Ukoliko nemaš "USB" onda desni klik na "Services" i idi New>Key i nazovi ga "USB"...
Potom na "USB" idi desni klik i New>DWORD Value... taj novi DWORD nazovi "DisableSelectiveSuspend" i daj mu vrednost "1"...
Treba da izgleda ovako .
Restartuj kompjuter pa probaj.
Sledeća varijanta jeste da isključiš sve USB uređaje, pa zatim odeš u Add Remove programs i tu uninstaliraš sve drajvere/programe vezane za problematične uređaje, pa potom odeš u device manager i ideš uninstal svih USB drivera. Za drivere ne brini, vratiće se, pošto su to i onako generički USB driveri. Ukoliko se nešto ne vrati, onda znači da treba da instaliraš drivere sa CD uređaja koji ne radi, ništa ne može da se izgubili, a može da pomogne.
Imao sam slican slucaj sa svojim externim HDD, instalacija Windows Service PAck 2 je sve probleme otklonila ! Ako nemas SP2 instaliraj ga i radice sigurno
Nema sta, Bane, hvala na sugestiji i resenju problema Takodje i svima ostalima, hvala na trudu i pomoci!
Dobro, cisto me interesuje, sta je bio problem - upisao sam u registry ovo sto si rekao, ali ne razumem kakvu je to razliku napravilo, neki drajver pobrljaveo, ili...?
Inace SP2 i sve nove patcheve redovno skidam sa Windows Update-a, kao i sve nove drajvere za sam komp i periferalije.
I jos jedno malo pitanjce, posto je registry izgleda izvor 90% problema na kompovima, iako ja svoj pokusavam koliko-toliko redovno da ocistim od "repova" (Advanced Uninstaller 206), koji bi program preporucili za povremeno "pretresanje" i ciscenje registra i ostatka repova na drugim delovima racunara?
The difference between men and boys is the price of their toys
ponekad kada se usb uradjaj vise puta ukljucuje/iskljucuje ili kada se iskljucuje bez onog "safely remove" desi se da usb pobrljavi, i to ne samo taj vec i ostali uredjaji/uticnice. jedini nacin da se to resi je ovo sto je bane naveo i sto je najbolje, nema nikakvih posledica.
a sto se tice ciscenja repova, po meni, bolje ne dirati. nemam pozitivnih iskustava sa tim programima. obicno samo ubrzaju reistanlaciju win-a.
You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Kada se USB ne koristi neko vreme, sistemski USB drajver pošalje OHCI kontroler na "spavanje" i problem nastaje kada se ponovo poveže neki USB uređaj (očigledno zahtevniji USB uređaj) i onda se cela stvar ne "probudi" kako treba Ma bitno je da je proradilo
meni se desavalo slicno, samo sto se meni blokirao laptop pri boot-ovanju u samo jednom slucaju, kada USB TV se nalazi u jednom USB portu.
sa prikljucenjem na drugi USB port pored njega sve radi (i danas) savrseno. kod mene je bitna kombinacija koji uredjaj u koji port.
probao sa driverima (razne varijante, igrao se) , nije u tome.
isto imam 3 USB porta, ali unutra na ploci zapravo postoje samo 2 USB hosta / tako da jedan host deli kapacitet na 2 porta.
za ubuduce, probaj da HDD povezes na bocni USB port i na USB na zadnjoj strani laptopa (obicno ti imaju razdvojeno napajanje).
meni je pomoglo razdvajanje uredjaja po USB hostovima, nisam primetio da postoji ikakav uticaj samog Win (takodje SP2).
posto je Win legalan otpada i varijanta tog uticaja.
Comment