Nema logike, to bi znacilo da je komplet 200.000e a gume nek traju oko 10k, znaci posle 50k duplira se cena auta...
Malo mi je tesko da poverujem u tako nesto
Pa hajde eto proveri mi ti gde kostaju 50.000 EUR, posto u dimenziji PAX 335/30R20 za njega kostaju celih 1700 evra.
Koliko je kostao razvoj nema veze koliko kosta guma krajnjeg korisnika, ne za ovaj auto. Da sam na Michelinovom mestu, davao bih besplatno gume vlasniku dok god mu trebaju, ili nesto slicno - prestiz koji se dobija cinjenicom da najjaci, najbrzi i ostalo naj-automobil ikad, nosi Michelin gume, nosi toliki marketinski efekat da im je savrseno nebitno koliko je kostao razvoj ili koliko mogu da kostaju takve gume krajnjeg kupca...
I Michelin Diamaris 4x4 u dimenziji koje ja koristim - pravljena je i razvijana samo i iskljucivo za koristenje na X5 4.6 sa sport paketom i 4.8is, dakle ta dimenzija se montira samo na tom autu, i nijednom drugom. Pa opet ne kosta nista vise nego druga dimenzija te gume.
Prestiz nema cenu
The difference between men and boys is the price of their toys
Nema logike, to bi znacilo da je komplet 200.000e a gume nek traju oko 10k, znaci posle 50k duplira se cena auta...
Malo mi je tesko da poverujem u tako nesto
Pri max brzini, gume traju celih 15 minuta Ali nemas problema, posto rezervoar traje 12
BTW. i meni je ta cifra koju je Sasha rekao mnogo nerealna.
VW ima plan da napravi 300 Veyrona i osnovni plan je da se 6 godina pravi 50 komada godišnje... Kasnije su došli na ideju da uvedu još jednu smenu i prave 75 godišnje, šta je od toga bilo, nemam pojma. Računaj da ih za sad ima makar 50...
Comment