Bosanska mafija

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

Bosanska mafija

Nedavo je u Bosni poceo novi sistem kradje vozila.Prate se automobili koji su iskljucivo kasko osigurani i vise nije princip da se zove vlasnik nego lepo okrenes osiguranje tresnes cifru koja je 30% manja od vrednosti vozila pa da vidis da li nece da ga otkupe. Izuzetno pametno jer sve je vise vlasnika koji kazu da ne zele otkup ,a oni ne znaju sta da urade sa tim vozilom pa su doskocili osiguravajucim kucama koje ce sigurno isplatiti sumu novca otmicarima koja je umanjena za nekih 30% od procenjene vrednosti vozila. I posle nek mi kaze neko glupi bosanci.....
    tako se prave pare
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
  • ĆOMI
    CBC Senator XXL
    • 31.08.2006
    • 1705
    • Braće Jerković,Vozd
    • Stilo JTD 16V

I bre Dovla gde si iscupao tu informaciju?
    Ima logike u tome
    OPEL CLUB SERBIA

Comment

• SAAB PoWeR
      CBC Senator XXL
      • 26.04.2005
      • 1394
      • tu iza coska(Milwaukee USA)

to bi radilo odlicno , ali da se policijske stanice zatvore ...
      _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Pa ajde onda da "krademo" svoja vozila. Isplati se.

Comment

• *Egon*
          CBC Senator XXL
          • 31.12.2004
          • 1232
          • Beograd, Dorcol, N 44

Re: Bosanska mafija

Originally posted by Laki_uno
          ...osiguravajucim kucama koje ce sigurno isplatiti sumu novca otmicarima koja je umanjena za nekih 30% od procenjene vrednosti vozila.....
          To je ovako teoretski lepo zamisljeno, a objasni mi kako osiguravajuca kuca isplacuje taj iznos:

- na ziro racun lopova

ili

- lopov dodje na blagajnu osiguravajuceg drustva
          Garaza
          1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• Goranp
            CBC Senator XXL
            • 28.06.2006
            • 436
            • Banja Luka

Ja sam čuo da u beogradu skidaju šare sa guma pa zovu vlasnike da ih otkupe nazad

Mislim stvarno, ne znam samo od koga si to čuo
            Ajde malo činjenica kojih vjerovatno nema
            Osiguravajuće kuće su toliko voljne plaćati tako da svaki dan daju reklame u novinama....
            Banjaluka Blog
            http://gradbanjaluka.blogspot.com
            Tattoo Picture
            http://tattooaco.blogspot.com

Comment

• bojan
              CBC Senator
              • 29.08.2005
              • 232
              • novi beograd

Mozda covek ispituje teren....sala naravno

Inace sto se tice bosanskih lopova cuo sam pricu sledece sadrzine, naravno prica je tipa rekla-kazala mada ima logike:

Radnja se desava u sarajevu elem nekom doktoru iz sarajeva maznu kola (mislim da je u pitanju golf III ili IV, nisam siguran) i nista neobicno zovu ga posle par dana da plati otkup i on im plati i vrati kola nazad.
              Posle nekoliko dana od vracanja kola doca krene svojim kolima na neki skup u bg.Skup je trajao cini mi se tri dana i drugog dana doktoru nestane auto i doca zvao pandure ovde, u bosni , drzi przi medjutim nista od kola i on se vrati kuci.Posle nekoliko dana zovu ga likovi i ponovo traze otkup za kola i naravno doktor nije hteo da pristane jer mu je bilo skupo da ih ponovo placa, ali ljudi za neverovati ispadnu fer i kazu doktoru gde ce naci kola.Doktor pokupi kola medjutim oba sedista iscepana i kao da je u njima nesto prevozeno.Uglasvnom na kraju se ispostavilo da je u sedistima prevozena neka droga(kokain,heroin, sta li vec...) i lepo su iskoristili nevinog coveka za kurira a da on nije imao pojma....

Ima logike, zar ne?

Comment

• TETAK
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3034
                • Čačak, Srbija

Ima logike.To se dešavalo i našim ljudima na odmoru u Bugarskoj.Lepo "dignu" auto nafiluju ga ostave tako da se nadje ili jednostavno kao savesni gradjani dojave policiji lokaciju vozila, čovek sav srećan krene kući onda.....
                Ovo sa osiguranjem je u domenu "zone sumraka"!
                Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Čiča
                  CBC Senator XXL
                  • 14.12.2005
                  • 1621
                  • Beograd, Vidikovac

Slazem se sa tobom Tetek, jer koliko vlasnike kola sa kaskom boli uvo kada im traze otkup, tako i osiguravajuce drusto takodje. Ni malo lako nije iscupati kes sa racuna firme (nije nemoguce), a pogotovu ako je to DDOR ili Dunav ili...

Znaci ta mi prica ne pije vodu???
                  Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
                  "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• Nenad
                    CBC Senator XXL
                    • 06.01.2005
                    • 1364
                    • BBgd/Mow

Mozda oni i nisu glupi ali su im onda osiguravajuce kuce definitivno glupe, tojest ti koji rade tamo. Bas me interesuje kako bi to knjigovodstveno i finansijski proveli kroz knjige a da im poreska prizna.
                    Da ne pricam da je to direktno krivicno delo (kupovina kradenog vozila), definiciju moze Tetak da nam kaze.
                    Boost or bust...

Comment

• Laki GSi
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2006
                      • 2426
                      • Beograd-Vozdovac

Proverite

Pa dobro lepo ste me isprozivali ,ali kad bude neka ovakva informacija prosledjena od neke desete osobe shvatice te da ste samo slabo obavesteni. Nema veze ,nije ni vazno! U svakom slucaju ne skodi-cim neskodi znaci da koristi.

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Osiguranje da plati otkup?

Mislim stvarno Voleo bih da se javi neki koji je tako nesto uradio

Ne samo sto im to nije izvodljivo operativno, ma koliko to zeleli ili im se isplatilo, nego zamislite samo odgovor korisnika osiguranja i kojekakvih lopova kad bi se to proculo.

A poznato je da su lopovi ljudi od reci

prave postenjacine
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• dfast
                          CBC Senator XXL
                          • 26.05.2005
                          • 1302
                          • Hoofddorp NL /Bgd

Evo jos jedne price, kazu istina, a da li je ne znam, mozda malo stariji clanovi foruma znaju ili se secaju.
                          Kraj 80' kada je Bmw e30 jos bio pojam, ukraden jednoj dobrostojecoj porodici. Posle par ili vise dana auto vracen na parking vlasnika sa pismom u kome se "pozajmljivaci" uredno i kulturno zahvaljuju jer im je auto bio neophodan u kratkom roku. Kao zahvalnost, u pismu se nalazi placen sedmodnevni aranzman na Kopaoniku. Vlasnik prijavljuje policiji da mu je auto vracen ali ne prijavljije aranzman. Nakon nekog vremena uredno se spakuju i u predvidjenom terminu ostanu na Kopu. Kada su se vratili, nemaju sta da vide, stan ispraznjen u totalu.
                          Pouka, nema dila sa lopovima, ljudi idu linijem manjeg otpora i placaju otkupnine. Da im niko ne placa, ne bi maznjavali aute za otkup.

Comment

• Kenno
                            CBC Senator XXL
                            • 21.08.2006
                            • 460
                            • Zenica, BiH

Sa lopovima ako se neko i dogovori, to je fizicko lice, pravna lica se ne dogovaraju. Tako barem sam ja obavjesten iz dnevne stampe/tv-a i sl.
                            Bas je prije par godina ukraden kasko osigurani G.Cherokee direktoru jedne banke, auto je bilo sluzbeno i u vlasnistvu banke , lopovi zvali, ali nisu dobili nista, a auto je ko zna gdje zavrsilo.

Comment

• Laki GSi
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2006
                              • 2426
                              • Beograd-Vozdovac

vazi

Zivi bili pa videli a nakon toga smejace te se sami sebi ,a ne meni!

Comment

Working...
                              X