Dobijanje podataka o vlasniku registarskih tablica

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

da animiramo ekipe na terenu da još ?eš?e i detaljnije vrše provere na ulicama u cilju sveukupnog pove?anja bezbednosti
    e ako zaustavljanje vozila na sred puta, na peša?kim prelazima, na raskrsnicama, u kontra smeru...ima cilj pove?anja bezbednosti daleko ?emo dogurati svi zajedno.

policija ne treba nikako da remeti saobra?aj i pravi haos na putevima, to nikakv cilj (koji je plementi sam po sebi) ne opravdava.

policija je motorizovana to znamo, ako ve? ho?e da vrši provere onda neko to radi samo i isklju?ivo na ulicama sa licima koje uhvati u kršenju saobra?ajnih propisa, pravila i normi.
    onako kako se to i ina?e radi u svetu.

ako ne zna kako se organizuje policijski rad na ulici to se može rešiti obukom. nije valjda da baš niko u policiji nikada nije u?estvovao u saobra?aju i nije primetio metod kako se zaustavljaju vozila.

mali hint- pra?enjem i onda -bezbednim- zaustavljanjem isklju?ivo van put i na bezbedno pogodnom mestu i bezbedan na?in.

kod nas, policija stane na sred puta, onda na magistralnom glavnom medjunarodnom putu se polagano po sred kolovozne trake lagano šeta, prelistava dokumenta, i sli?no.

na sred puta, onako neobeleženo.

pre neki dan upravo takav dogadjaj.

a zakon upravo radi bezbednosti nalaže da voza? ako samo menja gumu, ili mu stane auto obavezno mora da postavi sigurnosni trougao, da ga lepo obeleži.

mnogo mudriji nisu ni putari, zatvorili put, jednu traku autoputa i znak- barijeru postavili jedva 2-3 metra ispred kraja puta.

naravno neosvetljeno.

kako zamišljaju da to neko sa 120 km-h kolika je regularna dozvoljena brzina kretanja o?ekuje na pla?enom putu takvu prepreku, koja je nepropisno postavljen i po ZOBS.

naravno tu je i policija u blizini, i gle ?uda niti ona ne reaguje.

sve pri?e o ciljevima pove?anja bezbednosti tu padaju u vodu, dela pokazuju više od hiljadu zaklinjanja.

nikakav poseban trud nije da se znak postavi 50m pre prepreke.
    ili se varam da je to jako težak zadatak za savladati...

metodi koje primenjuje naša policija u saobra?aju su možda primereni nekom lokalnom zaseoku negde na planini van civilizacije gde dnevno prodje 3 automobila.

za puteve, i naš saobra?aj potrebna je mnogo sposobnije organizovana policija ako je zaista cilj vidljivo poboljšanje saobra?aja.
    i primer koji daje policija, vrlo važan podsticaj.
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• TETAK
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3034
      • Čačak, Srbija

Ovako možemo do sudnjeg dana.
      Nama u policiji bi na primer više odgovarao, npr. nema?ki narod, koji bez pogovora radi šta mu se kaže i kome ni na kraj pameti nije kršenje saobra?ajnih i drugih propisa.
      E, pošto smo tu gde smo, najbolje bi bilo da nau?imo da slušamo jedni druge i da se ispomažemo sve s'ciljem poboljšavanja bezbednosti uopšte!
      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Flavio
        CBC Senator XXL
        • 13.06.2006
        • 1926
        • 012 Centar
        • KaraWagon 1.4T.Spark

Originally posted by low rider
        Ako znas kako dobiti listing ranije reci.
        Probaj ovde https://www.telekom.nadlanu.com/mojracun/ .Obicno bude do 5. za prethodni mesec.

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

Originally posted by TETAK
          Nama u policiji bi na primer više odgovarao, npr. nema?ki narod, koji bez pogovora radi šta mu se kaže i kome ni na kraj pameti nije kršenje saobra?ajnih i drugih propisa.
          Nama, kao narodu, bi odgovarala takva policija, takve saobracajnice i znakovna uredjenost, ali....
          Daleko smo od idealnog... sve dalje...
          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Wiz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3104
            • Nish

Znaci predlazete okupaciju obojica

Comment

• Azrael
              CBC Senator
              • 29.06.2006
              • 278
              • Kragujevac

I meni bi, a isto tako i drugima odgovarala policija kao u Nemackoj koja kao i gradjani postuje propise, i koja profesionalno obavlja svoj posao, a ne kao ova nasa za koju propisi izgleda ne vaze, svaki izkomplesirani lik, a pogotovu ovi sa Kosova mogu da te drndaju bez razloga do mile volje, i onda od nas traze da postujemo propise, a policija nam upravo suprotan primer?!

Comment

• TETAK
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3034
                • Čačak, Srbija

Siguran sam da bi posle sedam dana provedenih u Nema?koj i "kontakata" sa njihovom policijom, ve?ina ovde prisutnih od srca zagrlila prvog našeg ?uvara zakona koji se pojavi!
                Poenta je da se naši voza?i ?im predju granicu totalno preobrate i poštuju ?ak i one propise kojih nema, dok se na doma?em terenu gnušaju svake kontrole i ograni?enja.
                Tipi?no za nas i bra?u Turke!
                Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• djukic
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2005
                  • 2526
                  • Beograd

Eto ti sad, neznam za nemacku ali za austriju znam. Tamo nisam sreo interventnu, nisu me maltretirali i zausatavljali.

NIKAD nisam video da su zaustavili neki kamion, ili da su stajali sa strane na nekom magistralnom putu ko ovi nasi i udarali reket.

Kad malo bolje razmislim pa ja i neznam kako izgleda austrijski policajac.

Vozili su me naokolo po austriji ali nigde ni jedna patrola da stoji i pravi sacekuse?

Smesno je pricati da sam ja Turcin u Srbiji, Svaba u Nemackoj...

Bahatost policije (interventne) i sto je najgore njihovo neznanje je neverovatno. Uvek te zaustavljaju teatralno, uvek iskoci po 3-4 buzdovana iz dzipa. Uvek rade blesavu stvar i staju ispred vozila koje zaustavljaju...

Sto se tice ponasanja preporucio bih im da gledaju malo one TV kanale na kojima se emituju "realne" policijske akcije. Pa da bar vide kako se to radi u normalnim zemljama.

P.S. Dali znas i jednog coveka u Cacku koji vozi auto skinut sa osiguranja? Nemoras da odgovoris...
                  https://t.me/pump_upp

Comment

• dranix
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 3079
                    • Antwerpen/Belgium
                    • Saab 9-3

Kako ne razumete. U Srbiji su saobracajne sacekuse najvise da bi se popunile rupe u sopstvenim dzepovima. Koji bi jos policajac ista radio da nije tako?
                    Na zapadu se radi samo kad su "akcije" inace ne rade nista osim kad je udes pa izlaze na lice mesta (i to im je sasvim dovoljno). Za policiju rade kamere i to je taman dosta. Placati ljude je skupo na zapadu pa se zato pribegava drugim tehnickim metodama.
                    Naravno da se policajci zale da ih ima malo u odnosu na broj stanovnika ali oni ne odlucuju o tome vec budzet. Onda se pravdaju da BAS zato nisu tako efikasni i tako ukrug.
                    Interventne jedinice se podizu samo kad znaju tacno koga i zasto traze ili jure. Nema "rutinskih" kontrola od strane takvih jedinica jer su previse skupi. U Srbiji su mozda jevtiniji a i ima ih verovatno dosta vise pa im je to kao trening da se ne ucrvljaju.
                    Kad nekog onako bezveze u toku dana na obicnom mestu zaustavi interventna to je ocigledno da nemaju druga posla i da je to "vojna vezba".
                    To takodje znaci da im je neko naredio da tako i to rade. E sad, zasto?
                    To je isto kao kad bi smo se pitali koja je korist da srpski carinici zastavljaju protok narkotika prema EU kad ih za to niko ne placa ekstra niti se dobijaju ikakvi opipljivi i zvanicni "poeni" za to.
                    Veoma jednostavno. Unistavaju konkurenciju nekog ko bi da je jedini.
                    Danas moze na prste jedne ruke da se izbroje ljudi koji nesto rade iz ubedjenja. Vreme vitezova je odavno proslo.

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

@tetak
                      u ovome si upravu bilion%
                      preko policija i nesme da te zaustavi osim ako nisi napravio prekrsaj.

Osim bag-ovaca koji su zaduzeni za teretnjake iz razloga sverca
                      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

@Tetak

Pa šta znam, krenem tako u Madjarsku i odma po prelasku platim kaznu makar za pojas, onda u ?eškoj iliti tadašnjoj ?ehoslova?koj platim za bilo šta u više navrata, ?isto da se zna, zatim ide Poljska, ista slika a onda odem dalje u Nema?ku i vozam se isto kao i ovde i još malo gore ali nema pandura. Vra?am se preko Austrije ili Italije, kako kad, više dana i par hiljada kilometara i nigde nikog... ?im predjem Šentilj ili Goricu eto na prvoj krivini plati hara?.
                        Ovo sam radio bar 50 puta i svaki put je bilo isto....
                        Da napomenem da sam tamo gde se pla?a vozio prili?no oprezno jer sam znao za jadac a tamo gde nisam nikad video pandura koliko mi auto može i?i...
                        Ovde izadjem na Temerinsku i do centra nema ni 2 Km tri puta me zaustave...

A što se teme ti?e, pa šta je strašno ako se može saznati ime i ostalo na osnovu tablica... Pa nisam ukrao kola ili plja?kao banku sa njima...
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• prolupator
                          CBC Senator XXL
                          • 02.09.2005
                          • 3968
                          • Zemun

@Dora: To sam i ja pitao... kakve veze ima?! I dobio odgovor...

Originally posted by low rider
                          @prolupator
                          Neko je valjda iskoristio njegove tablice u nekom mafijaskom obracunu. Izgleda da su iskoristili i isti model i boju kola, a stavili njegove table.
                          I sada ce njemu da odleti glava, ali bukvalno, pretnje su vrlo stvarne. Nema objasnjavanja nema pregovaranja.
                          Najgore sto covek toliko veze ni sa kakvim kriminalom nema, ej strasno. Niti deluje tako, niti je pun, vozi mator auto od 1500e itd.
                          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Skyline GT-R
                            CBC Senator XXL
                            • 13.02.2005
                            • 806
                            • Chicago - My Kind Of Town

Siguran sam da bi posle sedam dana provedenih u Nema?koj i "kontakata" sa njihovom policijom, ve?ina ovde prisutnih od srca zagrlila prvog našeg ?uvara zakona koji se pojavi!

That was good one.Never heard such a story

Samo, zasto mislis da bi cak i za mesec dana...tj uopste, imali kontakt sa policijom.Naravno, pretpostavimo da se ne prave problemi.

Comment

• Ivvan
                              Moderator
                              • 29.09.2004
                              • 1574
                              • Nis
                              • SAAB 9000

Ma sky nisi razumeo tetka
                              On ceni da bi se posle sedam dana bez i jednog jedinog vidjenog policajca i ne mogucnosti "kontakta" sa istim, zagrlio prvog koga vidis kod nas
                              Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• pbogdanovic
                                CBC Član
                                • 15.09.2006
                                • 22

Originally posted by Skyline GT-R

That was good one.Never heard such a story

Samo, zasto mislis da bi cak i za mesec dana...tj uopste, imali kontakt sa policijom.Naravno, pretpostavimo da se ne prave problemi.
                                Proslog leta sam proveo mesec dana u Nemackoj i presao oko 3.600 km uzduz i popreko. Nisu me nijednom zaustavili, a stigla mi je samo kazna iz Gelzenkirhena na 10 eur, bilo je dozvoljeno 70, a ja sam vozio 75km.

Lepo kazna sa sve uplatnicom. Platio preko banke i dovidjenja, problem resen.

Video sam policiju par puta na parkinzima kraj autoputa, u saobracaju ih nisam video, niko me nije nikad zaustavio, pretresao, niti pitao kuda i zasto idem. Nisu mi trazili ni trougao ni sijalice. Imao sam vezan pojas i mobilnim sam pricao samo uz handsfree.

Ali sam na autoputu vozio 210 km/h i cesto nisam bio najbrzi. I pored toga, za svih tih predjenih 3.600km nisam se nijednom iznervirao u saobracaju niti stisnuo trubu. Jednom mi se ugasio motor na semaforu i niko mi nije svirao.

I posle kazu "Videli bi vi da odete u Nemacku"... Pa eto, video sam i svakako je bolje nego ovaj divlji zapad kod nas gde te interventna presreta sa puskama kao najgoreg kriminalca, a tako te i ispituje bez ikakvog razloga.
                                KULTURAN?

Comment

Working...
                                X