Da li postoji kazna za preticanje autobusa na stanici, ako je linija isprekidana?
ZOBS
Collapse
X
-
Smes da preteknes, samo sto je u ovom slucaju to obilazenje ali mislim da je po zakonu definisano uz povecanu opreznost, zbog putnika i pretrcavanja. Znam da me je jednom prilikom za istu situacija sudaja pitao da li sam stao iza, pa onda izvrsio obilazenje ili je to bilo bez stajanja. Tako da, sve sam ti rekao.
-
-
Ne moze da bude autobus na stanici i da je linija isprekidana. Ako postoji prosirenje za iskljucenje autobusa, tretira se kao da bus nije na putu, tako da nema ni obilazenja. Ako ne postoji iskljucenje nego stanica u traci kojom se obavlja saobracaj, tu ne moze da bude isprekidana linija.
Medjutim ako je autobus stao samoinicijativno, van stanice (a verovatno je to slucaj jer stanicu u traci sa isprekidanom linijom jos nisam video...) na delu puta gde postoji isprekidana linija, mozes ga obici. Ako je stao van stanice na delu puta sa punom linijom, takodje ga mozes obici, ali se tada tretira kao obilazenje, ne preticanje.
Comment
-
-
Desilo mi se na Vidikovcu, preko puta rostilja "Milje i Nese" 3ca autobuska stanica od McDonalds-a, a 2 pozornika su stajala na sledecem skretanju (kafici 3k i trinidad). Moracu da slikam raskrsnicu posto sam pre 2 dana platio zbog pune linije, ovaj put sam 2x proverio. Nelogican mi je bio malo clan zakona "zabranjeno obilazenje autobusa na stanici", pa sam hteo da proverim sa nekim ko se razume. Inace imali smo iste poznanike pa sam ovaj put prosao bez kazne.
Comment
-
-
U Beogadu nesme da se obilazi autobus dok stoji u stanici , cak i ako je isprekidana linija. Postoji posebna odluka koja to potvrdjuje. Koliko znam ovo vazi za Beograd. Odluka je donesena posle brojnih nezgoda (udaranja neopreznih pesaka).
Comment
-
-
ako je linija isprekidana ne postoji kazna za preticanje autobusa. naravno osim ako ima znak da prevozi decu. mada u sustini i ne postoje stanice gde se nalaze isprekidane linije. bar ne u bg mozda u nekom drugom gradu.
inace ako je autobus bio u prosirenju na stanici i krenuo da se ukljucuje u saobracaj odnosno dao je levi migavaci ti ga nisi propustio to je prekrsaj odnosno placa se kazna.
p.s. ovaj tema i ona prosla sa semaforom i znakom ulice sa prvenstvo prolaza bas pokazuju jedno veliko ne poznavanje propisa.ex - fabia 1.9 tdi
golf 2.0 tfsi
Comment
-
-
Originally posted by WilliamsDesilo mi se na Vidikovcu, preko puta rostilja "Milje i Nese" 3ca autobuska stanica od McDonalds-a, a 2 pozornika su stajala na sledecem skretanju (kafici 3k i trinidad). Moracu da slikam raskrsnicu posto sam pre 2 dana platio zbog pune linije, ovaj put sam 2x proverio. Nelogican mi je bio malo clan zakona "zabranjeno obilazenje autobusa na stanici", pa sam hteo da proverim sa nekim ko se razume. Inace imali smo iste poznanike pa sam ovaj put prosao bez kazne.When the lights turns green,it`s time to give it your best shot!!!
Comment
-
-
Originally posted by dfastSrle,
ako postoji prosirenje i autobus da migavac da se ukljuci u gradskoj sredini, obavezan si da ga propustis, tj da stanes. Ako je van naselja imas pravo prvenstva.Ko leti vredi, ko ne leti ne vredi!
Comment
-
-
Kada autobus stoji na prosirenju sme da se prodje uz povecanu opreznost, ali cim da migavac, kao da imas znak stop. Ako stoji na putu i to je stanica, nikako ne sme da se pretice, moras vozilo da zaustavis!!!!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
Comment