Tacno je da je zastava dno dna ali... kupiti nov auto za 4000-7000eur.mislim da nema drugog izbora osim zastave! Imas dve godine garancije i nebrines nizasta,servisi redovnog odrzavanja su smesni naspram drugih novih vozila.
Zatvoriti Zastavu?
Mh, pa uopste nije pametna stvar iako bi ja to iskreno voleo kako bi se smanjila carinska stopa ,a verovatno i ukinula euro3 norma ali sta bi bilo sa jedno 2-3000 zaposlenih ljudi!?
Sta bi bilo sa tim narodom? Gde ce oni posle toga?
Uopste nije naivna situacija i ne moze niko da prica o statusu drugih ljudi,ja nebranim nikoga samo zelim da budemo realni i pricamo iskreno!
Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Ti ljudi su odavno nezaposleni, ostalo im je samo radno mesto...
Ako na posao ideš, to ne znači da tamo nešto radiš, jer su da su poslednjih 20 godina išta radili, napravili bi sebi egzistenciju...
Lud sam za tim da neko uzima parče PDVa od moje kantice ulja da bi usmerio u Kragujevac kako bi platio razliku između cene koštanja (koja je mnogo mnogo veća nego prodajna cena) i prodajne cene Zastavinih automobila.
Ako ne razumeš ovu terminologiju mogu da ti prevedem na srpski - šište mi 00 za nesposobne besposličare u Zastavi - neću da ih finansiram.
Siste politicarima 00 za sistanje tvojih 00, a njihova 00 su veca
Kad bi se upravljali razumom i trzistem, mnogo toga bi nestalo u ovoj zemlji...
Da Zastava valja, prvi bih je ja kupio!
Ne valja, nikad valjala nije, a nece valjati ni sa HDi motorom! Motor (HDi) je dobar, ali zato ista drugo nije. Treba mnogo ljubavi, vremena, paznje, strpljenja i para (kao sto Laki i zna) da bi se Zastava dovela i odrzavala u voznom stanju. Da ne pricamo o ekonomiji, bezbednosti, udobnosti, ergonomiji i ostalim nepoznatim recima za domage mozgove.
Ljudi sve to stoji kakva je zastava,nevalja tacno je to bez pogovora i ta florida ima da se raspadne nakon 15000km,razbucace je dizel vibracije i to je neminovno!!!!!!!!
Ali niste realni!!! Zamisli te vas u 50god.,fali vam jos pet do penzije i sad vas neko sutne!!?? Pa znate li vi kako bi se osecali tada? Ne znate verovatno nekog i ne dotice to uopste ali nikad nemojte zaboraviti da ono sto drugome mislite moze lako i vas da zadesi sud nam je iznad glave ali taj sud sve gleda i nikome ne ostaje duzan
Svaki put kada se povede rasprava o kvalitetu zastavinih kola,i kade se dodje do zakljucka da skupo placamo domacu autoindustriju,nadje se neko ko prica o jadnim radnicima iz KG.Daleko od toga da te ljude treba najuriti i ostaviti ih na ulici ali jedno je sigurno nikad se niko od njih nije borio za posao nego za radno mesto,nikad ni menadzment ni radnike nije bilo briga za kvaltet automobila,verujem da ih ni prodaja ne interesuje,samo je bitno da drzava odresi kesu i da se njihove brljotine ispeglaju.Zastava od kako postoji je pod zastitom drzave,dal na ovaj ili onaj nacin.Da nije tolko sticena danas bi pravila dobre automobile ili ne bi postojala...I naravno nisu ti radnici toliko jadni,zastava se krade od uvek,mozda intenzivnije zadnjih 15-20 godina niko od radnika nije digao glas zbog toga,nikad nikog iz zastave necete cuti da prica o nekom poboljsanju kvaliteta,samo im je njihovo **** bitno...
@Laki, upadam u off ali neka.
Ceo zivot radim u privatnim firmama, a sad imam svoj posao. Uvek mi je (kod rada za druge) visio otkaz za vratom i sad treba da zalim nekog radnika u Zastavi koji je na bolovanju svake sezone oranja, sejanja, kosenja, svinjokolja, slava... koji krade i ne radi i ne misli koliko to MENE kosta?
Kako rece Bane: piste mi 00 za Zastavu i njene radnike...
Interesovail su se mnogi ali kad su videli kakvo je to rasulo odmah su digli ruke.
Bane,upravu si sto se tice radnika i njihovih poslova samo ja mislim da ce,ako uopste bude ikad prodaje tvoj post biti obrnut
Iz licnog iskustva znam da u KG-u(samoj fabrici)ima toliko ljudi koji zele da se zastava podigne iz pepela da je to strasno. Prosto sam se zapitao kako je uspela toliko da propadne kad se mnogi bore oko njenog uspeha u radu
malo OFF-a:Imao sam neki problem sa autom pa su mi obecali da ce se on resiti uspesno u kg-u i pozvao me direktor prodaje da dodjem kod njih u fabricki servis kako bi se nedostaci otklonili.Posto mi se priblizavao servis na 10k odlucio sam i to da uradim kod njih.Redovan servis kosta oko 9000din.koji mi nisu na platili i jos su mi sipali gorivo do cepa(pola rezervoara),izvinjavali su se jedno dva sata i rekli mi ukoliko se desi ikakav problem vezan za moj auto da ce opet sve troskove platiti kako bih ja bio zadovoljan kupac.Kad sam video kako oni reaguju na takve reklamacije bilo mi je jasno da tu itekako postoji ekipa ljudi koji su zeljni rada i zastavinog uspeha!
Pa i meni pishte 00 sto vama piste,za koj qrac je tema uopste napisana ako su neki moji komentari suvisni?! Ja pisem sta jeste i kako jeste,ne nagadjam nego znam.Svako ima prava na svoje misljenje!
Dao sam svoj komentar ,a to kome sta pisti i vristi znas kako me bole .....
Ovde svako gleda svoje **** i kako ce njemu da bude dobro a druge ko *ebe.
Vi sa pistaljkama malo o'ladite, pustite momka na miru! Na ovom forumu se svi qrce, a nigde nikoga da malo pokaze dobru volju!
Nego u vezi Zastave... Pre dva dana je bila emisija na TV o belim medvedima kako ih pogadja ovo globalno zagrevanje i mora se tope mnogo ranije u godini i oni ostaju bez leda i foka koje lakse jure na ledu, znaci vecina umire od gladi! Gledam sa svojom curom i ona se rastuzila, samo sto ne zaplace, a ja se pitam pa gde je tu pravda?! A sa druge strane gde je pravda da on pojede malu foku i tako sve dalje u lancu ishrane...
Ja ceo svoj zivot zavisim samo od sebe, nikada mi niko nije nista poklonio i sve sam morao da zaradim i sam sam sebi nalazio posao! Mojim roditeljima stalno govorim da je ta njihova generacija poslednja generacija dinosaurusa i da dok oni ne izumru nema nama napretka! Isprani su im komunisticki mozgovi i to jednostavno tako ne funkcionise! Citav zivot mi govore:"Nadji neki "siguran" posao, sta ti garantuje"sigurnost"?! E vidis, nije proslo ni godinu dana otac mi ostane bez posla nakon 35 godina rada i sve sto sam ih pitao je:"Gde vam je sad ta sigurnost"?!
Vrlo je jednostavno, prirodni zakoni se ne mogu zaobici i ne moze se od njih pobeci! To sto rade sa Zastavom je kupovina socijalnog mira jer mnogo toga je na teret ove drzave, silni ratni zlocinci i jos mnogo cega, pa treba narod od necega i sacuvati! Ali nece to moci tako zauvek, sve ce morati da dodje na svoje pa tako ce i Zastava da pravi eventualno oruzje, a sa automobilima mogu da se pozdrave, mozda mogu da prave srafove za auspuhe ili tako nesto!
Nema tu nikakve uvrede za te ljude, ima tamo i dobrih i losih ljudi to je potpuno nebitno, jednostavno to tako ide! Danas si ziv, sutra, ne daj Boze, mrtav i nema tu nije fer, ili sto bas ja, to je zakon prirode!
Samo jos jedna stvar... Momak iz mog komsiluka je pre neki dan nadjen ubijen kod prilaza Beogradu iz Panceva, nisu mogli da ga nadju skoro mesec dana, lice mu je bilo zapaljeno... Taj momak nikada nikome nista lose nije rekao, ali najozbiljnije bez onoga "o pokojniku sve najlepse", bez i trunke patetike ako neki nije to zasluzio, to je bio on!
Neka mi neko kaze gde je tu pravda i koliki je problem ostati bez posla?!
"Driving an Alfa Romeo is not like driving an ordinary car in an ordinary context. It is pure driving desire turned into a car which is also the expression of one's personality. When you are in the driving seat, your hands on the leather steering wheel, you are at one with your Alfa Romeo: the road before your eyes, the tyres's grip on the road, your heart beating at the same rpm of your engine."
Comment