VIP Mobilkom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ToNcA
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2006
    • 868
    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
    • Mazda 6 2.0d

@brick

Javi mi ako uspe - da i ja probam. U uputstvu za 6600 je pisalo da podrzava ali nisam imao karticu da probam (citaj mrzelo me da odem da napakujem dve na jednu) a ako je mogla 6600 kontam da N73 sigurno moze.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• doc
      CBC Senator
      • 25.08.2006
      • 240
      • BGD/KG

Originally posted by Eon
      Mislim da ove kartice mogu da oponasaju vise brojeva istovremeno (bar Green), to jest da rade u jednom aparatu sa vise aktivnih linija!!!!
      to bi moglo da funkcionise samo ako bi aparat imao 2 primopredajnika, a danas postoje samo 2 aparata koji to mogu - neki matori Benq, a zadrugu firmu nikad nisam cuo (neki kinez)...

tako da, na jednoj sim kartici mozete imati iskopirane podatke sa 10 kartica (cini mi se da je to max za sada), ali mozete koristiti one at the time
      Pametniji popusta, ali mentalno...

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

to je bilo pre 20 godina, sa analognim mobilnim mrežama, NMT standard.
        GSM je digitalni, time multiplex i ima 8 slotova prenosa, ako ti je lakše za razumevanje kao da ima 8 primopredajnika. i to svaki GSM, od onih pre 15tak godina do najnovijih.

probao, ranije i radisa 2 broja.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• TETAK
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3034
          • Čačak, Srbija

Vi...P, kako ho?ete, ali ja i moj deda ostajemo na 064..........
          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• uglavnom.bezopasni
            - 42 -
            • 03.02.2005
            • 2235
            • Novi Sad

Originally posted by sw.brick
            to je bilo pre 20 godina, sa analognim mobilnim mrežama, NMT standard.
            GSM je digitalni, time multiplex i ima 8 slotova prenosa, ako ti je lakše za razumevanje kao da ima 8 primopredajnika. i to svaki GSM, od onih pre 15tak godina do najnovijih.

probao, ranije i radisa 2 broja.
            Sa dva broja kod dva RAZLI?ITA operatera???
            Napravi da može to što ti kažeš i ja sutra prodajem preko sto kompleta, bizmismenima iz mog oruženja koji imaju po 4-7 telefona i isto toliko kartica, što doma?ih što stranih.

BTW, ima jedan primopredajnik, 8 tajm slotova na svakih 200KHz, što ti do?e xxx korisnika po anteni... to je nešto drugo, za gprs prenos zna da koristi više kanala istovremeno (hscsd protokol), ali još nisam naleteo da si na više mreža naka?en istovremeno i da sve zvone i da možeš da zoveš.
            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
            11.04. 0:12 #2
            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• doc
              CBC Senator
              • 25.08.2006
              • 240
              • BGD/KG

ako stvarno postoji, evo ja kupujem 3 komada odma =]

preduhitrio me uglavnom_bezopasni sa odgovorom ...

p.s

evo sta nadjoh malo pre preko Googleta kao dual sim resenje

http://www.wndtelecom.com/en/mobile/200 ... XgodCjYgaQ

http://www.buyuz.com/store/True-Dual-Si ... -2765.html

ludi kinezi
              Pametniji popusta, ali mentalno...

Comment

• 206
                Admin od ispočetka :)
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Ja za takvim resenjem koje nudi da u jednom telefonu imam 2 aktivne kartice 2 razlicita operatera sa kojima si u isto vreme dostupan, tragam jedno 5 godina. I receno mi je da je nemoguce, od strane SVIH mogucih operatera cije sam kartice imao. Moguce je da imas 2 kartice pa da ih prebacujes, ali da aktivne budu obe u isto vreme, to no. Takodje je moguce da imas 2 broja na kartici u isto vreme aktivna, od istog operatera, to sada imam, ali 2 razlicita operatera (recimo Telenor i Mobis - BiH) - nemoguce.
                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• overspeed
                  CBC Senator XXL
                  • 24.05.2005
                  • 2779
                  • Kosovska Mitrovica

Mozhda malo van konteksta o kojem vi prichate - ali ovo je jache od mene:

Jedan moj ortak je problem istovremene dopstupnosti na vishe brojeva "reshio" tako shto jedan fon nosi sa sobom po gradu, a dva su mu kuci i sa njih ima opciju preusmeravanja poziva.

http://www.bmw.tv

Comment

• uglavnom.bezopasni
                    - 42 -
                    • 03.02.2005
                    • 2235
                    • Novi Sad

Skupo rešenje...
                    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."

Comment

• 206
                      Admin od ispočetka :)
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Super, i kad god ga neko pozove na ta dva broja, ON placa preusmeravanje, odnosno cenu poziva.
                      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

sa nešto bruka razgovora koje ja ne bi sigurno potrošio, neograni?enim gledanjem TV-a, surfovanjem... 70e mese?no na 18 meseci
                        mozda ja gresim, ali stvarno ne razumem kako je ovo povoljno.
                        18 meseci x 80 eura je 1440 eura. trenutno u telekom mrezi za 18 meseci potrosim 250 eura i za 250 kupim telefon i ostaje mi skoro 1000.....
                        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

još nisam naleteo da si na više mreža naka?en istovremeno i da sve zvone i da možeš da zoveš
                          pa nisi naleteo kada to nije standardna ponuda.
                          ja sam imao posebno napravljenu karticu koja je došla ?ini mi se iz Danske, uglavnom iz tih severnih krajeva. namenski pravljena za posebne uslove, nije bila na prodaju niti u prodaji, na revers.

GSM kao sistem ima sasvim dovoljan vremenski kapacitet da možeš da istovremeno budeš u 4 razli?ite mreže sa 4 razli?ita broja, uz uslov da si dovoljno blizu baznih stanica zbog sinhronizacije.

kao što si rekao imao 8 time slotova po svakom paru frekvencija, ima 8 istovremenih razgovora na jednoj frekvenciji (tj duplex paru). i to na jednom primopredajniku (napisao sam kao da ima 8, da ne komplikujem kako zaista radi TDMA).

mobilni aparat, ne "sluša" svih 8 kanala, ve? samo 1 od bazne stanice i na lerki je, na praznom hodu onih 7/8 vremena.
                          tada može da se prebaci na drugu bazu, drugu frekvenciju, drugog operatera, privatnu baznu stanicu u ku?i, bilo koji relevantni izvor GSM signala.
                          GPRS je sasvim drugi set ?arapa, da zanemarivo to sada potpuno za ovu svrhu. (sam GPRS koristi jednovremeno 2,3 ili više time slotova,recimo 4/8 vremena)

kao što je mogu?i istovremeni rad GPRS za podatke i GSM standby (prijem i poziv po potrebi) kao razli?itih servisa istovremeno, tako je i sa 2 GSM servisa. mogu oba da budu u standby istovremeno.

problem je u SIM karticama, ne može svaka, i nije samo u koli?ini memorije, potrebna je brzina i kompatibilnost sa telefonim i sa ciljanim mrežama.
                          SIm kartica je jako intelignentan mali ra?unar, i može svašta, tj puno toga više osim prostog telefoniranja.

u nekim zemljama SIM se koristi kao zamena za debitnu platnu karticu, izmedju ostalog odnosno za pla?anje usluga naj?eš?e.

GSM i SIM standradi omogu?avaju to što želim, pitanje je ima li ovde mogu?nosti relaziacije za taj viši nivo.

glupo mi je da u predstoje?em periodu nosam i stalno se petljam sa 4 kartice u više telefona, zato mi je potrebno druga?ije rešenje.

prvi da pitam ako može ovde da se reši, pre daljih koraka.

sve to nije standardna opcija mobilnih operatera da se razumemo, i ne može da se kupi u radnji sa police, da ne kažem hakeraj.
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• uglavnom.bezopasni
                            - 42 -
                            • 03.02.2005
                            • 2235
                            • Novi Sad

Poznajem i saradjujem sa ?ovekom koji ceo život radi sa mobilnim telefonima, ima najve?u veleprodaju opreme za mobilne telefone u državi..., i neznam šta sve još.
                            I ako on nezna za tu mogu?nost onda stvarno...

Kad mi pokažeš da radi verova?u, do tada ti možeš da teoretišeš koliko ho?eš.

Originally posted by ChubbChubbs
                            sa nešto bruka razgovora koje ja ne bi sigurno potrošio, neograni?enim gledanjem TV-a, surfovanjem... 70e mese?no na 18 meseci
                            mozda ja gresim, ali stvarno ne razumem kako je ovo povoljno.
                            18 meseci x 80 eura je 1440 eura. trenutno u telekom mrezi za 18 meseci potrosim 250 eura i za 250 kupim telefon i ostaje mi skoro 1000.....
                            Zamisli da se danas pojavila nokia N95 i da joj je regularna cena oko 800eura i da mes?no trošiš u proseku 2500 na telefon.

Po toj ra?unici za 18 meseci bi potrošio 45000+65000 za telefon =110000
                            Po drugoj ra?unici 5700 (70e) x 18 meseci =102600, zna?i manji iznos, a dobio si telefon na 18 meseci bez kamate, oduzmi još prva tri meseca duplo niže pretplate (35 umesto 70), i da imaš puno više razgovora na raspolaganju, gledanje TV-a koliko ho?eš, bezbroj poruka...

?ak i u varijanti da uzmem telefon dekodiran za 550 (koliko vidim to je najniža cena) 45000+44000=99000, i ako odbijemo ra prva tri meseca za drugi slu?aj 3x35+15x70 = 8550+85500 = 94050 i opet je povoljnije, sa napomenom da imaš puno više svega za potrošnju (od onih 2500 koje bi ina?e trošio)(primeti?eš da sam koristio vrlo komotan kurs evra, ina?e je ušteda još ve?a).

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

lepo je sve to, ali...

mesecno ne trosim 2500 vec 1000 dinara. bez ustezanja i razmisljanja +- 100-200 dinara. fiksni skoro da i ne koristim. bez adsla racun je 60-70 din.

gledanje tv i surf preko telefona je, po meni, mucenje. malo mi je i 19" monitor i tv dijagonale 71cm a ne ekrancic na telefonu.

recimo da je net dzabe i da su velike brzine u pitanju, opet moras da
                              prikljucis telefon na neki racunar da bi nesto skinuo. mobilni prelazi u stabilni. zatim telefon koji nema odvojen kabel za podatke od napajanja...

i da, zamisli da ne zivimo u srbiji, da plate nisu oko 300 eura, vec 3000, pa umesto 25% da dajes 2,5%.

nego...

da saberem: 250 eura za pricu, sms(18 meseci), 550 za telefon i opet mi ostaje 150+ eura
                              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• vujke
                                Admin
                                • 29.09.2004
                                • 1673
                                • Mladenovac
                                • Daewoo Lanos 1.5SX

Evo svih važnih informacija na jednom mestu:

U ovom trenutku, sa Vip mreže moguće je:

Primanje i upućivanje poziva u okviru Vip mreže, ka i sa mt:s mreže, kao i pozivanje i prijem poziva sa i ka fiksnoj telefoniji. Pozivanje telenor mreže nije moguće, kao ni pozivanje Vip mreže sa telenor brojeva. Prema informacijama iz telenor call centra, govorni saobraćaj ka Vip mreži radiće od sutra.

Slanje i prijem SMS poruka u okviru Vip mreže, kao i slanje SMS-a na mt:s mrežu i njihov prijem sa mt:s mreže. Takođe je moguće slati SMS sa telenor mreže, dok slanje SMS poruka na telenor mrežu sa Vip-a radi samo ako se šalje na sedmocifren broj Telenor mreže. SMS ka šestocifrenim brojevima telenor mreže ne radi.

GPRS i MMS rade isključivo ako korisnik koristi Vip bazne stanice, dok ukoliko se nalazi u mt:s nacionalnom roaming-u ove usluge još uvek nisu omogućene.

Trenutno postoji samo jedna jedinstvena prepaid tarifa za Vip korisnike, a cene su sledeće:

Pozivi ka svim nacionalnim mrežama mobilne telefonije, kao i pozivi ka fiksnoj telefoniji se tarifiraju po jedinstvenoj ceni:

4.9 dinara za jedan minut razgovora. Pri uspostavi veze korisniku se naplaćuje fiksna naknada od 1.5 dinara. Prvi minut razgovora se tarifira kao ceo minut, nakon čega se poziv tarifira po sekundi.

SMS poruka ka svim nacionalnim mrežama tarifira se sa 1.9 dinara.

GPRS se tarifira po ceni od 5 dinara za 100kb prenetih podataka. Obračunska jedinica je 1kb.

MMS poruka ka svim nacionalnim mrežama se tarifira sa 10 dinara.

Sve cene su bez PDV-a.

Svaka dopuna koju korisnik izvrši do kraja godine biće duplirana. Što znači ako uplatite 200 dinara na svoj Vip prepaid broj Vaš kredit će biti uvećan za 400 dinara. Svaki korisnik ima pravo na poklon kredit od maksimalno 2000 dinara, što znači da ako ste recimo jedan prepaid broj dopunili 5 puta po 500 dinara, samo prve četiri uplate će biti duplirane.

izvor: ES
                                while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

Working...
                                X