VIP Mobilkom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kanarinac
    CBC Senator XXL
    • 08.10.2004
    • 2870
    • BG,Weedikovac

Aj da ne otvaram novu temu pa da ovde pitam
    Nije mi jasna jedna stvar.
    evo sa telekomovog sajta ispod bel tarife u jednoj od napomena pishe ovo:
    Cena po odlaznom pozivu (odgovor na poziv) se naplaćuje 1,50 dinara. Odgovor na poziv se ne naplaćuje za uslugu WAP preko GSM.

Shta ovo znachi? Da kad god me neko pozove meni naplati 1.5 din?Dok npr u ovoj novoj MIX tarifi toga nema i dosta je povoljnija.Razmishljam sad na postpaid da se prebacim pa gledam shta da radim.

I love my

Comment

• Vocko
      CBC Senator XXL
      • 25.04.2005
      • 4556
      • nBGd

Ne, to znaci da ako si cimao nekog i taj ti se javio, pa te pozvao (a mozda samo i cimao, nisam siguran), naplati ti 1.5din

Ako gresim, ispravite me, ali ovaj fazon postoji jos od kada sam ja krenuo da koristim mobilni...

Comment

• BOOST
        Founder - Admin od Začetka
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

Nije li to startna tarifa da cim se javi neko da kosta 1,5 din a zatinm krece da racuna na sekunde?
        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
        move your mind

Comment

• Kanarinac
          CBC Senator XXL
          • 08.10.2004
          • 2870
          • BG,Weedikovac

Au bozhe al sam se ja istripovao!Ne znam zashto ali od juche sam ja bio siguran da pishe dolazni poziv!I reko ne mogu da verujem koji lopovi i to uveli
          Nishta my bad!

I love my

Comment

• Vocko
            CBC Senator XXL
            • 25.04.2005
            • 4556
            • nBGd

Originally posted by BOOST
            Nije li to startna tarifa da cim se javi neko da kosta 1,5 din a zatinm krece da racuna na sekunde?
            Ima i to, a i ovo sto sam napisao

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Koje ludilo
              Kocnicari buducnosti
              da nazalost, ali DTAG, dojce telekom ne mozemo ukinuti s obzirom na znacaj i velicinu, a to je glavni regionalni igrac koji (diktira vecinu) pravila igre.

letos sam isto bio iznenadjen da jos uvek DT u svojim mrezama na Balkanu naplacuje 40-60E po MB prenetih podataka za GPRS.
              gotovo istu cenu drzi i OTE (grcki) koji je takodje jak regionalni igrac.

onih 8/11 E po MB koliko je u Srbiji je jos i visekratno puta jeftino za Balkan kao region...ali samo naizgled.

evo dosao je skandinavski Telenor i nije nista poboljsano u smislu cenovne ponude za mobil internet.

ovde se dolazi da se uzimaju pare kojih nema odavno vise u EU, ovde se muze

nama bi najbolje bilo da nismo pod ovolikim (losim) uticajem EU providera vec da smo privukli jake azijske igrace gde su mobilne mreze bolje komercijalno organizovane.

(Ericsson je citave studije napravio na temu Indije, i prednosti sistema organizacije mobilne infrastrukture koji je tamo napravljen sa niskim cenama a velikim profitom na bazi ekonomije brojeva).

a kod nas se pojavili sve trecerazredni igraci koji ni u svojim zemljama nisu uspeli..
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Nije li to startna tarifa da cim se javi neko da kosta 1,5 din a zatinm krece da racuna na sekunde
                ne. ne bas tako ali slicno.

cim se uspostavi veza, otkuca start koji je promenljiv.
                nekada je 1.50 din a nekada 3.80 din odnsno to su min i max vrednost uspostave veze zavisno od doba dana i vrste tarifnog paketa.

onda se na to (A) dodaje 60 sekundi po automatizmu po ceni B.

onda nakon 61 sekunde (asko jos traje razgovor) pocinje tarifa da se meri, na bazi 1 sekunde, to je neka vrednost C.

onda se (A+B+C ) * 1.18 tj PDV i dobija se cena kostanja tog razgovora = D.

tih D se naplacuje.

tako je po cenovniku VIP i Telenor prepaid, a i kod nekih Telekom prepaid paketa.

do dolaska Telenora obracunavalo se na 1 sekundu interval vec duzi period.

na samom pocetku dok je postojao samo Mobtel, obracunavalo se na 60 sekundi.

uglavnom, sa dolaskom Telenora i sa aktivacijom VIPa krenulo je na gore, ima daleko vise paketa kod svih u ponudi tj marketinga ali su cene za krace vremenski razgovore poskupele poprilicno a tek za razgovore duze od nekih 5-8 minuta je u zbiru nesto jeftinije.

koliko sam ja na brzaka ukapirao, na reklamnu cenu od X dinara se dodaje +60% na razne te "dodatke" koji se kace na tarifu i zapravo se placa oko 1.60 puta od reklamirane cene.

u reklamama uvek lepo pise sitnim slovcima, OD x.xx dinara i jedna malecna zvezdica.

tako su vestim reklamama i VIP i Telenor jos jednu stvar preokrenuli naglavacke.

prepaid sistem uz ugovor od 24 meseca, 2 nespojive stvari ali eto to (jos) nekako prolazi a da drzava tj RATEL ne intervenise.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Tri igraca, a kao da i dalje postoji monopol. Ovo sve u stvari dodje kao veliki oligopol!!!
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Cacanin
                    CBC Senator XXL
                    • 10.10.2005
                    • 343
                    • Cacak

Evo i ja da dam neki komentar, licno moj a i ljudi u mojoj okolini...

VIP je definitivno puk'o, kada kazem puk'o mislim da dosta lose rade i nadali su se dosta boljoj prolaznosti u Srbiji.
                    Sada od njihove strane, ne indirektne ide hajka na vlasnike radnji koji prodaju mobilne telefone jer su operateri "usli" velike pare u opreme, objekte, radna snaga...kao i licencu koja je placena drzavi...

kao sto svi znate 90% trzista u Srbiji mobilnih telefona cine "divlje" radnje odnosno radnje koje nemaju za iste "ulaze" nego ih nabavljaju i prodaju na crno...

Comment

• uglavnom.bezopasni
                      - 42 -
                      • 03.02.2005
                      • 2235
                      • Novi Sad

Pravno takvim radnjama nemogu ništa, to je sve komisiona prodaja, u svima koji rade "ozbiljno" i koje su prošle sijaset raznoraznih inspekcija i zaplena telefona lepo piše da je izložena roba komisiona/korištena (polovna) i da ne podleže garanciji (dobiješ ti račun i garanciju, ali je posle uglavnom stvar dobre volje prodavca i koliko drži do sebe). Papirologija oko komisione prodaje je prilično jednostavna uzeo sam telefon od Pere, prodao ga za 1000, Peri dao 800, ostalo 200, na tih 200 plaćam porez na dobit (ako nisam paušalac) i mirna bačka.
                      Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                      11.04. 0:12 #2
                      Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

Working...
                      X