Akcija dobrovoljnog davanja krvi 22. Juna, park Manjez kod SKC-a, u periodu od 10-15h, pa ko moze, hoce, eto prilike. Vidimo se tamo...
Dobrovoljno davanje krvi
Collapse
X
-
Dobrovoljno davanje krvi
"Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
- Lousie SmithTags: None
-
-
Muškarci mogu i na 3 meseca, a ako vam je frka recite da vam izvade 450g umesto standardne doze...
Ja sam poceo na fakultetu da dajem i od tada bar 2x godisnje... Vodite racuna samo da u prethodna 2 ili 3 meseca niste bili teze bolesni i da ne pijete neke lekove jer se sve to prenese u krv. Dobra strana, pored humane je i da vam urade kompletnu analizu krvi, i ako nesto nije u redu jave...Panonski Mornar
ALMERA 1.5S Tekna
Comment
-
-
Pozdrav kolegama !
Ja sam poceo u srednjoj i nastavio na faksu.
Malo je Tetak, ali mlad si ima vremena, do 65 cini mi seI malo manje sendvca, a vise tecnosti. Ko je rekao pivo ? ? ?
Ovdje u BL moze da se daje svaka 3 mjeseca, zene svaka 4 mjeseca.Difference between man and boys is the price of their toys
Comment
-
-
Jeli ,a da vas pitam ja nesto doktori?
Što palamudite meni da može i nakon 3-4 meseca(ja sam dao pre mesec dana),bolje se prijavite i u?inite neko dobro delo nego što spamuje teVozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Comment
-
-
Originally posted by Laki 55Jeli ,a da vas pitam ja nesto doktori?
Do sada sam dao jedno sest puta koliko se secam ali s'obzirom da je akcija u BG-u propusticu je sigurno. Sory!
P.S. Ajde postavicu post u vezi sa ovim; koja ste krna grupa i oni koji su raspolozeni da daju krv za nedaj boze ako nekome sa foruma ili uzoj familiji konkretno zatreba.EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)
SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA
Comment
-
-
Boost jel znas koliko smo mi svetlosnih godina udaljeni od toga sto pise u tom clanku!?EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)
SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA
Comment
-
-
Podsecam da je akcija u petak, pa se vidimo..."Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
- Lousie Smith
Comment
-
-
ja se unapred izvinjavam svima koje ovaj post moze da povredi, uvredi i slicno.
ja sam bio dobrovoljni davalac oko 10 puta (nikada stvarno nisam ni brojao + vojska koja nije upisana), sve do trenutka kada je "pametni" ministar zdravlja (dozivotni, odranije poznat organima gonjenja) doneo odluku da ukida "silne" beneficije doborvoljnim davaocima.
naime, od tog trenutka davaoci moraju da plate participaciju za preglede i nemaju pravo na 2 dana postede. doborovoljni davaoci su najzdraviji deo populacije pa samim time i najmanje koriste usluge doktora a privatne firme i onako ne postuju ta dva dana. ali je bilo lepo znati da neko ceni doprinos tih ljudi.
najzanimljiviji nusprodukt te odluke je bila naredna odluka ministra da se iz budzeta ministarstva hitno odobri milion evra za uvoz krvi i krvnih derivata.
dakle, neko treba da popase pare, pa cemo ukinuti "silne" beneficije ne bi li bilo jos manje davalaca. kod mene je uspelo. ja iz principa nisam dao krv od trenutka kada se to desilo.
ne zelim da me pogresno razumete. nije stvar u 20 dinara participacije, ali bi drzava trebala makar tako simbolicno da promovise drustveno pozeljno ponasanje.
i za kraj potpuno podrzavam alexa05 da se, za ne daj boze situacije, ljudi sa ovog foruma prijave i deklarisu krvnu grupu. ali sto se tice bilo kojih drugih akcija ja sigurno necu ucestvovati.
Comment
-
-
e vidis,
jeste stvar u tih 20 dinara
i u ta 2 dana
onomad, dok se islo cesce u trst ( trieste) ( kraj 80-tih )
doduse tad sam ziveo u Rijeci
za pola litre krvi se dobijalo oko 100.000 lira
100 dm je bilo oko 70.000 lira
i uvek je postojala opcija ekstra kesha za shoping
no, pitam se posto je danas pola litre krvi, i otkud privatnim klinikama krv
tadasnji crveni krst je davaocima placao bus prevoz,
dobijali se slobodni dani, pilo je peceno meso i vino za obrok
a danas
dobijes blokcic, i neki keksicBolje biti sretan nego pametan
Comment
-
Comment