaju komplekse iz detinjstva koji su izazvani nekim traumaticnim sexualnim dogadjajem!
                  MOLIM TE!!!
                  I da ti kazem ovo jeste inspirisano udzbenikom Sociologije drustva i morala, koja se na mom faxu polaze do cetvrtog semestra!
                  Mozes li zamisliti kako je to iritirajuce!
                  To je njihovo pravo i njihov posao ali kakve to veze ima sa skolstvom u nas, to sto nas primoravaju na svasta!
                  Ljudi sa bradicom bi rekli da imamo kopleks nize vrednosti i da samoubilackom voznjom tezimo da se upotpunimo, zar ne, zato sto ni u jednom drugom aspektu zivota nismo uspeli?
                  Dokazujemo se jel li?
                  A sta na primer dokazuje covek koji je preduzimac, ima 40+ ima pare ko pleve, zenu decu i uskoro unuke, reci ces kriza srednjih godina, dobro, kako onda objasnjavas dekicu koji je multi milioner, sa 70+ ide na drag, vozi Jarko Crveni Cavallino Rampante, to je kriza krajnjih godina!
                  Nasi zivoti zasnovani su na podsvesnim akcijam i reakcijama odbrambenim mehanizmima i slojeviom funkcionisanju ljdske licnosti,traumama, nasem libidu i bla bla bla, ali to neka ostane za one koji to zele i koji to vole!
                  Uzimam sebe za primer, imam 20. godina, student sam(manje uspesan, obnovio prvu zato sto sam vise pijancio i zezo se no ucio), prost sam coek, voooolim Sve sto je brzo i ludo, i zivim lep zivot, jedina trauma frojdovske rpirode kad mi neka nije dala, ja sam dakle iskompleksirani depresevni snob koji ima suicidne, ili homicidne fiksacije zato sto vozim brzo!
                  Sve to njihovo naklapanje je karikirana verzija stvarnosti, jer zamislite samo, ko moze da dokaze da je psiholog normalan!
                  Toi bi voleo da vidim, jer njih okarakterisemo kao excentrike, zato sto imaju svakakve vrste devijacija, a mi cim se malo ubacujemo neko nas gadja jajima!
                  Objasni kako na uzorku koji mozemo da odradimo moze da se odradi analiza ponasanja, jer na primer, znas za pojavu koju mozemo da kazemo da je nalik masci, i sad on je pred tobom miran i kontrolisan, akd izadje iz tvoje ordinacije pocne da puca na prolaznike!
                  Cud je ljudska zebana rabota.
                  Zasto ne kazu to za Sumahera, Alonsa, Loeba, Solberga, Rosija, Bjadjija, jer brzina je ono od cega zive, jeste u kontrolisanim uslovima, ali opet brzina!
                  Mozda ja previse bukvalno shvatam sve to ali, po meni, ako neko hoce da vozi brzo, da pije pivo i juri maloljetnice neka mu je, sta ja tu ima da slusam nekog, kako nagadja dali je nekog silovala komsinica od 19. kad je napunio 18. godina!
                  ARGHHH!

Sto se tice Andjela Pakla, oni su mala deca za THUNDER FROM DOWN UNDER(SRBIJA)!

Socioloska istrazivanja sa ovakvim uvredljivim sadrzajem treba zabaraniti!
                  Prevelika slika nije u skladu sa pravilnikom

Jos malo pa, cew biti neshto i od mene...

Comment

• dfast
                    CBC Senator XXL
                    • 26.05.2005
                    • 1302
                    • Hoofddorp NL /Bgd

Motocikl ili skuter je najzastupljenije prevozno sredstvo u Aziji, sto zbog ekonomskih razloga sto zbog neopisivih guzvi u saobracaju. Beogradska guzva nije nista u poredjenju sa tamosnjim guzvama.
                    Ako pogledate prosek broja putnika u automobilu tokom jutarnjeg spica jasno se da zakljuciti da je on jedva veci od 1. Automobil u gradu trosi u proseku duplo vise od motocikla i tu je jasna ekonomska racunica.

Andjeli pakla su bili kriminalna banda i kao takva, okaraktrisala je motocikl kao prevozno sredstvo ljudi sklonih devijantnom socijalnom ponasanju. Taj momenat mladalackog ludila, ne definisanosti, ili trazenja sebe kroz kroz furanje ovog ili onog fazona, probanje ovog ili onog nije nista novo niti neobicno u socijalnom niti psiholoskom smislu, kroz adolescenciju, pa i krizu srednjih ili bilo kojih godina. Ljudi su drustvena bica i kao takvi imaju potrebu za udruzivanjem, a udruzuju se ljudi slicnih sklonosti, interesovanja ili hobija. Ovaj forum je na neki nacin okupio i okuplja ljude koji imaju slicna interesovanja, drugi se okupljaju u sportu, partijama, raznoraznim bratstvima, klubovima, sektama ili slicno. Po meni svaka grupa koja nema materijalni i manipulativni intersni cilj a ima slobodan pristup i slobodu odlaska, zdrava grupa sa zdravom idejom.
                    Tako da ne mora udruzivanje biti uzrokovano kompleksom ili slabostima, kao udruzivanje i pristupanje jacem timu ali ne znaci da toga nema.
                    Sta je sa ekstremnim sportovima, i kakva je socijalna i psiholosko pozadina takvih licnosti. Rafting ili paragliding ili padobranstvo, ili penjajnje uz stenovite litice, kome se dokazuju ti likovi, to je opet izuzetna doza adrenalina.

Po meni je motocikl prevozno sredstvo na neki nacin prakticnije od auta, jer daje vise stepeni slobode, i kod nas nije toliko zastupljen samo zbog mozda klime, nedovoljno razvijene saobracajne kulture i mozda ovog propratnog socijalnog fenomena koji je prisutan jos samo u ponekim predrasudama zatupljenim mozgovima. Medjutim i to ce se promeniti jer moracemo da se prilagodimo tome da saobracaj mora biti koristan svakome, i onome od 18 i 77 godina.

Comment

• Karbo
                      CBC Senator
                      • 16.02.2006
                      • 225
                      • Sydney - Land of Downunder

Ovde u Australiji u zadnjih 10-tak godina Bajkisti su mirni na javnim mjestima. Cak i ako dodje do neke tuce (obracuna) vecinom su to klinci (pocetnici), zeljni dokazivanja i kur*enja (u fazonu ja sam bajkista). Mada ti isti ako prave sranje bez potrebe obicno lete iz "ganga".

Prije nekih mozda pola godine je bilo njih oko 300 bajkista (Rebels) ovde kod nas u gradu. Zadrzali se preko vikenda, valjda su bili na nekoj turneji (voznji), pa stali da se odmore.
                      Ono gdje god izadje su gradu prepuno Rebels-a, sve je kao kul al u zraku osjecas neki strah obicnih ljudi od bajkista. Murije je bilo na sve strane (zaustavljali saobracaj da bi ovi prolazili i sl).
                      Bili su 3 veceri u gradu, ja i par drugara smo izlazili 2 veceri i ni jednom nismo vidili da je bilo nekog maltretiranja ili tuce.
                      I firmly believe that anyone, who is worth anything at all should own
                      a 12 cylinder car before they die... because there's nothing else like it...
                      It will take your breath away!!!
                      by David E. Davis

Comment

• dranix
                        CBC Senator XXL
                        • 04.10.2004
                        • 3079
                        • Antwerpen/Belgium
                        • Saab 9-3

Ma vrucina bre. Mrzelo ih da se biju a i australijsko pivo cuo sam nije tako lose Da oni nemaju nista u glavi ne bi mogli da voze na 2 tocka

Tacno je to da su povezani sa narkoticima najvise ali je to prava sitnica na pravi organizovani kriminal i to nisu iste grupe. Nema Hell's-a na okupljanjima bikera. Oni su sami sebi dovoljni i veoma su zatvoreni.

Comment

Working...
                        X