eBay

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • greywiendog
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2006
    • 421
    • Stara Pazova

eBay

Narucio sam nesto preko eBay-a (tacnije "pobedio" na licitaciji), ali sam kasnije ustanovio da to sto sam narucio ima DEFEKT! Da li ce mi to stici svejedno, iako nisam potvrdio kupovinu i da li postoji nacin da se odbije kupovina?
    Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Kako si naruchio taj predmet, sa svog account-a ili...? Mislim, da li je to uradio neko za tebe ko se trenutno nalazi u shvabiji? Postoje (velike) razlike u tome odakle je izvrshena porudzbina, i shodno tome razlichiti nachini da preuzmesh dalje postupke u pogledu reklamacije.

Trebalo je da pre svega ostalog detaljno prochitash specifikacije i opis predmeta, ne razumem kako je mogla da ti promakne informacija da je konkretan predmet defektan? Prodavac je duzhan da pruzhi prave informacije o stanju i specifikacijama, mada chesto ima suprotnih primera. Medjutim, prodavac je duzhan je da isti primi nazad i snosi troshkove poshtarine ukoliko se ispostavi da je kupac prevaren u bilo kom pogledu, odnosno da stanje i specifikacije predmeta koje su isporuchene ne odgovaraju onima objavljenim na aukcionoj prodaji. Zato i pitam odakle je izvrshena narudzbina, sa koje adrese, jer shvabe vrlo chesto hoce da prevare strance, dok im takve avanture na "domacem terenu" vrlo retko padaju na pamet...

Naravno da mozhesh da "otkazhesh" kupovinu, ali ukoliko si nakon najvece licitirane sume koju si ponudio istu i potvrdio (izvrshenje uplate) naravno da je sad kasno za otkazivanje. Ako si naruchio odavde, mislim da necesh moci puno da uradish, a ako je predmet naruchen sa teritorije Nemachke (odnosno kao adresa za isporuku je navedena adresa u Nemachkoj) onda naruchilac ima velike shanse da vrati reklamirani predmet i dobije novac nazad.
    http://www.bmw.tv

Comment

• greywiendog
      CBC Senator XXL
      • 01.12.2006
      • 421
      • Stara Pazova

Moja rodjena sestra zivi u Wien-u pa sam se registrovao na njenu adresu. Nisam potvrdio kupovinu, to mi stoji u jednom mail-u, a max cenu sam potvrdio, jer je to uslov ucesca na licitaciji. Promaklo mi zbog toga sto sam gledao samo cenu, a malim slovima je pisalo defekt, i kada to uzmem u obzir, cena uopste nije mala (a izgledalo je da jeste)

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Ako je lepo pisalo da proizvod ima defekt, a ti kupio, obavezan si da platis, nema vracanja.

Opcija bi bila da se dogovoris sa prodavcem da mu das neku naknadu a da zadrzi sta god da je u pitanju, ali ako si vec platio...zaboravi

Sledeci put, CITAJ
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• zux
          CBC Senator XXL
          • 10.05.2005
          • 773
          • Beograd-Filmski grad

206 ti je sve objasnio

Comment

• dekideki
            CBC Senator XXL
            • 26.07.2005
            • 1914
            • Beograd

mozes da ne platis i da te ocrni kao 100% nepouzdanog za placanje. mogu da ti ukinu nalog (sestri) i to je sve...

isto tako moze i prodavac da ti ne proda na kraju, pa ti njega... itd.

to su oni famozni procenti koliko su kupci/prodavci pouzdani kao korisnici ebay usluga.
            .

Comment

• greywiendog
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2006
              • 421
              • Stara Pazova

To sam primetio i pitao se sta ce im procenti "pouzdanosti" ukoliko sve mora da se kupi?! Narucio sam jos par stvari ali ove cu da platim, a za ovaj slucaj cu da javim sta je bilo (sta ce biti)....

Comment

• SAAB PoWeR
                CBC Senator XXL
                • 26.04.2005
                • 1394
                • tu iza coska(Milwaukee USA)

ja koristim ebay u usa odavno prodajem i kupujem stvari

ide ovako
                redistrujes se na ebay , informacije nemoraju da budu tacne
                u tvom slucaju
                obrisi samo broj kreditne kartice ili broj racuna u banci , sta je vec korisceno
                i to ti je to , sta ce se desiti , ako posle sedam dana neplatis , prodavaoc ce te prijaviti ebay , otvorice otvorenu diskusiju izmedju tebe i njega , diskosija mora da bude otvorena 8 dana , ako se ti neodazoves u roku od 8 dana on ima pravo da zatvori diskusiju , napise razlog zatvaranja i tako njemu ebay vrati parare koje su mu naplatili za postavljanje i prodavanje stvari koju je prodavao
                ako ti udjes u diskusiju i objasnjavas se , znaci izvlacis se kako nisi video , njegova je stvar dali ce on da te razume ako prodje 8 dana a vi ste jos uvek u diskusiji on ima pravo da je zatvori i da trezi da my ebay vrati novac , ako to uradi , ebay tebi salje upozorenje o neplacenom racunu i blokira ti acaont , sa kojega vise nemozes kupovati ni prodavati i nikom nista , napravis novu email adresu i registrujes se ponovo i neces moci koristiti istu kreditnu ako koristis PAY PAL samo obises nick koi si koristio ubacis novi i picis dalje , nista strasno

ja imam nekoliko otvorenih naloga , jedan koristim za prodavanja a druge da nabijem cenu
                a te kao ti sto necitaju prijavljujem sve , jer tako dobijem naplacenu uslugu nazad , tako nemoj se nadati da ce taj preci preko toga , jer njega kosta kad nesto postavi na ebay i kad proda
                _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Cekaj, ja sam razumeo da si vec platio to sto si licitirao? Platio ili nisi?

Comment

• greywiendog
                    CBC Senator XXL
                    • 01.12.2006
                    • 421
                    • Stara Pazova

Nisam platio, jer ja kupujem preko poste, znaci narucim nesto, oni mi posalju i platim postaru, taj nacin kupovine. Stvar je u tome sto u mail-u treba da potvrdim narudzbinu a ja nisam pa pretpostavljam da su shvatili da necu da uzmem (ne mogu mi poslati bez mog odobrenja, nadam se)!

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Ne brini, nece, a i da posalju a da im ne platis, voleo bih da vidim ko ce da ih natera

Onda lepo ne platis, spremis sestru da dobije negativan rating, ili se lepo dogovoris sa kupcem da odbijas porudzbinu cisto da zna...

Comment

• overspeed
                        CBC Senator XXL
                        • 24.05.2005
                        • 2779
                        • Kosovska Mitrovica

...zato sam ga i pitao ranije da li je potvrdio porudzbinu, tj. platio...

Ako vec nije naravno da ne mozhe niko da ga natera na to, ali ce naruchilac dobiti "kritiku" a njegov account biti oznachen kao onaj sa negativnim iskustvom... Big deal, mada ti shveca zbog toga u buducnosti mozhe imati problema oko porudzbina, narushen kredibilitet i to...
                        http://www.bmw.tv

Comment

• Karter
                          CBC Veteran
                          • 06.05.2007
                          • 133
                          • NBG

e ovako hteo bi da naruchim player pioneer AVH-P4900DVD,ali owde kod nas je cena negde oko 800e,a u americi gde sam nashao preko e-baya je oko 340e! e sada mene interesuje dal je neko imao iskustva sa naruchivanjem preko neta?? kolike su postarine?? dal to uopshte stigne?? itd... hwala puno!
                          2007 otishao Fiat Stilo 1.9 JTD
                          sada Passat 2.0 TDI

Comment

• SAAB PoWeR
                            CBC Senator XXL
                            • 26.04.2005
                            • 1394
                            • tu iza coska(Milwaukee USA)

za cene moras pitati onoga ko prodaje , ja dosada nikad nisam imao problema sa nikim , i ako platis preko pay pala i nedobijes ono sta si platio , vrate ti pare nazad u kratkom roku ...
                            ako , mozes sam pogledati cene iz uza za bilo gde u svetu na www.usps.com

sto nemora da znaci da ces toliko platiti , obicno ljudi naplacuju , i pakiranje sto izadje malo vise nego sto ces videti na www.usps.com
                            _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• Vladan
                              CBC Senator
                              • 18.08.2005
                              • 248
                              • Vuko.ebina
                              • e46 325i

@Karter, nije ti toliki problem postarina koliko ce te carinici odrati.

Comment

Working...
                              X