ZOBS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Williams
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2006
    • 556
    • Beograd- Cerak

ZOBS

Da li postoji kazna za preticanje autobusa na stanici, ako je linija isprekidana?
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

Smes da preteknes, samo sto je u ovom slucaju to obilazenje ali mislim da je po zakonu definisano uz povecanu opreznost, zbog putnika i pretrcavanja. Znam da me je jednom prilikom za istu situacija sudaja pitao da li sam stao iza, pa onda izvrsio obilazenje ili je to bilo bez stajanja. Tako da, sve sam ti rekao .

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Ne moze da bude autobus na stanici i da je linija isprekidana. Ako postoji prosirenje za iskljucenje autobusa, tretira se kao da bus nije na putu, tako da nema ni obilazenja. Ako ne postoji iskljucenje nego stanica u traci kojom se obavlja saobracaj, tu ne moze da bude isprekidana linija.

Medjutim ako je autobus stao samoinicijativno, van stanice (a verovatno je to slucaj jer stanicu u traci sa isprekidanom linijom jos nisam video...) na delu puta gde postoji isprekidana linija, mozes ga obici. Ako je stao van stanice na delu puta sa punom linijom, takodje ga mozes obici, ali se tada tretira kao obilazenje, ne preticanje.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• monkey
        CBC Senator
        • 14.11.2006
        • 286
        • Porec, Hrvatska

Kod nas postoji caka da ako autobus stane na stanici, pa bila ona i van ceste, a ima znak da prevozi djecu, moras obavezno stati. Neznam kako je kod vas to regulirano...

Comment

• srle1
          CBC Senator XXL
          • 08.02.2005
          • 320
          • Beograd

Ako postoji proširenje-ne preti?eš ga i autobus mora TEBE da sa?eka da pro?eš, a ako nema proširenja ti moraš da ?ekaš autobus i ne smeš ga prete?i dok stoji nikako - 100% sigurno...
          Ko leti vredi, ko ne leti ne vredi!

Comment

• Kanarinac
            CBC Senator XXL
            • 08.10.2004
            • 2870
            • BG,Weedikovac

Da ti se nije desilo to kod bazena u koshutnjaku???

I love my

Comment

• dfast
              CBC Senator XXL
              • 26.05.2005
              • 1302
              • Hoofddorp NL /Bgd

Srle,
              ako postoji prosirenje i autobus da migavac da se ukljuci u gradskoj sredini, obavezan si da ga propustis, tj da stanes. Ako je van naselja imas pravo prvenstva.

Comment

• Williams
                CBC Senator XXL
                • 07.02.2006
                • 556
                • Beograd- Cerak

Desilo mi se na Vidikovcu, preko puta rostilja "Milje i Nese" 3ca autobuska stanica od McDonalds-a, a 2 pozornika su stajala na sledecem skretanju (kafici 3k i trinidad). Moracu da slikam raskrsnicu posto sam pre 2 dana platio zbog pune linije, ovaj put sam 2x proverio. Nelogican mi je bio malo clan zakona "zabranjeno obilazenje autobusa na stanici", pa sam hteo da proverim sa nekim ko se razume. Inace imali smo iste poznanike pa sam ovaj put prosao bez kazne.

Comment

• r1cer
                  CBC Senator XXL
                  • 22.01.2006
                  • 363
                  • Beograd

Originally posted by srle1
                  Ako postoji proširenje-ne preti?eš ga i autobus mora TEBE da sa?eka da pro?eš, a ako nema proširenja ti moraš da ?ekaš autobus i ne smeš ga prete?i dok stoji nikako - 100% sigurno...
                  100% obrnuto

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

U Beogadu nesme da se obilazi autobus dok stoji u stanici , cak i ako je isprekidana linija. Postoji posebna odluka koja to potvrdjuje. Koliko znam ovo vazi za Beograd. Odluka je donesena posle brojnih nezgoda (udaranja neopreznih pesaka).
                    https://t.me/pump_upp

Comment

• *Egon*
                      CBC Senator XXL
                      • 31.12.2004
                      • 1232
                      • Beograd, Dorcol, N 44

Ja koliko znam svu tu problematiku regulise ZOBS, ali u njemu nema sigurno nikakviv posebnih stavova koji se odnose na Beograd.
                      Garaza
                      1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• jevtic
                        CBC Senator XXL
                        • 26.11.2006
                        • 729
                        • beograd

ako je linija isprekidana ne postoji kazna za preticanje autobusa. naravno osim ako ima znak da prevozi decu. mada u sustini i ne postoje stanice gde se nalaze isprekidane linije. bar ne u bg mozda u nekom drugom gradu.

inace ako je autobus bio u prosirenju na stanici i krenuo da se ukljucuje u saobracaj odnosno dao je levi migavaci ti ga nisi propustio to je prekrsaj odnosno placa se kazna.

p.s. ovaj tema i ona prosla sa semaforom i znakom ulice sa prvenstvo prolaza bas pokazuju jedno veliko ne poznavanje propisa.
                        ex - fabia 1.9 tdi
                        golf 2.0 tfsi

Comment

• Ghost Rider
                          CBC Član
                          • 21.04.2007
                          • 21
                          • BGD,Labudovo Brdo

Originally posted by Williams
                          Desilo mi se na Vidikovcu, preko puta rostilja "Milje i Nese" 3ca autobuska stanica od McDonalds-a, a 2 pozornika su stajala na sledecem skretanju (kafici 3k i trinidad). Moracu da slikam raskrsnicu posto sam pre 2 dana platio zbog pune linije, ovaj put sam 2x proverio. Nelogican mi je bio malo clan zakona "zabranjeno obilazenje autobusa na stanici", pa sam hteo da proverim sa nekim ko se razume. Inace imali smo iste poznanike pa sam ovaj put prosao bez kazne.
                          Ne smes tu da obilazis bas(znam posto sam tu iz kraja-Labudovo Brdo),tacno metar pre stanice pocinje puna linija.I mene su jednom navatali,a non stop obilazim bas.Pozdrav komsija
                          When the lights turns green,it`s time to give it your best shot!!!

Comment

• srle1
                            CBC Senator XXL
                            • 08.02.2005
                            • 320
                            • Beograd

Originally posted by dfast
                            Srle,
                            ako postoji prosirenje i autobus da migavac da se ukljuci u gradskoj sredini, obavezan si da ga propustis, tj da stanes. Ako je van naselja imas pravo prvenstva.
                            Da, ovo verovatno važi...
                            Ko leti vredi, ko ne leti ne vredi!

Comment

• Eon
                              Moderator
                              • 10.03.2005
                              • 4225
                              • Beograd-NBG-44
                              • Superb 2.0 4x4 DSG

Kada autobus stoji na prosirenju sme da se prodje uz povecanu opreznost, ali cim da migavac, kao da imas znak stop. Ako stoji na putu i to je stanica, nikako ne sme da se pretice, moras vozilo da zaustavis!!!!
                              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                              X