sta ti je USA vozacka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SAAB PoWeR
    CBC Senator XXL
    • 26.04.2005
    • 1394
    • tu iza coska(Milwaukee USA)

sta ti je USA vozacka

danas polozio za motor, napokon posle dve godine svercanja bez vozacke
    posto imam sedam kategorija daju mi kao nastavak vozacke , najzesca glupost koju sam ikad video ,kazu mi moras oba dela uvek zajedno imati , kao radi kategorija nisu imali mesta da sve ispisu pa su nastvili na drugom delu , prvo sam mislio da me covek za salterom zeza
    _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija
  • Wiz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3104
    • Nish

I to je amerika

Comment

• Azrael
      CBC Senator
      • 29.06.2006
      • 278
      • Kragujevac

Ha ne mogu da verujem, ti ameri su bas posebna vrsta!

Comment

• uglavnom.bezopasni
        - 42 -
        • 03.02.2005
        • 2235
        • Novi Sad

Kakva je to restrikcija da samo dva meseca smeš da prevoziš H materijale...
        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
        11.04. 0:12 #2
        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• SAAB PoWeR
          CBC Senator XXL
          • 26.04.2005
          • 1394
          • tu iza coska(Milwaukee USA)

restrikcija je novo pravilo
          posto mekse masovno dolaze ilegalno pa su radi njih promenili zakon
          da bi dobio H na vozackoj i takodje da bi polozio za H moras biti drzavljanin USA i kategorija ti vazi godinu dana
          posto ja moju vec imam vise od tri godine , po novom pravilu moram ponovo polagati testove
          to su njihove glupe siguronosne mere
          _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• TETAK
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3034
            • Čačak, Srbija

?estitam na "A" kategoriji.Kod nas, ve? neko vreme, ima jedna po meni glupa situacija, odnosno da bi dobio "A" kat. moraš ponovo da polažeš propise iako ve? imaš npr. "B" kat.U moje vreme polagala se samo vožnja, što je i bilo logi?no.Zbog toga dosta bajkera vozi prakti?no bez dozvole jer ih jednostavno mrzi da sve to ponovo rade i naravno pla?aju!
            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• HotDog
              CBC Senator XXL
              • 06.05.2005
              • 965
              • BSG 75 (011)

mene buni taj amerikenski. sve nešto mislim da bi trebalo da bude "driving licence" il' "driver's licence"

Comment

• BRABUS
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2004
                • 2399
                • London

Super sto si postavio ovu temu

Treba danas da predam zahtev za US dozvolu, pa sam mislio da upisem i za B. Inace, zaprepastio sam se kako sve to funkcionise Popunis 5 stvari u formular, platis 30 dolara, daju ti test od 40 pitanja i ti sednes tu na licu mesta da ga radis. Posle predas papir i ako ti je manje od 3 netacno, polozio si i mozes da vozis godinu dana (pod uslovom da si vec imao dozvolu van US). Ako si pao, imas jos 2 pokusaja za iste pare. Posle treba da se pojavis sa autom koji je ispravan i da odvozis sa nekim likom iz DMV-a (Department of motor vehicles) par krugova i dobijas dozvolu.

Interesuje me kakva je procedura za dobijanje vozacke za motor....ako mozes da mi prepricas, bilo bi cool. Inace, nemam motor ovde i ne nameravam da ga kupujem i nikada nisam vozio nista vece od skutera

Comment

• 75ts
                  CBC Senator XXL
                  • 28.04.2005
                  • 651
                  • Beograd-Mirijevo

Cek samo mi nije jasno pise " Restricon on back" a sta je tebi na pozadini ?...tj..sta ako neponeses tu drugu karticu..kako ce on da zna da imas zabranu...nigde nepise da je zabrana na drugoj kartici

Sace svi da kazu srpska posla...

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

Tetak...to se meni upravo desilo.....polozio za B sa 0 negativnih i onda vozio 7 godina i onda polagao za motor i pao te iste testove tacnije pola tih testova. Cudime da me nisu zvali da vratim dozvolu i za B posto ne znam propise.
                    To date there has never been a faster car built for the public road and,
                    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Skyline GT-R
                      CBC Senator XXL
                      • 13.02.2005
                      • 806
                      • Chicago - My Kind Of Town

@Brabus....

Razlikuje se sve od state-a do state-a.

Kako to mozes samo godinu dana da vozis? I neznam kako to..manje od 3 netacne i proso si Koliko pitanja imas na testu?Ja sam u Wisconsinu imao po 50 pitanja na racunaru.Dok je moj drug u Bostonu imao 20 pitanja.
                      Za njega neznam ali ja sam morao da uradim min 80% tacno.Na polaganju nije kao kod nas da te drndaju za sve zivo i da je poenta a te obore...Vozis..i ako vozis kako treba nemas nikakvih problema da polozis iz prve.

Drugo..sve zavisi opet..iz koje drzave si imao vozacku.U Wisconsinu..ako si imao Nemacku vozacku dozvolu, polazes SAMO voznju.Test ne moras.U New Jersey-u recimo ne moras NISTA da polazes.Platis 20-ak dolara i odmah dpbijes US dozvolu.Ovo znam sigurno za nemacku vozacku.Znaci, svuda se razlikuje.

KAd ides iz state-a u state-u isto treba da polazes dodatne testove.Opet..zavisi iz kog state-a u koj state.Ja sam imao WI dozvolu i kad sma trebao za IL da polazem , trazili su mi dodatni ispit.Nisam morao da vozim, i nisam imao full test (svih 50 pitanja) ali sma morao nekih 20-30 da polozim

@LanMi

Neke stvari ne mozes bukvalno da prevodis.

Driving ne moze da bude jer ING u reci oznacava radnju koja se TRENUTNO odigrava.

A dozvola je 'VOZACEVA" ,a ne moze da bude "VOZNJINA" dozvola

Meni na IL dozvoli pise DRIVERS a na WI pise (kao sto vidis) DRIVER

Ne uzbudjuj se...ni ljudi koji su rodjeni ovde neznaju pravilan engleski O spelling-u da i ne pricam

Comment

• Horsepower
                        CBC Senator XXL
                        • 29.12.2005
                        • 2000

Zar nije dozvoljeno da promasis 6 pitanja? Tako je barem bilo kad sam ja polagao.

U to vreme kad sam ja polozio (2000) samo sam uzeo test, prosao ga i dobio vozacku. Voznju nikad nisam polagao, samo sam imao 6 sati voznje i 6 sati gledanja nekog drugog da vozi u auto skoli. To je bila drzava Idaho.

Comment

• Skyline GT-R
                          CBC Senator XXL
                          • 13.02.2005
                          • 806

4 ili 6 sati slusanja predavanja je isto imala moja drugarica u NY drzavi.

Moguce da sam i ja imao pravo na samo 6 gresaka\pitanja , ne secam se.
                          Ali morao sma da vozim, dok nikakvo gledanje niti predavanje nisam imao.Polozio test za par minuta, otiso kuci, zakzao plaganje preo neta, otiso za par dana, odvozio 15minuta i za 5min izaso sa ID-em.

Kazem da se razlikuje sve od state-a do state-a.

Comment

• Horsepower
                            CBC Senator XXL
                            • 29.12.2005
                            • 2000

Znam da se u Idahu pravila menjala nakon sto sam ja polozio. Ja recimo permit nikad nisam dobio. Dok nakon toga je uvedeno pravilo da nakon tih 6 sati voznje i 6 sati gledanja dobijas permit i onda moras da vozis jos 50 sati sa nekim ko je stariji od 21 i tek onda imas pravo da polazes.

Comment

• Skyline GT-R
                              CBC Senator XXL
                              • 13.02.2005
                              • 806

Kako ce oni da znaju da sam ja u narednih (recimo) mesec dana vozio sa nekim straijim ili sam se vozio sam.

Btw, jesi imao neke dodatne testove kad si prebacivao dozvolu iz ID to WI?

Comment

Working...
                              X