Marfijev zakon?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Marfijev zakon?

13.11.2006. godine desi mi se detonacija na Reno Laguni, e sad zasto detonacia nije vazno za nastavak price.

14.11.2006. Rikne mi termoprekidac (ko velim i onako je ladno a i zamenicu ga za vikend)

U pokusaju da otvorim haubu i namestim gumu i nastavim voznju na plin pukne mi sajla od haube. Kazem dobro pa i treba da se vozi malo i na benzin a i zena mi je trudna 9 mesec (njen auto) pa ga prakticno i nevozi. Ko velim sacekace neko vreme. I tako ja sipam 10l benzina malo se provozam (50km) i ostavim Lagunu ispred kuce.

Inace kod Laguna ko i svi Renoi iz tog doba imaju one lose kleme za akumulator sto ponekad hoce same da spadnu (Kazu neke Euro koje se lako skidaju u slucaju pozara ili udesa). E sad ta minus klema ponekad (retko) spadne i auto jednostavno nemoze da upali, ovo se retko desava jednom u 10.000km ali se ipak desava.

15.11.2006. godine moja supruga se porodi, i ja dobijem prvenca Marka (sunce tatino ).

19.11.2006. zove mene supruga da dodjem po nju i dete u porodiliste. I naravno ja ti se uparadim, spakujem sve potrebno u Lagunu (ko velim najcistiji i najnoviji auto u porodici) i krenem po njih.

Ispred narodnog fronta jedva nadjem mesto da se uglavim ispred onog Ruskog centra, i taman da izadjem kad neka ruskinja poce da bleblece kako nesmem tu...

I ja udjem u lagunu da je pomerim

1. MARFI br. 1 Kako bre u tom trenutku da mi spadne klema znaci auto ni da bekne

2. MARFI br. 2 Kako bre pre neki dan da mi pukne sajla od haube znaci nemogu da otvorim haubu i da namestim klemu

Ajd krene moja mila majka da ljulja Lagunu nebili dobio kontakt i posle nekoliko ljuljanja, psovki (onoj ruskinji i Hruscova, i Gorbacova i Lenjina....) laguna uhvati i upali.

E sad ja u panici pomerim je malo dalje i ostavim majku u njoj pri tome negseci motor otrcim do porodilista.

Tu krene papirologija i ja se setim

3. MARFI br. 3, Kako bre da mi rikne termoprekidac bas tada Uglavnom istrcim ja napole i stignem upravo u trenutku kada je kazaljka upaljene lagune dostizala crvenu zonu i ukljucim klimu (koja direktno pali i ventilator za hladjenje)

E sad vratih se ja tamo i taman kad iznesose Marka da mi ga predaju ja se setih da sam ukljucio klimu a da auto neradi na plin vec na benzin:

4. MARFI br 4, Kako bre da detonira i da neradi na plin i kako bre da spam samo 10l benzina, i kako bre da bas sada.....

I tu ti moja mala porodica spakuje se u lagunu a ono zuta od goriva oce da mi izbije oci Ja polako onako na ler otkotrljam se do horizonata u zemunu (nekih 20km) (tri puta me ladan znoj oblio) i naravno parkiram lagunu.

Znaci kada mi je najvise trebao auto ja se ponado u najboljeg. Sve u svemu dobro se zavrsilo jedino sam u jednom danu prilicno osedeo.

P.S. Sad sam je skockao ima 30l benzina, pun rezervoar gasa, zamenjene su joj kleme (obe), sajla za haubu i smanjen zazor na svecicama pa sada nedetonira (valjda).
    https://t.me/pump_upp
  • Vlada_nbgd
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2005
    • 1066
    • Novi Beograd/Topcider
    • ford focus sport pack

E bre Djukicu mene nervoza uhvatila dok sam ovo citao...dobro da se sve lepo zavrsilo i da si ti bez problema dovezao kuci prvenca!
    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Misha
      CBC Veteran
      • 22.10.2004
      • 117
      • Beograd

Svaka cast na zivcima! Ja bih dobio nervni napad i verovatno bih ga zapalio (auto) !!!

Comment

• Williams
        CBC Senator XXL
        • 07.02.2006
        • 556
        • Beograd- Cerak

Uh i mene ladan znoj obavio. Kao sebe da sam video u toj situaciji.
        I mene moja ljubimica juce na sred trga ostavila, bez ikakve najave i posle isto tako upalila (posle 10 minuta nerviranja). Ali uvek tako, u najnezgodnije vreme na najnezgodnijem mestu.
        Prosle godine na -15C pukla guma, kompresor ni jedan u gradu ne radi, nozna pumpa se zaledi kako krenem da pumpam a rezervna naravno ispustila. Marfi definitivno.

Comment

• Meda
          CBC Senator XXL
          • 01.09.2006
          • 415
          • Vračar

Nekunu se ljudi u marfija bezveze, nekim je to i biblija.
          Najgore je kad si na auto putu (klasika) tvoja kolona ne ide 5 minuta, ubacis se u drugu i u tom momentu ova u kojoj si bio krece, a tvoja staje
          E, Marfi, Marfi
          What is the sound of shit happening?

Comment

• BRABUS
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2004
            • 2399
            • London

Pravi triler

Comment

• Srdjan
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 2416
              • Bajina Basta/Beograd

Stvarno napeto, nema sta... Jesi mozda razmisljao da pocnes sa pisanjem nekih drama ili trilera???
              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Aki
                CBC Senator XXL
                • 04.08.2006
                • 1133
                • Beograd
                • Yugo 1603, Yugo 1301

Ma idi...

I meni je pre neki dan bilo veselo,otisaao ujutru do zubara,zavrsio,ja na parking,kada ono prednja leva guma samo sto se nije slepila sa zemljom,otkotrljam se do pumpe da napumpam gumu nekako,krenem do Radio Kluba da kupim sto sta,rekoh da pozurim,da ne zakasnim na fax,kada ono nestade mi plina,ja upalim na benzin,odem do pumpe,natocim onako besan za 1000din.(nikada nisam toliko sipao ) i krenem kuci da skinem gumu da je nosim kod vulkanizera,ja kod njega,kaze popustio falc na gumi pusta pored felne,moram da stavim unutrasnju,ja pristanem,ali on nema novu unutrasnju,a meni u garazi stoje 2 ne znam sta cu sa njima...
                On izbunari neku polovnu,kao dobra je,namontira sve,krenem ja kuci a plin me zeza...Vuce ocajno,ja ga nastelujem,ali opet nije to to,kada ono odsrafila mi se izduvna...ali posto nemam vremena,odvezoh se tako do faxa,uz put zamalo da me skupi jedan kombi na raskrsnici,jedva sam ukocio.Ispred faxa nema mesta za parkiranje,vrtim se ko luda nasta i krug,i na kraju se zabodem ispod Halo govornice,bukvalno,hval bogu da sam spustio auto,inace nikada ne bih stao...Isti dan izgubi Partizan i u basketu i fudbalu,na kraju sam samo legao da kunjam...
                Ali ima i takvih dana...
                "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
                - Lousie Smith

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Desava se svima kad-tad....Marfi nemoj vise da mazes leba'...

Originalni Marfijev zakon: Namazana kriska hleba pada uvek na namazanu stranu.

Od toga je sve pocelo..
                  OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Nikola
                    CBC Senator XXL
                    • 29.09.2004
                    • 975
                    • Indjija/Vojvodina

To bas i nije marfi, to mu vise dodje kao fizika
                    .:Cuore Sportivo:.
                    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• Blackeyed
                      CBC Senator XXL
                      • 06.07.2005
                      • 402
                      • Novi Sad

Originally posted by Misha
                      Svaka cast na zivcima! Ja bih dobio nervni napad i verovatno bih ga zapalio (auto) !!!
                      Dok sam citao djukicevu dramu imao sam sliku kako bih izveo nesto slicno... , jebi ga, imam ja zivce ali kad puknem onda je Game Over...
                      "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• M-power
                        Moderator
                        • 10.01.2005
                        • 10060
                        • Bg; Banovo Brdo
                        • CorsaC, astra H,

Jao...djukicu slatko si me nasmejao...nedavno sam imao i ja slicnu akciju trajanju 3 dana....koga ne mrzi neka cita i smeje se

Zove me devojka kaze zaglavila kontakt brava da dodjem...reko ajde (i tu sam se zahebo)
                        Inace je na 2 min od radnje.
                        Dodjem ja...stavim kljuc u bravu....i okrenem kljuc iz prve......taman sam se spremio da joj *enjam kad ne sijaju lampice....ja vratim kljuc...da dam opet kontakt....naravno nece. I tu krene gimnastika....drndaj bravu jedno 2 sata kad ono nista. Reko ajmo kuci (iz grada na B.Brdo) da uzmemo rezervni kljuc...mozda se ovaj shebao za 6 god. koriscenja
                        Dodjemo kuci...uzmemo drugi kljuc i jka zaboravim torbicu sa kljucevima od radnje (bitno za dalju pricu)....vratimo se ubacim kljuc kad ono djoka. Sta da radim ne znam vise ni sam. Aj da krenem u gimnastiku...skidam volan (a da...poneo sam komplet gedora) i da svucem masku ....nemam krstasti srafciger...nema ga u gepeku...ko zna gde je. Tu mi kljuc i nokti odglume krstasti (teska gimnastika) a onda treba skinuti onu 8-cu sto drzi rucicu migavaca,brisaca.....naravno u celom kompletu gedora fali 8-ca...nije me ni cudilo.....znao sam odmah sta me ceka

Nadjem nekakvu nazovi viljuskastu 8-cu i uspem...ne znam ni sam kako da otpustim sraf a on u rupi i mraku...bila noc...nema svetla.
                        Poskidam sve konacno i onda isprebijam bravu gedorom na mrtvo i naravno nije mogla vise da izdrzi i popusti.
                        Idemo dalje...... dat kontakt a akumulator ni u najavi...zalepio anlaser i izvukao ceo aku. Dobro sedaj ja cu guram...naravno nece ona
                        Usput objasni kako to treba da izgleda paljenje na gurku.
                        Gurao, gurao,gurao,gurao,,gurao...dok bukvalno nisam pao u nesvest. Slosilo mi se totalno......ja na kolima jedva ziv....bale cure.....rec ne mogu da izgovorim....mislim se u sebi, samo jos da naidje murija i da me vidi onako naslonjenog na kola , beo i izbalavljen i da pomisli vidi narkomana, reko ako mi pridju i krenu nesto....samo cu mutiranim glasom promrmljati "ne prilazite mi ubicu vas na mestu" ...ali srecom nisu naisli. Naravno krenula da pada ledena kisa. Dodjem sebi posle jedno sat...i reko nema druge prebacuj akumulator iz mog auta...... moj naravno ostao u 3 lepe...sve uzbrdo. Odem po njega, vratim se i da otvorim haubu...paffff puce sajla ...iiiijaooooooo kukuuuuuuu.
                        U radnji sav alat...naravno kljuc ostao kuci. Opet kuci po klesta....dzabe ne mogu da pridjem....skupim hrabrost i isecem ruke na sajlu da otvorim haubu.....daj kablove....a ono neki tanki mucenici....nece auto ni da cuje....ima kontakt super ali dzaba kad je skroz prazan.

Da skinem aku... imam gedoru 13 al nemam viljusku 10. kako sam to odradio vise se ni ne secam ali vratismo se kuci zivi i zdravi.
                        A da auto je te noci dobio batine

Budim se nedelja...cekaju me dnevne aktivnosti.....zamena kontakt brave. Naravno nema da se kupi samo ulozak nego cela brava....dam im *rac 2 i nesto iljade.
                        Zapocnem gimnastiku...naravno sve ide kao po zlu......opet se pobijem sa bravom....i prospem joj mozak, naravno sve se razleti po kolima, par desetina sitnih delica (ima i nevidljivih).
                        I da ne davim....trajalo je to od jutra do veceri.....tako sam proveo moj jedini slobodan dan u nedelji.

Ponedeljak....budim se....slomljen..nisam ni za sta.

Radio koji sat...kad ulazi riba u radnju (naravno moja) i kaze...e stao mi je auto. Nisam je ni pogledao.......pocne da skace okolo....ja reko izvolite. Ona ce: Pa covece stao mi je auto.........ja: pa sta ja imam stim.......ona: pa da ga popravis......ja: uopste me ne interesuje.....vidis da radim (ja na cannonu. )

Pocne da cmizdri.....i naravno...ajmo opet u igru bez granica.
                        Navodno nestalo joj i plina i benzina.
                        Ja u auto pokazuje 2 lampice za plin. cuknem pokazivac na rezervoaru i naravno on padne-nema plina.

Ne sme da se vergla...aku ispustio dusu iz predhodnih prica.
                        Posaljem je ja po corbu.....kupi 2 litre....malo verglo...i nista
                        posaljem je opet po corbu...kupi 3 litre...i nista (naravno sve se desava na glavnoj raskrsnici takovske i bulevar kralja aleksandra u spicu saobracaja....cekam je po pola sata da donese corbu svaku put.
                        Ode treci put po corbu....
                        Ja vec niti smem da sipam u rezervoar...nema akumulatora dzaba......reko aj da ga vozim na karburator da malo dopuni akumulator.
                        Uspem na jedan okret anlasera da upalim (ne bi imao snage ni za vise) i drzim ga jedno 5 minuta na flazu....pa ajde na verglanje nece....pa opet na flasu da dopunimo aku......pa tako jedno 5 puta sve u krug dok nije popio 1.5L iz flase na karburator.
                        Ocete da pitate...zasto nisam prebacio akumulator iz svog. Pa secate se da mi je riknula sajla...a pri tom nemam nista ni od alata.

Nista....opet ti se ja pobijem na sred raskrsnice sa kolima.....svi gledali predstavu.....ova bezala oko auta.....murija ne sme da mi pridje...vide da bi ih ubio. Ne dam niko da mi pomogne naravno pa kako bi ...svi prilaze da pametuju......pocupam mu sva creva za gorivo i mnostvo nekih delova pobacam na sred raskrsnice (sad sam siguran da ne moze da upali...... opet se malo pobijemo i ulubim ga sa svih strana....cak i cannonball nalepnicu opalim (gde su svi ti clanovi da sad pomognu coveku u nevolji )...mozda me neko i video ali nije smeo da pridje

Odem po sajlu za vucu u radnju........naravno ko za inat 3-je cekaju ispred i krenuse da me psuju jer sam napisao "dolazim za 15min"......samo sam ih pogledao i MUK .

Uzmem sajlu...reko dal da vezem nju.....al ipak vezem auto....strpam je u kola i bez reci krenem.....ona naravno nema blage veze kako se slepa.
                        Vozim je ja....ona drzi kocnicu ne da mi da krenem .....ja vucem ona ne da...u*rala se. Nekako krenemo.....i tako vozimo se mi... place ona.....placem ja sto od smeha....sto od toga jel ona place .

Pored ade ona gasna pumpa i meni totalno sam zaboravio u onom ludilu da ako ne radi na benzin radi na plin....natocimo....zaguram....upali iz prve, zamisli....... i kud koji mili moji...
                        Eto moje male dogodovstine... izvinite ako sam smorio ali upozorio sam na pocetku
                        To date there has never been a faster car built for the public road and,
                        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

To bese onaj Yugo sto je sav u nalepnicama Cannona????

Bolje ih poskidaj
                          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

@M-Power: davno se nisam tako slatko nasmejao

Pogotovo na deo : Vozim je ja....ona drzi kocnicu ne da mi da krenem .....ja vucem ona ne da...u*rala se.

Gde sam bio da to vidim brooka, zaista
                            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

lele a ja mislo da sam u problemu...
                              Inace i mene nervira to stao mi auto pa ti vidi staces. Dok mi je supruga bila devojka (stanje pre nego sto sam se zahebo) i tada sam stalno nesto prckao oko njenog auta. Evo i sad kad god stane ja jurcam...

Eh sto nisam zensko pa da mi decko bude mehanicar...
                              https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                              X