Koliko znam, VIP nema za sad ni jednu baznu stanicu vec imaju ugovor sa Telekomom o koriscenju Telekom mreze.
Tacno !!!
Kada je Telenor dosao svi su rekli da 064 moze da stavi kjuc u bravu... i dalje su 064 povoljniji....
Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???
Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic
MTS:
PROFESIONALNA TARIFA
Vrsta usluge Cene bez PDV-a Cene sa PDV-om
(18%)
Mese?na pretplata 87,60 103,37 Cena poziva po minutu 8,00 9,44
Cena poziva Friends & Family brojeva po minutu 5,00 5,90
Definisanje ili promena F&F broja, nakon 3 besplatna 100,00 118,00
SMS poruka ka nacionalnim destinacijama 1,70 2,01
SMS poruka ka inostranim destinacijama 5,50 6,49
MMS poruka ka nacionalnim destinacijama 10,00 11,80
Ma ovi ce morati da nesto urade da bi privukli musterije,,telenor je vec dosao na razradjenu mrezu a ovi su goli ko pistolj tako da morace nesto inovativno da uvedu jer sto bih ja mijenjaoa broj, za nesto sto nema pokrivenost i kosta isto toliko kao moj stari.....
Mada ja koristim i 063 i 064 kartice, obje na pretplatu i tako mi najjeftinije izadje, sa trojke zovem trojku sa cetvorke cetvorku i udri.
Jes ono nezgodno nosit 2 telefona aali s obzirom da tako napravim ustedu od blizu 2000 din/mjesecno, isplati se
doduse 064 mi je na ovoj biznet vojska tarifi tako da su cijene smijesne, ali samo u okviru nase grupe, a i ovako j jeftinije ali ne znam napamet cijene
Junior je tarifni paket namenjen licima starosti do 27 godina. Sadrži besplatne pozive ka Telenor mreži u periodu od 00:00 do 01:00 h (izuzev nedeljom od 00:00 do 01:00 h)
Besplatni pozivi ka Telenor mreži u periodu od 00:00 do 01:00 h (izuzev nedeljom od 00:00 do 01:00 h)
Slanje 60 besplatnih SMS poruka mese?no, nakon kojih se svaka slede?a SMS poruka napla?uje sa popustom od 50% u odnosu na cenu slanja kratkih SMS poruka.
Samo da obavestim, prodaja pripejda ide k'o alva. U radnji prodajemo pripejd brojeve za 100 din sa kreditom od 1000 din. Fora je sto samo sa aparata na kojem je aktiviran broj /pozivom na 060 1234/ moze da se iskoristi taj kredit u suprotnom imate samo 100 din kredita. Od 100 kom koliko smo narucli za ponedeljak /danas/ prodali smo sve u toku prepodneva. Pozivni 061 numeracije 1326XXX.
You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.
nerazumem bas ljude...
jedino da nose dva telefona,pa sa tim novim brojem da pozivaju,a star iji broj od nekog predhodnog operatera da drze u drugom telefonu kad njih neko pozove..ili da posalju sms svima da su promenuli broj...
generalno nevolim prijatelje,koji cesto menjaju broj mobilnog,a posle se ljute sto ih za nesto nisam obavestio ili ih nisam mogao da ih kontaktiram u odredjenom trenutku...sve ce se te cene uravnoteziti vise manje kod svih operatera,drasticnih razlika nece biti.
naravno ko nije do sada imao broj ili mu treba jos jedan ili bas hoce da promeni mrezu ,,,samo napred,,,i ja bih uzeo..bar tih prvih 1000 din je povoljno ..
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Dacia licensed by Renault
Z10 licensed by FIAT
Skoda clan grupe VW
VIP clan grupe Mobilkom
Da li se samo meni cini da su u stvari Hrvati dobili ovde 3. licencu a ne austrijanci? Ili su im prepustili, kao sto se u Vogosci pravi Octavia a moze bilo sta iz VW koncerna?
Gresis. Vip jeste izvorno bio hrvatski brand ali je kasnije kupljen od strane Moblikoma AG tako da osnivac Vip-a ovde je Mobilkom a ne HR VIP. E sad sto je ime takvo kakvo je...
Misim da ce VIP omoguciti prelazak na njihovu mrezu sa mogucnostu ostavljanja starog broja, cak i prefiksa 063,064...
Da oni koriste trenutno infrastrukturu Telekoma, ali postavaljaju i svoje bazne stanice, jednia nazovi mana je sto VIP trenutno nema postapid..ali navodno ce biti u skorije vreme.
A za ime mislim da je VIP fora samo neuspela iz razloga sto su hteli sav mendzment da im bude Zagrebu ali im nasa drzava nije dozvolila, pa je bilo malo kasno da menjaju ime i ceo marketing pa je osalo VIP, meni nesmeta ako ce da pruze bolju odnos uslugu-cena..a i nisu hrvati iza ve kako rece Darko Austrijanici
E sada cu ja malo da budem "brick" , trendovi u svim sferama telekoma su da ako ne moras da kupujes nov sistem onda mozes preko IP da hostujes postojeci, jer sam H/W nije problem kupiti (uglavnom se za GSM i poklanja) ali je porblem suport. Ovako placas postojeci suport a pruzas usluge u dve mreze.
Mobilkom je pametno shvatio da je najveca zarada od velikih gradova, a da ce za pokrivenost da koriste infrastrukturu Telekoma. I jednima i drugima dobro, a pretplatnici zadovoljni.
To je recept koji se upravo sada radi u CG gde ce telekom masu svojih servisa da "hostuje" iz 064 mreze.
Sto se tice imena i ko stoji iza VIP to je samo pitanje hijerarhije, jer je zapolsenima u BGD sledeci nivo u Zagrebu, pa tek posle u Austriji.
Da se samo osvrnem da je u Japanu zbog nezadovoljavajuce brzine protoka 3 i 4g u fazi testiranja 4,5g gde se u labarotoriskim uslovima uspeli da prenesu miris, a gde smo mi
Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???
Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic
Mi smo ovde silom prilika... Telekomov monopol nas je unazadio, a sada dosli i stranci da oligopolom izvuku jos koju kintu. Niko da se seti pa da cenovno i uslugama komparira domacim exploatatorima... Mala sala!!!
To vam je kao i sa gorivom. NIS pravio ED, ali je bio slobodan uvoz, pa rekose strani lanci, zasto mi da uvozimo nesto bolje i dagubimo sa ogranicenom cenom, dajte nesto najjeftinije...
Ali polako dolazi vreme konkurencije... Bice bolje za nas!!!!
mi smo ispred Hrvatske, ispred postoje?eg VIP sistema, ispred Mobilkoma...
Mobilkom spada u tre?erazredne lokalne operatere, prakti?no nemaju operacije u zapadnoj Evropi. tamo gde zaista ima konkurencije.
ne o?ekujem neki napredak, pogotovu ne u bitno povoljnijoj ceni. a ve? su zakasnili sa radom u odnosu na obavezu iz licence.
jedina mogu?a prednost VIPa je što može da ponudi roaming paket za Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Makedoniju, Bugarsku i time pokrije jednom karticom u lokalnoj mreži nekih 30tak miliona stanovnika, a bez potrebe za pla?anjem interkonekcija drugim provajderima.
ali, za to treba kao uslov da ima i sopstveni komplet sistem a to još nema...
nego kada je ve? ovde pri?a, meni treba info (može i na PP) o mogu?nosti izrade SIM kartice sa 2 broja, za 2 linijski mobilni aparat.
ne sistem sa dodatnom SIM karticom ispod baterije i sa obaveznim gašenjem telefona radi logovanja na mrežu, ve? istovremenim radom 2 broja.
gde, ko, koliko brzo, pošto...
Brick ovo ti pricam laicki i napamet, ali i ja sam to trazio dugo vremena. Jednostavno ne moze da imas dve AKTIVNE GSM KARTICE istovremeno. Mislim sa sam GSM ima ogranicenje po tom pitanju. Sam "cell sistem" Mozes da smestis dva broja u jednu karticu da budu fakticki dve nezavisne kartice fizicki smestene u jednu. Biranjem PUK i PIN koda biras aktivnu. Obe istovremeno nisam nasao da moze. Trazio dugo ali ne. Pazi mozda moze uz neku specificnu opremu, chuda, avioni kamioni itd, ali na obicnom aparatu jok. Ako naidjes na suprotno obavesti.
You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.
može, može. imao pre 4 godine na službenom telefonu (dobijenom na upotrebu). GSM nema ograni?enje, nije tu usko grlo.
SIM kartica mora da ima dovoljno memorije, da bude takav tip da može da primi 2 broja. i da, radi istovremeno.
može i da se šeta poziv sa jednog na drugi, može i konferencijska veza odnosno automatski forwarding itd,
mobilni je digitalni ra?unar, terminal i može jako puno više od obi?nog telefoniranja ako se želi.
imam obi?an, (sada ve? stari telefon nekoliko godina) koji eksplicitno ima 2 linije, i probao sam ga i to može. ali ne sa mojim postoje?im karticama.
piše eskplicitno i u uputstvu za upotrebu da može.
jedino više nisam u kontaktima sa ovdašnjim sposobnima za realizaciju takvih želje, pa ako neko zna ko sada to radi ovde, zahvalan.
dakle, dam 2 SIM kartice a spakuju se podaci u jednu po memoriji ve?u karticu.
Ja sam pakovao 2 kartice u 1-u, sad planiram i 3-u posto sam nabavio VIP. Inace ove kartice koje ja koristim imaju mesta za 6 brojeva i dele memoriju za poruke.
Kada se ubace u telefonu se pojavi dodatni STK meni odakle se prebacujete sa brojeva. Imaju 200 mesta u imeniku i 50 mesta zakljucanih PIN-om, zgodno za shvaleraciju
Sam postupak citanja originala traje oko 30-ak minuta, zavisno od serije kartica nekad i duze.
Ne znam kako bi radile na dvolinijskom aparatu, nisam imao takva iskustva niti znam za slicno.
Kartica je inace ~10€ i zastarela je, kinezi su vec izbacili 16in1
BTW. Na nekim telefonima pokazuje bug ukoliko se mnogo cacka po STK meni-ju u vidu resetovanja fon-a.
Comment