Rgistracija uz servisnu knjizicu?!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

Rgistracija uz servisnu knjizicu?!

Kao sto naslov kaze-pita ,da li neko ima takvu informaciju da recimo u Nemackoj ne mozete registrovati auto bez servisne knjizice?
    Ja sam veceras prvi put tako nesto cuo od drugara koji navodno ne moze da kupi neki auto u svabskoj zato sto tip koji prodaje auto nema servisnu knjizicu?
    Da li je to istina ili laz?
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
  • TETAK
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3034
    • Čačak, Srbija

U Nemačkoj je savršeno dovoljno da kod registracije vlasnik priloži saobraćajnu dozvolu za auto!
    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• BRABUS
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2004
      • 2399
      • London

Ne, nije tacno, jer niko ne moze da te obaveze da auto servisiras u ovlascenom servisu, naravno ako je auto tvoje vlasnistvo.

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

u Nemackoj saobracajna dozvola nije dokaz posedovanja auta, i po osnovu nje se ne prodaje/kupuje auto.

potrebno je tzv pismo o vozilu, (nasi zovu brif, pise se Kraftfarzeugbrief) u kome su upisani svi vlasnici od kada je auto prvi put prodat do tekuceg dana sa svim medjuvlasnicima.

onaj ko je poslednji upisan u pismo je vlasnik vozila a ne onaj koji poseduje saobracajnu dozvolu.

za registraciju nije potrebna servisna knjizica, pouzdano znam odranije (ako se nesto skoro nije izmenilo).
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• TETAK
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3034
          • Čačak, Srbija

U Nemačkoj auto ima dva dokumenta tkz. "malu" i "veliku" knjigu.Ta mala se stalno nosi u vozilu, a velika nikako ne sme da se nalazi u vozilu.Kako bi registrovao vozilo vlasnik mora da ponese oba dokumenta...
          Naravno da servisnu knjižicu ne mora da ima!
          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• dfast
            CBC Senator XXL
            • 26.05.2005
            • 1302
            • Hoofddorp NL /Bgd

U holandiji te niko ne pita, mozes sam da odrzavas auto, odes na tehnicki i kraj price. Osiguranje, taksa za puteve i tehnicki nemaju veze jedno s drugim, sve placas odvojeno i cesto u razlicitim terminima.
            Meni je tehnicki 28-og februara, taksu za puteve palcam od momenta kada sam preneo/kupio auto na svakih 3 meseca, a ne moras da placas ukoliko auto ne vozis. Osiguranje od dana kad si zakljucio ugovor. Saobracajna ima tri dela i to je u stvari dokument auta i vlasnistva. Ovaj poslednji se menja kako se menjaju vlasnici, dok prvi ostaje isti dok je auta kao i tablica.

Comment

• Laki GSi
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2006
              • 2426
              • Beograd-Vozdovac

Pa dobro.
              Hvala na detaljima cisto da proverim tacnost informacija!
              Moze slobodno LOCK!
              Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

Working...
              X