Sta bi ste vi uradili da vam ukradu auto?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • scarab26
    CBC Senator XXL
    • 27.09.2006
    • 353
    • bgd

meni su oteli uz pretnju pistoljem (na glavu) auto na parkingu, imam kasko. inspektori me lozili da ako me zovu za otkup prihvatim igru pa ce oni da ulete i pohvataju ih, kao nemoj ti nista da se plasis. niko me nije zvao iako su mi tom prilikom otisli i svi dokumenti, kartice, telefon... Auto jedini u gradu te boje i taj motor. Posle nekoliko dana drugar vidi auto na ulici, krene za njima, zove me na mob, ja na drugi fixni odmah 92, uzivo prenos, drugar kaze lik sa kapom i rukavicama vozi, tvoj auto ali table promenjene. staju na semaforu i drugar vidi patrolu 50m od semafora, ja prenosim operateru, pandurski punto izlazi na ulicu i prepreci put autu, ali samo do pola (bole ih .... nece da se izlazu riziku, mogao je da ga isece celog, aneko bi ga od pozadi blokirao), pandur izlazi da ga legitimise, ali lik smota pun levi, obidje ga i krece da bezi kolima, pandur nazad u punta i za njime, ali lik ima nekoliko sekundi prednosti. nadju auto sa kljucem u bravi nekoliko ulica dalje, lik pobegao. prebace auto u 29-ti, table sa drugog auta istog tipa, nije prijavljena kradja tabli. posle par dana info nema nikakvih tragova iz auta, uzeto sve iz kaseta, vrata, dzepova, sve - servisna, uputstvo, diskovi, sve. ja dosao po auto posle par dana, kao je.. ga nema nikakvih tragova. ja na parking, bilo lepo vreme i provalim lak (ne boja vec bezbojni lak - auto je skoro nov) izgreban na ivicama krova i prednjim i zadnjim blatobranima i kao neka rdja na par mesta - zovem inspektora dole i to mu pokazem, on se cudi, znaci bio pod nekom ciradom, mozda cak i onom koja blokira gprs vezu (nemam gps). pandur kaze nismo videli. posle me zvali jos jednom da me pitaju neku glupost i od tada nista. ma njih bole ....., kad uvate nekog slucajno onda njemu napakuju i sta je uradio i sta nije i kao efikasni su. ja im objasnjavam otisle su kartice zovite visu i trazite da vas zovu ako udje neka od kartica u bankomat iako su blokirane i trazite snimak sa kamere, oni kao vidi zanimljiva ideja.

je... i kola i sve samo da sam ziv i zdrav, mogao je neko da naidje, padnu u frku i slucajno opali i ......

Comment

• uglavnom.bezopasni
      - 42 -
      • 03.02.2005
      • 2235
      • Novi Sad

Originally posted by prolupator
      Eeeee, sta je sve kod nas daleko....
      Jedini izlaz je voziti "nepopularan" automobil, po mogucstvu 8-10 godina star i ne plasiti se kradje
      No, tad je pomalo glava u torbi (manje airbagova, ako ih i ima, losije kocnice, ogibljenje...) ali je sigurnije po novcanik
      Da parafraziram: Sigurnost kosta, koliiko siguran zelis da budes ???
      Sigurniji je BMW 520 iz 89 ili AUDI 100 iz 86 bez i jednog airbaga nego bilo koji danasnji kraci od 5 metara... Ovi stari auti kad odvale kamion onda ga odvale od zivota, a ovi novi se u cilju amortizacije udarca zguzvaju malo previse... A i o kocnicama ne bi preterano, uvredice se vlasnici novijih BMW-a

A onu drug sigurnost koju spominjes u drugoj poruci, to je ok i to mora da kosta...
      Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
      11.04. 0:12 #2
      Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

Originally posted by uglavnom_bezopasni
        Sigurniji je BMW 520 iz 89 ili AUDI 100 iz 86 bez i jednog airbaga nego bilo koji danasnji kraci od 5 metara...
        Molim, uporedjuj automobile iz iste klase. Mogao si da uporedis i Mercedes 500 iz '90 i recimo Hyundai Atos (ne znam za manji auto).

I, zaista sumnjam da se noviji BMW-ovi zaustavljaju losije od starih

Ali, ovo je ... OFF.

Jos uvek ne znamo kako je sutomobil pronadjen ?!
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• jovan30
          CBC Senator
          • 07.05.2006
          • 322
          • Beograd

scarab26. Opasna prica, koji je auto bio u pitanju ako nije tajna.
          Nisam znao da su idalje prisutne otimacine tog tipa (ocigledno nikako drugacije nisu mogli da ti ukradu).
          Ne znam kako bih nedaj Boze ja reagovao u takvoj situaciji, ali plasim se da bi me ubili, s'obzirom da nikom nedam da otima ono sto je moje.
          Mom mladjem burazeru su tako pretnjom pistoljem oteli mobilni telefon (tada vrlo vredan), doduse krimosi su navatani i sada sluze robiju.

Ne znam sta da kazem.

Zaista bi bilo lepo da se javi momak sa 530d i da nam kaze kako mu je vracen auto, ili bar da napise da je to njegova licna stvar da ne cekamo vise

Comment

• Skyline GT-R
            CBC Senator XXL
            • 13.02.2005
            • 806
            • Chicago - My Kind Of Town

Ako se vec trazila pomoc, i ako je vec povedena tema...mislim da je red da se kaze sta se desilo.

Comment

• Sasha
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 4126
              • Novi Sad

www.arcs.org.rs/forum

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

U potpunosti se slazem!!!!!
                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• scarab26
                  CBC Senator XXL
                  • 27.09.2006
                  • 353
                  • bgd

vectra c

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

Dobro, a kako je vracen ?

Vektra C ?! A ja mislio da se Opeli ne kradu, da se plasi samo Passat, Audi i BMW ???
                    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• jovan30
                      CBC Senator
                      • 07.05.2006
                      • 322
                      • Beograd

Zaboravio si da navedes i Golf.

Hajde astrafan napisi i ti koju, kako je vracen BMW tvog ortaka, ne teramo te da nam napises sve sa JMBG vlasnika i otimaca , ali u kratkim crtama mislim da mozes da napises, bez da se ugrozava privatnost tvog drugara.

Comment

• dintel011
                        CBC Senator XXL
                        • 12.03.2005
                        • 348
                        • Beograd, Vidikovac

Pretpostavljam da je vracen kao i svi ostali za koje je placen otkup.
                        Varijanta 1 : "konjokradice" zvale vlasnika i ponudile "razumnu" cenu za otkup, vlasnik poslusao sva uputstva o ostavljanju $$$ i dobio info gde ga ceka BMW
                        Varijanta 2: U svakom kraju grada uvek postoji neko ko zna nekog a taj neko "slucajno" poznaje nekog ko "pozajmljuje" automobile, opet je nadjena "razumna" cena za otkup, samo sto se u ovoj varijanti svako u lancu ugradio u cenu otkupa...

Mene vise interesuje kakva su ostecenja na bravi/volanu, ako ih uopste ima.

Nadam se da ce vlasnik da pojaca malo zastitu!

Comment

• TETAK
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3034
                          • Čačak, Srbija

Teorija zavere koja se gore apsolvira definitivno nema veze.Imao sam čast da "radim" sa više ekipa koje su iz auto branše i.......to su jednostavno lopovi koji su se specijalizirali za ovu vrstu posla.Da tu povremeno ima i prljavih policajaca, to je tačno ali nije pravilo, pre izuzetak.Ova vrsta kriminala prati kompletno stanje u društvu a pre svega mogućnost provera i komunikacije izmedju policija zemalja u okruženju.Ranije je sve išlo svuda, medjutim cela stvar je sada spala na teritoriju Albanije i Kosova, ponešto se radi u C.Gori i Bugarskoj ali sve manje.
                          Lopovi o kojima sam pričao su najobičniji kreteni koji su naučili par fazona od prljavih majstora i koristeći iste(za promenu ID karakteristika vozila) i takodje prljave auto-agencije, prodaju vozila takodje prljavim kupcima zbog kojih se odnosno zbog čijeg se novca sve ovo i radi.
                          Kada nestane ali zaista crnog tržišta(potrežnje) prestaće ili se smanjiti(ovo se i dešava) kradja motornih vozila.
                          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• jovan30
                            CBC Senator
                            • 07.05.2006
                            • 322
                            • Beograd

Tetak, drago mi je sto pokusavas da demistifikujes sam fenomen o kome diskutujemo. Slazem se da dok bude bilo prljavih majsotra, prljavih agencija, i pre svega prljavih kupaca, bice i kradja vozila.

Ali mozda bi ti i mogao da nam napises, kako reagovati ako mi ukradu auto, i posle 2 dana me kontaktiraju sa "ponudom" da otkupim auto, a ukoliko ne pristanem na to pocnu da mi prete da ce mi kidnapovati decu.
                            Ja preduzimam mere zastite koliko god moje mogucnosti dozvoljavaju, svestan sam da imam auto koji se itekako krade kod nas, meni se svidja, i zato sam ga uzeo. Gledam da auto uvek drzim garaziran, kod mene kuci u mojoj garazi, u gradu u javnim garazama (racunam tamo se ne desavaju kradje). Dok sam na poslu na parkingu sa obezbedjenjem.
                            U sustini da budem krajnje iskren, najvise se plasim mojih poznanika za koje znam da nisu sasvim cisti, znaci ne drugara nego bas poznanika, koji znaju da sam posten covek, da nemam veze sa kriminalom, niti nekog iz politike da me stiti, i plasim se da mi neko od njih ne tipuje auto ili kucu. To je cena toga sto sam bio i ostao posten i sto se nisam ukaljao kao neke moje kolege. A cena toga je sto sam ostao sam i ne zasticen. Nadam se da kapirate o cemu pricam.

Comment

• dranix
                              CBC Senator XXL
                              • 04.10.2004
                              • 3079
                              • Antwerpen/Belgium
                              • Saab 9-3

Jovane,
                              Sta si jos preduzeo da ti ne ukradu auto? Da lopovima otezas posao. Priznajem samo ako ODNESU auto. Lopovi nemaju vremena. Mrzim ih SAMO zato sto su lesinari i kradu i napadaju uvek SLABE (lake) mete. Bilo sta da se krade.
                              Neko je gore napisao u vezi odbrane privatne svojine. Zar ste stvarno spremni da nekoga ubijete ili osakatite zbog auta ili neceg drugog materijalnog? Klinca koji sara kljucem preko celog reda auta na ulici? Mislim, nije mi zao lopova nikako ali bi razmislio cak kad bi zakon i bio na mojoj strani. Ne priznajem nikako opciju "u afektu". Za takve izgovore bi svakog smestio na sigurno u dusevnu ustanovu na duze bez pardona. Da bi se opstalo u odredjenom sistemu treba i odgovarajuca taktika. Jedino je to prava stvar. Kosta, naravno. Treba menjati sebe i svoje navike. To bi smo jos nekako i mogli. Menjati druge ljude je veoma tesko.
                              Ne slazem se sa Prolupatorom. Moze da se potrosi zaista mnogo novca i da se samo zivi u zabludi da smo sigurni. Nema toga ko se spasao i sacuvao ako je dovoljno "kriv". Treba se cuvati prijatelja (poznatih, "proverenih"). Pod takvim okolnostima NIKO ne moze normalno da zivi osim na pustom nepoznatom ostrvu sam, ako tako nesto jos uvek postoji.
                              Ima jos dosta mesta na ovoj nasoj planeti gde vam niko nece ukrasti ili ogrebati auto jer skoro svako svakog poznaje a i mnogo kilometara ukrug i nema nikoga. Ljudi koji tamo zive kukaju da se vrate u Evropu koliko im je fino. Sve ima svoju cenu. Mnogo ljudi, mnogo problema.

Comment

• Car
                                CBC Senator XXL
                                • 07.07.2005
                                • 900
                                • Beograd

A vrlo bitna stvar je da vozis nesto prema svojim finansijskim mogucnostima. Uglavnom se na ovom podneblju ljudi rastegnu do maksimuma kad kupuju auto, to bukvalno bude poslednji dinar..
                                Pricam uopsteno, ali ima dosta veze sa ovom temom.

Comment

Working...
                                X