Pomoz i savet

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Pomoz i savet

Treba mi savet, gde i za koliko para mogu da kupim dvostubnu auto dizalicu? Imam prostor, treba mi samo resenje.
    Znam da je kanal najjeftiniji ali mnogo sam kabast da bi silazio dole, a i lakse mi je da dizem auto gore.
    Sve ovo mi treba za odrzavanje mojih automobila znaci ne za zaradjivanje para.

Konkretno pitanje:

Kako da resim problem dizanja automobila za malo para, a da nekopam kanal?
    https://t.me/pump_upp
  • Bane
    CBC Senator XXL
    • 30.05.2006
    • 344
    • Konjarnik Bg

verovatno si gledao po oglasima ali cenim da ti je jeftinije da iskopas
    kanal nego da kupis dizalicu polovne su oko 1500-2000?.
    pozdrav

Comment

• dfast
      CBC Senator XXL
      • 26.05.2005
      • 1302
      • Hoofddorp NL /Bgd

Mozda bi ti bilo interesantno resenje jednostubna, koja podize jednu stranu auta. Ispod pumpe na trosarini kada krenes Bul. jna odmah ispod semafora preko puta perionice je servis koji radi reglazu trapa, i ima takvu dizalicu, jeftinija je a mozda i prakticnija za hoby varijante.
      Sto se tice dvostubnih, bilo je ljudi koji su uvozili polovne iz Italije a cene su im bile oko 1000dm, bas negde pre uvodjenja evra. Prati malo aktivnije oglase ili stavi oglas da kupujes i mislim da ce ti se javiti ljudi. Ima razlike i u samim dizalicama, nisu sve bas kvalitetne i stabilne, i obavezno trazi originalne rezervne matice na trapeznim navojnim vratilima.

Comment

• Uros Piperski
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2005
        • 2978
        • Beograd

Juce sam u oglasima video da je nova oko 2300e. Polovna remontovana je oko 1000-1500. IvanT ce znati tacno. Ako ne vidi temu posalji mu privatnu poruku.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

Remontovana polovna sa montazom je od 1200-1500E, a moze se pazariti u firmi "DiferentTrade" u Pancevu. Imam broj telefona u servisu, pa se javi nekog radnog dana.
          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Kako da resim problem dizanja automobila za malo para, a da nekopam kanal
            probaj da nabaviš plasti?ne (neka žilava plastika baš za to) navozne rampe, izgleda nalik onome kada se navla?i auto na šlep službu.

samo postaviš na ravnu podlogu i navezeš auto.

gde ima kod nas ne znam.

druga varijanta istog tipa je da napraviš ili ti napravi stolar isto to od drvenih greda. imam u jednoj knjizi takav nacrt od pre 30tak godina.
            ne bi trebalo da bude skupo, takodje je uslov da je podloga ravna i nose?a.

to je dovoljno za ve?inu radova, podiže se auto oko 40-70cm.

što se ti?e dizalice, ukazujem iz vidjene prakse na jednu sitnicu- minimalnu visinu garaže, prostorije gde se planira smeštaj dizalice.
            vidjao sam da se montira dizalica a auto ne može da se digne dovoljno jer udara krovom o plafon garaže.

navozna rampa ne troši struju, ona plasti?na je rasklopiva da ne smeta kada se nekoristi.
            dizalica ne radi kada nestane struja, i zahteva dobre temelje pošto je i sama masivna.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Jos od 1985 godine kada sam se prvi put susreo sa dvostubnom dizalicom i uporedio je sa kanalom, navozima i slicnim pomagalima shvatio sam da je ta dizalica prava stvar.
              Posto sam u prilici da imam prostor (ledinu) na kojoj imam struju i vodu, a pored i kucu u kojoj zivim sada sam u fazi betoniranja temelja i stopa za dizalicu. Samo betoniranje nije problem (jeftino je). Naravno ispostovacu sve zahteve u smislu jacine ploce i temelja.

E sad oko cene dizlaice. Malo sam se raspitivao i situacija je sledeca:
              1. Meni treba dizalica koja je u funkciji
              2. Moje potrebe za dizalicom su male (necu svaki dan dizati auto x puta)
              3. Treba mi ispravna i sigurna dizalica

U ponudi su ispravne dizalice u radu koje mogu da se provere i kostaju oko 600-700E naravno nisu remontovane. Ovo sa montazom (bar tako kazu nisam video). Ovakva dizalica bi meni sigurno radila naravno kad dodje vreme za remont, uradio bih ga.

Alternativa su mi ove remontovane koje kostaju skoro duplo vise para. U svakom slucaju hocu dizalicu i tacka.

P.S. Juce mi drugar pokaza neku Nokiju koja kosta 700E i sav ponosan poce da mi prica o njoj. Mislim da je meni za moh hobi pametnije da kupim dizalicu....
              https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
              X