Nigde nepise da je aparatura prvenstveno dosla od Grka i da je namenjena za stvaranje buke, sa svojim oblikom romba ima na grckom ime Rombos
Kratko za tim je dosla i do Crne Gore gde je sa svojim bucnim karakterom prihvacena kao muzicki instrument. Koriscena je na guslarskim koncertima kao medjunastupni instrument nedozvoljavajuci posetiocima da opuste bubne opne do sledeceh nastupa.
Ovaj zadnji deo o Crnoj Gori uzeti sa dozom rezervisanosti jer informacija nije proverena van Cannon granica
Pretpostavlja se ali nije naucno dokazano, a ako se pretpostavlja mora da je tachno
Da neko neshvati ovo kao pik na CG , ja sam 50% CG pa se ova druga polovina zeza na racun prve
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
E moj Brabus, mlad si i naivan, ove sto nezaklapaju nemaju kontrolnu jedinicu nad jezikom, sto na umu to na drumu, ili vi to tu vishe volite da zivite pod misterijom
NHF
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
A Boost izvukao si se sa ovo 50% e ebiga kad nemash preko 55% mi ti ispod ne priznajemo nishta!
A shto se tiche chegrtaljke, poshto su nam se preci krili po shuma i gorama, strashno je neophdno bilo razviti vid komuniakacije, ipak vatra za dimne signale se nije mogla bash lako zapalit i to, pa malo za zuje na lijevu i pa mao na desnu i odoshe turci, ali je mnogo vecje pitanje kako je ona dospjela do Srbije
Comment