Dobijanje podataka o vlasniku registarskih tablica

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • low rider
    CBC Senator XXL
    • 03.04.2006
    • 613
    • Beograd

Dobijanje podataka o vlasniku registarskih tablica

Jednom od mojih najboljih drugova desila se vrlo neprijatna situacija veceras. Necu ulaziti u detalje, ali jedna od stvari koja mi nije jasna, je ovo iz naslova.
    Dakle kriminalci su putem njegovih tablica dosli do njegove adrese i broja telefona osobe na koju je registrovan auto.
    I to je sigurno tako, jer su sami rekli da su ga nasli preko tablica.

Mene interesuje na koji nacin ko i kako, moze pristupiti policijskoj bazi podataka i dobiti ovakve informacije ? Da li postoji neki sistem zastite koji pamti ko je i kada zatrazio informaciju o vlasniku tablice ? Koliko lako je zloupotrebiti taj sistem ?
  • Durango
    CBC Senator XXL
    • 01.02.2006
    • 590
    • Zemun, Srbija

Ne znam zasto te to cudi. Osvrni se malo oko sebe i shvatices da je u Srbiji sve moguce. Cak i ono sto je u ostatku sveta nezamislivo. Ako imas bilo koga u policiji on moze da ti sazna podatke o vlasniku nekog vozila. Oni dnevno obave hiljade provera. Ko ce to da kontrolise!
    MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• Uros Piperski
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2005
      • 2978
      • Beograd

Svaki sluzbenik na salteru u policijskoj stanici koji radi na registraciji moze dobiti sve podatke o vlasniku ako ukuca registarski broj, broj motora ili broj karoserije/sasije.
      Lopovima nije mnogo tesko da nadju nekoga ko radi na salteru i ko ce im dati te informacije. Cisto sumnjam da se vodi evidencija o tome.

Udji u detalje... Mozda ipak treba da pocnem da brisem brojeve sa slika

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• MOSLER
        CBC Senator XXL
        • 27.05.2005
        • 1064
        • Niš

Svaki policajac koji ima pristup terminalu moze da izvrsi proveru ali ne moze svako da opravda proveru(koja se negde belezi) vec samo sef.Tako mi je receno
        TETAK,Sri 98?

Comment

• SAAB PoWeR
          CBC Senator XXL
          • 26.04.2005
          • 1394
          • tu iza coska(Milwaukee USA)

bar je na takvo pitanje lako odgovoriti , vic si dobio odgovor
          to ovde u usa nista nije cudno
          ja sve te informacije nabavim preko neta
          _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• dranix
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 3079
            • Antwerpen/Belgium
            • Saab 9-3

Cekaj bre. Tablica je javna stvar zato i postoji. Koje tajne koj moj?
            Treba da svako moze da sazna ciji je koji registracioni broj.
            Ako jedan policajac mora javno da nosi svoj broj zasto bi neko napravio sranje autom a da se ne zna njegovo ime i prezime? Treba da se zna. Sto da ne? Ako vec neko pravi sranje neka stoji iza toga sta radi. Ionako se sve sazna ako je vazno.
            Ako mislite da je to ono sto se u nekim zemljama zove "privacy" pogresili ste debelo.
            Baza podatak o registrovanim vozilima nije nikakva "policijska baza" nego cisto administrativna. Takodje i adrese osoba i licni podaci.
            Sta je onda telefonski imenik? Tamo su skoro svi.
            Ovde u Belgiji za par eura takse zvanicno moze da se sazna bilo cija adresa (gde je osoba prijavljena trenutno). Pa sta?
            Ako recimo neko hoce da mu ime ne stoji u telefonskom imeniku to ekstra placa i to uz SVAKI telefonski racun i nije nimalo jevtino jer se smatra u "poseban servis". Uopste ne razumem takav nacin cudjenja. Na stranu da su policajci samo obicni ljudi (sa svojim "slabostima") i to je svuda u svetu isto.

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

Osnovno je vec receno - nista lakse + radi se o podacima koji su toliko nebitni da se bez problema u EU, SAD.... nalaze i na netu, dobijaju se preko sms.

Posto je nebitan podatak, ne belezi se nigde ko je kada proveravao koju reg tablicu jer je takvih provera sigurno par hiljda dnevno na nivou Srbije (trebao mi bas solidan HDD za skladistenje).

Nije ti palo na pamet da su mozda podaci o vlasniku dobijeni od npr. nekog osiguranja. Imaju i oni baze podatak o vozilima.

Mozda su dobili podatke i od komsije, kolege sa posla.... Ne mora da znaci da je tacno ono sto su mu rekli, a ako su iole ozbiljniji kriminalci, znaju i imaju vise nacina da dodju do imena i adrese vlasnika vozila.
              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Aki
                CBC Senator XXL
                • 04.08.2006
                • 1133
                • Beograd
                • Yugo 1603, Yugo 1301

Nekoliko puta sam i ja trazio coveka preko tablica, nije nikakav problem, samo treba imati nekoga poznatog za salterom... Naravno, moje trazenje vlasnika polovnog yuga koji stoji zapusten i kriminalne radnje nemaju veze jedno s drugim...
                "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
                - Lousie Smith

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Ako nije tajna, raci sta se dogodilo coveku da znamo sta mozemo da ocekujemo i od koga ?
                  OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• dekideki
                    CBC Senator XXL
                    • 26.07.2005
                    • 1914
                    • Beograd

postoji log file u kome sve pise ko se kada i s kog racunara ulogovao na bazu i koju tablicu proverio. a taj log fajl za ceo dan ne moze da bude tezi od par stotina kilobajta. kakav crni HDD? pa google daje za dz prostor svima od po 3Gb a ovi nemaju para za 1Mb dnevno? kad "nekome" zatreba podatak da nekoga maltretira nema problema, a kad prosecni gradjani traze informaciju da li su kola uopste registrovana - tuki!

ne shvatam i necu nikad shvatiti. prihvatio jesam i svesan sam ali da razumem zasto je tako necu nikada. jedini razlog koji mi pada na pamet je jako uvredljiv pa cu se uzdrzati.
                    .

Comment

• low rider
                      CBC Senator XXL
                      • 03.04.2006
                      • 613
                      • Beograd

Originally posted by dekideki
                      postoji log file u kome sve pise ko se kada i s kog racunara ulogovao na bazu i koju tablicu proverio. a taj log fajl za ceo dan ne moze da bude tezi od par stotina kilobajta. kakav crni HDD? pa google daje za dz prostor svima od po 3Gb a ovi nemaju para za 1Mb dnevno? kad "nekome" zatreba podatak da nekoga maltretira nema problema, a kad prosecni gradjani traze informaciju da li su kola uopste registrovana - tuki!
                      To se i ja pitam da li postoji neki log file. Secam se da sam citao u novinama nekada da se i kod nas vodi evidencija o tome.

@sri98
                      Naravno da mi je palo na pamet, ali reko da pitam, vise glava su pametnije od jedne...

@prolupator
                      Neko je valjda iskoristio njegove tablice u nekom mafijaskom obracunu. Izgleda da su iskoristili i isti model i boju kola, a stavili njegove table.
                      I sada ce njemu da odleti glava, ali bukvalno, pretnje su vrlo stvarne. Nema objasnjavanja nema pregovaranja.
                      Najgore sto covek toliko veze ni sa kakvim kriminalom nema, ej strasno. Niti deluje tako, niti je pun, vozi mator auto od 1500e itd.
                      Zamisli covek se vraca sa posla, sve je super, dan je lep, dogovaramo se da odigramo bilijar, i TRAS prevrnu ti zivot naopacke. A policija kao u filmovima, dok ne urade nesto mi vam ne mozemo pomoci, ccc... Podneo je prijavu, sta mu to vredi... Cak ni listing iz poste ne moze da dobije nego za mesec dana.

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

deki, u 1 mb ces da pohranis dnevne podatke za npr 10 000 racunara koji su prosecno imali po 10 provera, sto tablica, sto lk.....?

Pa sve to to da cuvas najmanje 5 godina.

Ako to moze tako, sigurno ces MUP-u uspeti da prodas taj program.

low rider, ako on stvarno nije iz te price, doticna ekipa ce lagano utvrditi to i ostaviti ga.
                        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• low rider
                          CBC Senator XXL
                          • 03.04.2006
                          • 613
                          • Beograd

Originally posted by sri98
                          low rider, ako on stvarno nije iz te price, doticna ekipa ce lagano utvrditi to i ostaviti ga.
                          To sam mu i ja rekao, i on je toga svestan. Ali lako je meni reci, a drugo je biti u njegovoj kozi. Kada ti neko preti smrcu, i ne samo njemu nego celoj porodici. I kada cujes konstrukcije koje koriste to jezivo zvuci. Posto ti koji su dolazili do njega nisu klinci i vozili su u auto od preko 100.000evra, nadam se da nisu neozibljni pa da napravre gresku. Ali opet, koji je to zivot da savki dan razmisljas da li ce ti neki idiot nesto uraditi...

Opet kazem drug mi nije iz te, niti bilo kakve kriminalne price.

Comment

• SAAB PoWeR
                            CBC Senator XXL
                            • 26.04.2005
                            • 1394
                            • tu iza coska(Milwaukee USA)

pa to da ti neko preti i ako strahujes , postoi uprava kojoj se obratis , verujem da se jos uvek zove MUP Srbije
                            prijavis pa nek inspektori dalje traze , ako imaju povoda preko telefona ce sve naci ali opet , nije to tako jednostavno , sve je to deo danasnje savremene mafije , nemoj nista da te cudi ...
                            _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• low rider
                              CBC Senator XXL
                              • 03.04.2006
                              • 613
                              • Beograd

Bio je u MUPu, vec sam napisao. Ne preduzimaju nista dok ovi, ne daj boze, ne preduzmu nesto ozbiljnije.
                              Ma da ne pricam koliko mu iskomplikovase zivot, taman poceo da radi, a radi sa decom, pa razmislja ako kaze na poslu sta i kako je bilo da ga ne nogiraju, da li uopste da ide na posao. Strasno...

Comment

Working...
                              X