sta ti je USA vozacka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Horsepower
    CBC Senator XXL
    • 29.12.2005
    • 2000

Daju ti u auto skoli neki papir da popunis kad, gde i sa kim si vozio i ta osoba sa kojom si vozio to treba da potise. Na tome se zavrsava, znaci ne moras voziti i moze potpisati ko hoce i ovi u skoli to nikad nece znati. Bio sam iznenadjen koliko dugo trebas cekati na voznju. Moj jedan drug je pao na 1. pokusaju i morao je cekati vise od 2 sedmice da polaze ponovo jer niko u Milwaukee nije bio slobodan. Na kraju sam ga morao voziti u Beaver Dam da polaze.

Nisam imao dodatne testove kad sam prebacivao vozacku. Daju ti jedino test za vid i odmah dobijes vozacku. Znam da je ista stvar i za CDL vozacku (cale mi je kamiondzija) dok neke drzave ne dopustaju samo da prebacis vec traze da ponovo polazes (Illinois je takav).

Comment

• Skyline GT-R
      CBC Senator XXL
      • 13.02.2005
      • 806
      • Chicago - My Kind Of Town

Dugo se ceka jer ima mnogo ljudi za polaganje.Meni su isto svi zivo termini bili zauzeti.Prvi slobodan (od trenutka kad sam polozio testove) je bio posle 2 meseca.Pa sma onda seo i pogledao sve DMV-e u okolini i naso posle 2-3 nedelje jedan u Kenoshi - 40milja od Milwaukee-a

Ali to je standarno.Znam mnogo ljudi koji su isli po 30-50 milja za polaganje vozackog.

Btw, tad na polaganju mi je bio prvi put u zivotu da sednem za volan Pick up-a.Nisam nesto mogo mojim autom pa sma uzeo prijateljev Dodge pick up , i to rentan

Comment

• BRABUS
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2004
        • 2399
        • London

Evo, pitah druga. Mozes da promasis 4 pitanja, od 40 ukupno. Posle dobijes papir s kojim mozes da vozis godinu dana i za to vreme mozes da polazes voznju.

Nego momci, udaljili ste se od mog pitanja za vozacku za motor. Kako, sta ?

Comment

• Skyline GT-R
          CBC Senator XXL
          • 13.02.2005
          • 806
          • Chicago - My Kind Of Town

Brabus, jel to sa Nemackom dozvolom ili onom nasom internacionalnom?

Comment

• BRABUS
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2004
            • 2399
            • London

Ovo sto pricam je isto za bilo koju non-us dozvolu.

Ja imam nemacku (samo za B, nemam za A) i hocu da napravim A kategoriu ovde, da nebi morao da placam 1000+ evra za casove i dozvolu u Evropi, nego samo da zamenim US za motor za Evropsku za motor.

Comment

• SAAB PoWeR
              CBC Senator XXL
              • 26.04.2005
              • 1394
              • tu iza coska(Milwaukee USA)

@brabus
              pazi nemoj da te buni A kategorija u USA nije sto i u EU
              ja imam ABCDMHN kategorije i moja vozacka je Commercial
              sto nije isto sto i regularna u USA

kao sto skyline pomenu, zakoni se razlikuju od drzave do drzave , sada govorim za WI.

za motor
              polozis test od 25 pitanja moras imati tacno uradjeno vise od 80 % , izdaju ti permit sa koim mozes SAMO da vozis po danu i sa opemom , jakna i kaciga i plus neko ko ima vozacku za motor vise od 5 godina i stariji je od 21 godinu
              7 dana posle dobivanja permita , mozes da zakazes za voznju ili da na kurs koi traje 2 dana i kosta oko 300 $ od ljudi koi vode kurs dobijes diplomu na osnovu koje dobijes vozacku bez polaganja
              ako polazes u DMW okace na tebe narandzastu jaknu stave ti slusalice na usi i jedna osoba ide iza tebe sa autom i govori ti sta da radis i tako te ocenjuje , na kraju sabere ocene i kaze ti dali si prosao ili ne ako si prosao , dobijes vozacku

da dodam za motor
              permit vazi 6 meseci , imas pravo da ga produzis 3 puta , posle toga si obavezan da ides u skolu
              ako ti permit istekne , imas pravo samo jednom da ides na polaganje voznje (pod uslovom da neko drugi doveze motor do DMW-a)
              ako padnes , sledeci put moras imati permit da bi polagao ali ne i da bi zakazao polaganje

to sam ja napravio , video da ima otvoreno zasledeci dan zakazao i istog momenta otisao po permit

za kamion

polozis tri razlicita testa dobijes permit sa koim mozes da vozis ali da je uz tebe neko ko ima vozacku za kamion vise od 3 godine i nemas pravo da ides van drzave

zakazes voznju , iznajmis kamion ides na polaganje , polozis,
              odes kod doktora na pregled dobijes medikal karticu i na osnovu nje ti izdaju vozacku ,bez doktorskog pregleda nemozes dobiti CDL

za opasne materije , sto je kategorija (H) po novom zakonu moras biti drzavljanin , moras imati cist kriminalni rekord preci drog test
              polozis test i dobijes kategoriju
              ista stvar i za ostale kategorije (za ostale kategorije nevazi pravilo ,biti drzavljanin i ici na pregled ) samo test treba (usmeni )
              osim autobusa i skolskog autobusa

da dodam , ovde u Milwaukee WI. testovi se polazu na kompjuteru , test za auto cak ima i na srpskom jeziku
              _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• BRABUS
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2004
                • 2399
                • London

To se zove objasnjenje Hvala puno !!!!

Nebi trebalo da je u CA mnogo razlicito

Comment

Working...
                X