Pomoc za kupovinu preko eBay DE

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Pomoc za kupovinu preko eBay DE

Imam jedan deo za Projekat M3 koji mi treba, nadjen na eDay DE, i nalazi se u Nemackoj. U pitanju je E28-535 diferencijal, znaci budza od nekih 20-ak kg. Ebay item br. 290063268788.

E sad, znam da i ja mogu da ga kupim, platim, budem odran za shipping, carinu i ostale troskove, tako da onih 350 i kusur EUR brzo ima da naraste na duplo toliko, tako da bih radije da nadjem alternativu, ako je ikako moguce.

Posto znam da ima nasih clanova i u Nemackoj, koji verovatno dolaze u Srbiju za N.G. i Bozic, da li bi nekome bio problem da mi kupi taj diff, i doveze do ovde? Naravno, placam sve troskove koji nastanu kod kupovine, i naravno za uslugu

Ako neko ima mogucnost da mi ovo uradi, nek' javi
    The difference between men and boys is the price of their toys
  • zux
    CBC Senator XXL
    • 10.05.2005
    • 773
    • Beograd-Filmski grad

Ja poznajem lika koji se time bavi u slobodno vreme (meni je doneo neke sitnice za kola-farovi, stopaljke,retrovizori i sl.)
    E sad njemu sve to donosi decko iz austrije (koji 1-2 puta mesecno dolazi u BG)
    Dakle placas cenu sa ebay-a +postarinu do austrije (uglavnom pise na aukciji, meni je bilo 15eur po item-u) + otprilike 10-15% za njih dvojicu
    Ne izadje bas jeftino ali sta da se radi (meni se isplatilo jer su me farovi i stopaljke dosli kao samo farovi kod nas)
    Ako ne nadjes neko bolje resenje javi pa da ti ostavim njegov broj

Comment

• fox_mulder
      CBC Član
      • 21.11.2005
      • 74
      • Beograd, Srbija

Cao,

Ja bih ti to odradio tako da ti stigne na kucnu adresu, znaci ja bih sve sredio sa prodavcem, oko postarine i racuna. Morao bi da se raspitas jedino da li se za to placa carina, mada i za nju ima leka.

Edit: u stvari, sada sam pogledao aukciju i Nemac ne prihvata Paypal, tako da u ovom slucaju ti ne mogu pomoci. Mada, 99% stvari koje se prodaju na ebay mogu se kupiti preko paypala, tako da ako nesto bude trebalo javi.

Comment

• uglavnom.bezopasni
        - 42 -
        • 03.02.2005
        • 2235
        • Novi Sad

E to je baš retkost, kako si se prijavio na paypal, ja odavde biram, a plaća nam jedan lik iz švabije, nisam dugo gledao da li se nešto promenilo sa registrovanjem naših kartica?
        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
        11.04. 0:12 #2
        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• 206
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

E pa mala tajna Nije bas...100%...znas vec...

OK, dakle postoje te varijante, a? Nije ni meni problem da ja to provrtim preko carine, shipping i te zafrkancije, ali sam mislio da izbegnem to sve da mi neko dotera ko dolazi iz tih krajeva...

Comment

• zux
            CBC Senator XXL
            • 10.05.2005
            • 773
            • Beograd-Filmski grad

Pa i ovaj lik radi tako
            Ja ovde izaberem sta hocu sa ebay-a, on na osnovu cene kaze koliko bi me to kostalo ovde (npr. mene su farovi koji su na ebay-u bili 190eura sa svim troskovima i njegovom provizijom izasli 240 eura), ja mu dam kes a on sve to donese ovde
            Naravno placanje carine ne dolazi u obzir

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Pa jel' dakle dolazi ta varijanta u obzir, kazem item sa eBay-a koji me interesuje, on kaze koliko bi to kostalo, donese mi, ja njemu pare i to je to?

Comment

• zux
                CBC Senator XXL
                • 10.05.2005
                • 773
                • Beograd-Filmski grad

Ma radi ali je mali problem sto lik trazi da mu das pare unapred (pravo da ti kazem i meni je bilo frka kad sam iskesirao 400eura liku koga vidim prvi put u zivotu, ali posto sam bio kod njega kuci i video gde radi i cuo iskustva drugih ljudi kojima je donosio robu, pa sam bio u fazonu8: ne verujem da bi se lik selio i davao otkaz na poslu zbog mojih 400eura)
                Znaci izaberes item, posaljes mu link ka aukciji on ti kaze koliko bi to para otprilike izaslo (meni je omanuo za 5-6eura)
                On licitira za tebe, placa svojom karticom, to sto kupujes ide do austrije na adresu tog njegovog drugara koji 1-2 puta mesecno dolazi za BG i tako preveze to sto si narucio
                Ja sam zadovoljan kako sam ja prosao, kazem ti jedino je frka sto moras da mu das pare unapred i da cekas dok ne dodje roba (dok on to uplati, pa dok oni potvrde da je uplata stigla pa dok se smiluju da to posalju, prodje barem 10tak dana, a onda dok taj lik iz austrije ne dodje itd.)
                Sve u svemu moze da stigne roba za 15dana, a mozes i da cekas mesec i po (ja sam cekao 35dana, ali i pored toga se isplatilo)

Comment

• sn00py
                  CBC Senator XXL
                  • 15.08.2005
                  • 851
                  • Belgrado

Taj decko je sifacca sa fandja streeta i ostalih, takodje sam od njega porucio telefon sa ebaya, iskesirao deo jedan, nisam sve jer nisam imao, pa me malo ceka, doduse cekam i ja telefon vec nekih mesec dana, jer se nesto sebalo, pa umesto pre dve nedelje, treba sutra da stigne...
                  Sve u svemu, Transporter mi ga je preporucio, tako da je meni dovoljna garancija...

BMS team

Comment

• zux
                    CBC Senator XXL
                    • 10.05.2005
                    • 773
                    • Beograd-Filmski grad

E bas on
                    Prema meni je bio stvarno korektan i uskoro bi trebao da narucim jos nesto preko njega
                    Dakle 206 ako ti nije problem da das pare unapred ovo ti je proverena varijanta

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

OK, jos da proverim par stvari za taj deo na eBay, i videcemo da to odradimo.

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

Cek ovo i mene interesuje. Imam neki telefon da narucim. Znaci ja mu dam link a potom i pare a on sve ostalo zavrsi i posle najduze 30 dana ja dobijem robu.

E sad moze li kontakt? lika
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• BRABUS
                          CBC Senator XXL
                          • 15.10.2004
                          • 2399
                          • London

206, zakasnio si jedan dan...ja dosao za Srbiju 22 Mogao sam da ti ponesem nije nikakav problem....

Javi se sledeci put kad ti bude trebalo, pa ce da nadjemo nacin nekako

Comment

• zux
                            CBC Senator XXL
                            • 10.05.2005
                            • 773
                            • Beograd-Filmski grad

Originally posted by djukic
                            Znaci ja mu dam link a potom i pare a on sve ostalo zavrsi i posle najduze 30 dana ja dobijem robu.

E sad moze li kontakt? lika
                            Baš tako izaberes sto hoces on kontaktira prodavca, proveri koliko bi izasla postarina do austrije, na to doda svoju proviziju i kaze ti konacan iznos
                            Ti mu das pare i sacekas 15-45 dana i imas robu

Evo i telefon
                            064/861-28-44
                            Decko se zove Vlada
                            Recite samo da vas je uputio zarko sa plavom vektrom
                            Valjda ce vam se isplatiti

Comment

Working...
                            X