Brzina od 260km/h nije opasna?!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

Brzina od 260km/h nije opasna?!

PRESUDA: Voznja brzinom od 260km/h ne predstavlja opasnost,odlucio je sud u spanskom gradu Burgosu koji je,ipak,ocenio da je takva voznja "ocigledno nepromisljena". Neimenovani vozac snimljen je u prebrzoj voznji u februaru 2006god,a sud je odlucio da nije rec o krivicnom delu,imajuci u vidu da je "vidljivost bila dobra i da nije bilo guzve u saobracaju".

Text je prenet od jednog dnevnog lista ali u svakom slucaju izuzetna tolerancija i razumnost sudije. E da je takvih vise bilo bi svima lepo
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Nista neobichno, nije u pitanju sudija vec sistem.

Svuda se sudi individualno od sluchaja do sluchaja, jednino nash sistem nepoznaje individualnost vec tera po shablonu.. zastareo...
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• Bane R
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2006
      • 1769
      • Beograd

U dosta zemalja je uobičajena stvar da se često menjaju poslovi i mesta u kojima se živi, pa tako nije ni čudo da su ljudi udaljeni 100-150km od posla.

Najbolji primer za to je Nemačka... i dok ceo svet misli da oni na dobrom delu autoputeva nemaju ograničenje zato što vole da "cepaju" automobile, stvar je samo u tome da ne žele da ceo život provedu na 4 točka. Autoputevima lete samo zato što moraju i svaka im čast zbog toga, a i ovom sudiji iz Španije.

Comment

• Hermes
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 1306
        • https://t.me/pump_upp
        • bemve

Originally posted by BOOST
        Svuda se sudi individualno od sluchaja do sluchaja, jednino nash sistem nepoznaje individualnost vec tera po shablonu.. zastareo...
        Pa to je nas najveci problem, sto za odredjene `induvidue`vaze neke druge norme i zakoni....jasno mi je sta si hteo da kazes, ali dok mi dostignemo tu moralnu i profesionalnu svest, iha...
        https://t.me/pump_upp

Comment

• AreOut
          CBC Senator XXL
          • 22.07.2006
          • 590
          • Zabjelo

260 na autoputu je bezbjednije od dozvoljenih 40 km/h u nekoj jednosmjernoj ulicici.
          http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

Ovih dana idem da predam dozvolu...

Ja nemam niti jedan drugi prekrsaj sem prebrze voznje...

...6 meseci...

Comment

• Black Knight
              CBC Senator XXL
              • 13.10.2004
              • 2020
              • Novi Beograd, kicblo

Zato Vlado, sledeci put, podmazuj kako znas i umes na licu mesta, isto se licno uverio u pricu o sudjiama i "korupciji" na ulici!

Po meni je bolje i -100veverica nego bez dozvole 3 ili 6 meseci
              Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

Nikada prebrza voznja nije dovoljno bezbedna, moze da pukne guma, izleti zivotinja, naleti se na neki predmet... Ali cenim zemlje gde su dozvolili voznju brze od 130km/h. Ali tamo su i autoputevi sa tri i vise traka, ravni kao staklo i nema kornjaca na putu koji preticu sa 80km/h.

Ipak, nikada me niko nece ubediti da je 260 km/h bezopasna brzina!!!!

I da, postoji anglo saksonski sistem pravosudja i kontinentalni, ljudi koji bolje poznaju tematiku reci ce. Npr u USA svaki slucaj se procesuira posebno uz porotu i pozivanje na slicne slucajeve. Kod nas je drugacije. Za svaki prestup se unapred zna kazna i mozes da budes oslobodjen odgovornosti, da ti kazna bude minimalna ili da nemas srece uopste.

@Vlada

Tuzno je kada cujem tako nesto. Ipak smatram da oduzimanje prava na volan zbog prekrsaja je po meni diktatura. Ali nazalost, jedini nacin da se izvrsi prevencija nesreca!!!!
                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• dranix
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 3079
                  • Antwerpen/Belgium
                  • Saab 9-3

O, pa postoje i astronomske kazne za prekrsaje plus oduzimanje dozvole a moze i dozivotno da se oduzme. Zaista ima ljudi koji ne zasluzuju ni da zive u zajednici sa drugima a kamoli da voze.
                  Alkohol i droge su najcesci uzroci najvecih nesreca. Meni se gadi kad posle advokati spasavaju takve na foru da nisu bili svesni toga sta rade.
                  Ja bi im onako pijanim ili drogiranim ispalio metak u glavu tako da i ne znaju sta im se desilo. To je to isto. Zar ne?
                  Niko nije svetac ali drugi sigurno nisu krivi za to.
                  Malo je lekova koji smeju da se koriste i da se vozi a normalno je da ljudi bolesni idu na posao pod terapijom.
                  Sta se radi mnogo se sve dobro i zavrsava ali nekad kad se desi zlo onda je katastrofa. Ne, ne, nije to nista posebno.

Comment

Working...
                  X