Pitanje: Kada si na uslovnom za dozvolu, za koje prekrsaje se tada dozvola oduzima stvarno.
Npr. sada si na uslovnom a prekoracis brzinu +10km, normalno za ovaj prekrsaj ide novcana kazna ali da li ide i dozvola ako ovo dospe do sudije za prekrsaje?
Sto se tice odbrane, ono gore je sroceno, ali i ispravka sta treba izbaciti je na mestu. Vozio si u okviru dozvoljenog limita, izmeren si spreda sto nije po Zakonu, imas svedoke, i gotova stvar, trazi ponistenje postupka.
The difference between men and boys is the price of their toys
Kad si na uslovnom i ponovo dospes na sud, tad odlazi dozvola. Novcane kazne placene na licu mesta ne dolaze do sudije. Ja sam svojevremeno imao po 10ak uslovnih paraleno, a placene kazne odavno ne brojim. Ako te pitaju samo reci da se protiv tebe ne vodi ni prekrsajni ni krivicni postupak. AKo ih zanima nek' sami istrazuju.
E, malo su se modernizovali pa ne znam kako sad ide...
Slazem se sa Hermesom u vezi texta prigovora.
Trazi i suocenje s policajcem! ako treba..
Da, da...trazi suocenje obavezno. I jos nesto, nebi bilo lose da citiras pravilnike o koriscenju radara. Onaj stari je iz nekog sluzbenog glasnika iz 1989 godine
Ispravio sam ono,u pravu ste bili,mnogo je slihtarski.
Ne mogu da trazim suocenje sa policajcem jer se cela stvar odvija u Subotici,a ja zaista ne mogu da idem tamo.
Nije tacno da ode dozvola ako si na uslovnom i dobijes neku kaznu koja se inace placa na licu mesta,samo ako opet napravis neki prekrsaj za koji se ide kod sudije.A tako i pise u Resenju koje sam dobio.
Citiram: "na osnovu clana 226 st. 2 ZOBS okrivljenom se uz novcanu kaznu izrice i ZASTITNA MERA zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 meseca,cije se izvrsenje odlaze pod uslovom da okrivljeni u roku od jedne godine ne ucini prekrsaj za koji se moze izreci ta zastitna mera, u protivnom ista ce se opozvati shodno clanu...."
Pa zar nije jasno receno, ako kazna dospe do sudije dok si pod uslovnom, ode dozvola?
u praksi nije tako zato sto oni jednostavno ne proveravaju te stvari.
@vedran
evo kako je glasila jedna moja izjava kada nisam priznao krivicu(citiram resenje koje mi je tiglo na kucu): okrivljeni je u svojoj pismenoj odbrani koju je dostavio ovom sudu izjavio da je dana 12.06.2005. godine u 17.20 sati upravljao putnickim vozilom bgXXXXXX i kretao se bulevarom oslobodjenja iz pravca trosarine u pravcu autokomande , kod broja 287 brzinom do 70 km/sat, a mozda i manje a nikako 91 km/sat kako je to nasla policija, pa posto se nije slozio sa navedenom brzinom odbio je da potpise zapisnik...
sve u svemu meni ni novcana kazna
u kom sudu?
posto sam 4-5 puta bio u krfskoj, jednom u njegosevoj, dvaput u timockoj, i jednom na cukarici i nisu nikada proveravali, mozda se proverava u okviru samog suda, bez mogucnosti provere izmedju razlicitih sudova, btw u krfskoj kada sam imao sudjenja nisam primetio ni jedan racunar, tako da mislim da ih je mrzelo da proveravaju kada sam vec rekao da mi je prvi put...
Imaju papir sa prekrsajima u zadnje 2 godine. Tu ce naravno biti i ta uslovna ako si na njoj. Skoro sam bio na gostovanju u Timockoj pa videh...
Drug je skoro bio na Studentskom trgu i tamo su imali papir sa njegovim minulim radom.
Comment