PayPal ima li to kod nas?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dzoni_mkv
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2007
    • 875
    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Dakle po vama je bolje da nismo ni dobili PayPal. Koji ce nam djavo? Bolje Peri, Miki, Lazi da placamo proviziju sto su se snasli preko "slovenaca" i da se zahebavamo sa otvaranjem naloga preko Bosne, Hrvatske, Slovenije itd. Glupost. Primanje uplata na PayPal racun uopste nije prioritet.
    Uostalom kakve VEZE ima PayPal sa tim da li neko salje ili ne salje posiljku u Srbiju? PayPal je procesor placanja. Najpoznatiji i najrasprostranjeniji. To sto neko ne salje posiljke koje ti hoces da kupis nema veze sa PayPal-om. Taj ti ne bi poslao ni u jednoj kombinaciji, tako da ta "zalba" uopste ne stoji.

I koji su to "ozbiljni" e-market sajtovi a e-bay to nije? Dajte bre ne pricajte nebuloze. To sto vi gledate specijalizovane markete pa upirete prstom e to nema na e-bay je vas problem jer meni verovatno taj vas market izgleda smesno jer nema ono sto meni treba. Tako da stvarno ne vidim ni jedan jedni razlog da se kukumavci, ko da ste svi freelancer-i imate portfolio od xxx projekata i svi radite sa stranim poslodavcima. Ajde bre, to nikad problem nije bio, svako ce vam bez problema uplatiti na vas devizni racun novac bez ikakvih problema. To sto vi hocete se zove drugacije.
    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

sad iskuliraj malo, tamo u belorusiji, pa ponovo procitaj sta sam napisao.
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

Originally posted by zoranbg View Post
        kako to ide s tim pejpalom.?
        na primer narucim nesto , i platim sa sve postarinom 40 evra na nekom sajtu. koliko posto uzima jos pejpal a koliko moja banka ako se registrujem sa visa karticom na pejpal sajtu ?

pejpal uzima 2 ili 3% a od banke do banke zavisi koliko ti dodatno skidaju. neka banka naplacuje godisnje clanstvo 15-20 eura a neka ti da dzabe karticu ali skida posle procente ili te ubije na konverziji para...
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• Dzoni_mkv
          CBC Senator XXL
          • 29.04.2007
          • 875

Kao sto vidis procitao sam zato sam ti i odgovorio.

Koji su to ozbiljni e-marketi naspram kojih je e-bay neozbiljan?

Kakve veze ima PayPal sa slanjem posiljaka?

Comment

• vujke
            Admin
            • 29.09.2004
            • 1673
            • Mladenovac
            • Daewoo Lanos 1.5SX

Dzoni niko ovde nije protiv PP ali si ti ocigledno shvatio da trebas da ih branis kao da cemo ih mi oterati iz Srbije. Umesto da konstruktivno doprineses posto ocigledno od ranije koristis svojim nacinom pisanja samo guras prst u oko starim clanovima foruma.
            while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

onda nisi nista razumeo i tu ti ja ne mogu pomoci.

Comment

• Dzoni_mkv
                CBC Senator XXL
                • 29.04.2007
                • 875

?! Ne. Ja vidim da neko ovde "oplete" po PP kako je to u principu nebitno jer se paketi ne salju u Srbiju. Ne vidim kakve veze ima uopste PP i slanje paketa u Srbiju, kao i cena usluge slanja. Mislim van pameti.

Isto tako e-bay ne neozbiljni buvljak. Ajde. Sta je tu neozbiljno? Mozes da kupis i od popa usi, prilicno sigurno, svakako da je bolji izbor na nekim specijalizovanim e-marketima za tu oblast koju trazis, ali reci da je e-bay neozbiljan jer stvarno cudno.

To sto PP uzima proviziju (ajde komercijalna kompanija pa jos ostvaruje profit, sram ih bilo) moze da vam se ne svidja, ali njihov cenovnik u uslovi koriscenja su javni. Kome to smeta, ne treba da ih koristi. Ima alternative, ako su i alternative skupe, onda to nije za vas. To sto PP ne dozvoljava u startu (a ako je suditi po nasem poreskom zakonu nece jos dugo) primanje uplati opet nije problem PP. Juce sam od XYZ ljudi (poznanika pre svega) video zalbu kako je steta sto nema uplate jer im treba za "kombinacije" i u 90% slucajeva je pranje para ili izvlacenje novca iz firmi. U tom slucaju ja ne vidim zasto bi to trebalo uopste da bude dozvoljeno.

Dakle ne branim nikog, ali reci kako je potpuno nebino da smo konacno na PP listi je malo bezobrazno. Svidelo se to nama ili ne PP se koristi na vecini marketa. Imas opciju da nabavis stvari jevtinije i sigurnije nego do sada. Sta je u tome lose? Ne kazem ja da je to sada vest dana, siguran sam da nije, ali reci, ma to je nebitna stvar, opet nije ni tako.

I ja sam pitao a autor mi ne ogvori zasto je PP kriv za visoku cenu posiljki i nemogucnost slanja pojedinih posiljki u Srbiju, i koji je to ozbiljan e-market naspram kojeg je e-bay buvlja pijaca?

Comment

• 206
                  Admin od ispočetka :)
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Originally posted by Dzoni_mkv View Post
                  Koji su to ozbiljni e-marketi naspram kojih je e-bay neozbiljan?
                  Amazon, na primer? Nacin prodaje i placanja kod Amazona te stiti od prevaranata kojih je eBay pun, kao i svaki drugi buvljak. Preko eBay-a posaljes kupcu robu, za koju ti je poslao uplatu preko Paypala, i dobijes chargeback za istu jer navodno nije stigla, ili je kartica ukradena...savrseno moguce, i desava se.

Originally posted by Dzoni_mkv View Post
                  Kakve veze ima PayPal sa slanjem posiljaka?
                  Kako nema? Cik da ti neko posalje nesto ako nemas verifikovanu Paypal adresu. Razumem i zasto, samo na to je i skrenuta paznja. Politika zabrane slanja u odredjene zemlje i na adrese razlicite od PayPal adrese je politika PAYPALA, koju diktira sajtovima koji rade s njima i koji je sprovode. Ne moraju obavezno da ih poslusaju, ali mogu imati problema na konto toga vezano za povrat placanja u slucaju kakve prevare, sto ne bi trebalo da bude slucaj - ali sipak ce Paypal da se odrekne provizije placanja, lepo smo vam rekli i to je to...koriste monopol. Sta je to nego debeli uticaj na nacin i raspolozivost slanja posiljaka?

Ne vidim gde je neko rekao nesto lose ili sto ne stoji za Paypal, pa i ne razumem cemu ovakva reakcija? Niko se ne buni sto je konacno moguce koristiti ga i u Srbiji, samo se potenciraju odredjene mane, koje su tu i takve su kakve jesu. Ne razumem u cemu je problem?
                  The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Džoni ne smaraj, čovek to nije rekao nego si izvukao iz konteksta i sad se držiš toga kao pijan plota...Druiga stvar ja nisam lopov i ne treba mi šema i zabole me uvo što tvoji prijatelji jesu (sad ja vadim iz konteksta) ali meni treba da ostavim an forumu recimo dugme kao i sav taj normalni svet u koj ise kuneš " plati kafu", Doniraj, za trtumrtu" itd... takodje ima mnogo firmi koje imaj ušta da ponude i napravili bi ozbiljan marketing i doprineli prilivu novca ali je to nemoguće za sada, sad je moguć samo odliv novca. Da l ie jto prednost il imana nemam pojma, mislim an odliv jer ne znam koliki je ali će biti znatno veći nego do sadaa opet lično misli mda mnogi ni karticu u životu nisu videli a kamoli kupovinu preko interneta tako da je to bitno 1 posto sa ovog foruma a to je nula...
                    To je pojenta priče.

Inače ibej je možda za tebe čudo sveta ali je u principu buvljak i da nema pajpala koji te štiti obrao bi bostan, naravno da svi to naplaćuju, u pitanju su baš cifre. Isto kao i kupindo ili limundo koji su zauzeli poziciju i tržište pa čekaju da ih pajpal otkupi. Ne vidim u tome ništa loše da neko ne protumači pogrešno, naprotiv, dobar poslovni potez ali bi bilo prepotentno reći da su išta drugo sem posrednika u trgovini mahom polovnom robom a to se u mom selu Novi Sad zove buvljak. Sad što ibej zvuči drugačije, nije, isto mu se hvata.

Probleme je u tome što je Chubbs naveo da su dali kantu ovana a nisu dali čak ni štapić, uzeće pare ali neće dati ništa zauzvrat dok ne moraju ili dok se ne isplati. Ok je to, tržište je takvo ali ja ne moram zato još i da ih ljubim u guzu jer mi kao čine ogromantnu uslugu... naravno da nam ne čine ništa posebno i ništa više od onoga što njima odgovara.
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dzoni_mkv
                      CBC Senator XXL
                      • 29.04.2007
                      • 875

Originally posted by 206 View Post
                      Amazon, na primer? Nacin prodaje i placanja kod Amazona te stiti od prevaranata kojih je eBay pun, kao i svaki drugi buvljak. Preko eBay-a posaljes kupcu robu, za koju ti je poslao uplatu preko Paypala, i dobijes chargeback za istu jer navodno nije stigla, ili je kartica ukradena...savrseno moguce, i desava se.
                      Opet to ne cini e-bay neozbiljnim.

Kako nema? Cik da ti neko posalje nesto ako nemas verifikovanu Paypal adresu. Razumem i zasto, samo na to je i skrenuta paznja. Politika zabrane slanja u odredjene zemlje i na adrese razlicite od PayPal adrese je politika PAYPALA, koju diktira sajtovima koji rade s njima i koji je sprovode. Ne moraju obavezno da ih poslusaju, ali mogu imati problema na konto toga vezano za povrat placanja u slucaju kakve prevare, sto ne bi trebalo da bude slucaj - ali sipak ce Paypal da se odrekne provizije placanja, lepo smo vam rekli i to je to...koriste monopol. Sta je to nego debeli uticaj na nacin i raspolozivost slanja posiljaka?
                      Da, upravo tako, PP ne moze da zabrani slanje za Srbiju, a posebno da odredjuje cene shipping-a. Ti kao prodavac zelis da se zastitis. Naravno da ces poslusati. Ne vidim uopste problem, niti krivicu PP. Sada imas PP nalog zvanican registrovan u Srbiji. Videcemo da li ce svi poceti da salju za Srbiju po defaultu ili ce biti tvrdokornih koji nece slati. Sada prepreke ne postoje. Uzostalom zalba je bila na cenu shipping-a.

Ne vidim gde je neko rekao nesto lose ili sto ne stoji za Paypal, pa i ne razumem cemu ovakva reakcija? Niko se ne buni sto je konacno moguce koristiti ga i u Srbiji, samo se potenciraju odredjene mane, koje su tu i takve su kakve jesu. Ne razumem u cemu je problem?
                      Pa pazi ispade kako je sranje. Problem je sto izgleda da ne valja nista ako nije to kako smo mi zamislili, e onda i ne treba uopste. Ako je vec trebalo da se prica o problemima onda je trebalo da se prica o carini, otvaranju posiljki, "kaliranju paketa" itd. A to je problem u nasoj avliji.

@Dora, nema problema. Necu smarati.

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

u pravu je dzon, nisam precizno razgranicio pejpal i prodavce, odnosno postarinu te se stice utisak da je pejpal kriv zato sto je postarina za nesto 35 novcanih jedinica umesto 5 ili cak 0, te ovim putem izjavljujem da je pejpal samo posrednik u prebacivanju novca sa jedne kartice na privremeni pejpal racun pa u nekom trenutku i na karticu prodavca. I pejpal nije odogovoran sto firme koje se bave transportom posiljki iz jedne tacke u drugu, naplacuju previse tu svoju uslugu.

nadam se da sam ovim bio dovoljno precizan i da ti u daljoj diskusiji nece zbog toga iskakati vena na celu.

Nije problem pejpal koji je takav kao takav, cak ni provizije koje uzima(jer cak i tako bezobrazne, manje su bezobrazne od bankarskih provizija.) vec je problem sto juce i danas cela srbija bruji o tom pejpalu, sto je svih 15 radnika iz moje firme, koji jedva znaju da pomeraju misa, potrcalo brze bolje na prvi slobodan racunar da pogleda sta moze jefitno da kupi, jer je cuo, procitao u medijima da su nam konacno vrata tog pejpala otvorena. A za pejpal je cuo kao i za madagaskar. Juce sam cak dobio sms u kom mi se cestita pejpal u srbiji. Posto mi je telefon crk'o pa koristim neku nokiju i nemam imenik, nisam mu se nacestitao mile nove godine u povratnoj poruci, jer ne znam ko je.

Pejpal jeste dobar, odlican u poredjenju sa drugim opcijama ali sve ostalo sto treba da ga prati, da bi ta online kupovina u belom svetu imala smisla, ne postoji. Cim paket udje u srbiju, gubi mu se svaki trag, moze da nestane, moze da bude ostecen, moze da stigne u celosti ili delimicno(jer je cariniku bas trebala leva patika) moze....svasta. I na sve to, limit za carinu je 100 eura, a za bilo kakvu kupovinu do 100 eura tamo negde napolju, nemas nikakve pogodnosti, kao sto je na primer besplatna dostava.

Da bi izbegli skupe postarine, neki se dovijaju pa salju to sto su kupili kod nekog frajera iz Bugojna, koji uzima 10%. Ako placas sa svoje kartice, jako cesto se susretnes sa verifikovanom adresom i onim sto sam naveo gore, placam iz jedne zemlje a saljem u drugu. Kako si ti iz toga zakljucio da sam ja prevarant i da zelim da mutim nesto, ne znam. Nije lepo od tebe u svakom slucaju.

Sajtovi, da postoje sajtovi za online kupovinu na kojima dobijes garanciju od godinu, dve, tri dana i kad im posaljes nesto, u najkracem mogucem roku ti vrate ispravnu stvar nazad(da ne ulazim u isplativost slanja necega u beli svet) jer im jako bitno sta ce neko da napise kakva je usluga, dok na ibeju si zasticen samo do trenutka kad ti stigne paket i ti potvrdis da je stigao i da umesto laptopa nije cepanica unutra. Kad ti crkne laptop posle mesec dana, zali se upravi vodovoda. Znaci postoji zastita ali do vrata. Otud poredjenje sa buvljakom. I to je ok, ali za onoga ko to shvata.

Primer: pre par meseci sam kupovao na engleskom ibeju neki roler, spaner za drugara i njegovu alfu. Kada je roba stigla, ostavio sam pozitivan komentar da je bilo brzo, da je stigao, da sam zadovoljan, bla bla... A ako peri prezupci ta alfa, pu, pu daleko bilo, pomeram se sa mesta, zbog tog rolera, spanera, cega li vec, uprava vodovoda ce dobiti dopis. Sad ces na ovo reci da se takve stvari ne kupuju tamo negde vec ovde... Da predupredim to, ovde nema.

ne vidim svrhu da ti navodim sajtove jer belorusija, za razliku od srbije i dalje nema pejpal, pa da se ne jedis bezveze izobiljem i niskim cenama.

'aj pa tako.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Čuj pomeraš se sa mesta, treba bre ringišpil da budepš

Uglavnom pri kraju radnog dana, ava ava ava, niko nije krava... stav pisanije je da biti pajpalac u ovoj državi još uvek nije to što bi trebalo i neće biti još dugo ali da je bolje jeste pošto mogu bar sitnicu neku da kupim. recimo kabel za miška koji košta 9 evra a nema ga nigde kod nas pa tako miško od 70 evra skuplja prašinu

A druga pojenta je da su nam opet uvalili kosku da glodjemo po onoj kad nemate hleba što ne jedete kolače
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• rajmax63
                            CBC Prijatelj
                            • 02.04.2005
                            • 1415
                            • Bačka Palanka
                            • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Ovako će se plaćati carina

blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                            Audi ima crveno T

Comment

• zverko
                              CBC Senator XXL
                              • 19.08.2005
                              • 7085
                              • BGD
                              • Audi A4

moze lock dok chubbs ne proda felne i kupi iphone posto sa robotom nema srece
                              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• uglavnom.bezopasni
                                - 42 -
                                • 03.02.2005
                                • 2235
                                • Novi Sad

PP je jedna vrlo neozbiljna firma, nema mail adresu, nema neki sistem za podnošenje ticketa (osim ako te je neko prevario) samo neki telefon u irskoj, radno vreme 9 do 5.

Godinama imam PP račun i nikad nisam imao problema, sad otvorim PP Srbija i prva kupovina blokada računa, kaže idi Resolution Center i preduzmi korake, a tamo piše da nemam šta da uradim i sad čekam kad će njihov expert da uradi review slučaja ili ako se ništa ne desi pošto ne znam da li sam preduzeo potrebne korake kad nemam šta da preduzmem, ostaje jedino telefon u irskoj, nadam se da ću da naletim na nekog irca koji prica engleski.
                                Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                                11.04. 0:12 #2
                                Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

Working...
                                X