Cannonovci iz Beca, moze pice.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BRABUS
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2004
    • 2399
    • London

Dolazim u Bec sredinom jula, vise cu biti u prolazu, maksimalno dan-dva, pa...Beclije moze li jedno turisticko pitanje? Ljubomoran

Sta obavezno treba obici i pogledati za tako kratko vreme. Citam neke turist vodice po netu i sve mi je to tralala, najbolje je imati preporuku iz prve ruke.
    Nisam Beclija, ali sam bio dosta puta tamo.

U Becu valja obici centar grada, unutar prvog prstena, tamo su Opera, palata Hofburg, katedrala Stephansdom, palata Hofburg (sediste OEBS-a), gomila muzeja, Rathaus (gradska vecnica), parlament, dosta muzeja (dva ogromna jedan naspram drugog kod parlamenta).

Obavezno poseti dvorac Schoenbrunn, ludilo je i ima odlicnu basticu, a mogao bi i dvorac Belvedere.

Prater bi trebalo da je sada u punom jeku, idi obavezno tamo. U UNO City-ju sa druge strane obale Dunava nema bas mnogo da se vidi, ili nije bilo kad sam ja bio.

Za soping je dobar potez od Opere do Stephansdom-a i okolne ulice, kao i ulica Mariahilferstrasse, koja ide od prstena u centru do Zapadne zeleznicke stanice (ako se dobro secam da je zapadna). Takodje, u jednoj od bocnih ulica od Mariahilferstrase je veliki akvarijum (Haus des Meeres). Ima par velikih soping-centara na izlazima iz Beca, ja sam bio u onom sa juzne strane (mislim da se zove Shopping Center Sued).

Miki bi sigurno mogao da ti preporuci aktuelna mesta za izlazak, posto nisam u toku.

Uzivaj

Comment

• -Vedran-
      CBC Senator XXL
      • 03.10.2004
      • 3255
      • Beograd

U maju sam obishao ceo Bech!
      Reci cu samo Schoenbrunn. Ulaz kosta 8eur, cini mi se.
      Nikako ne treba propustiti!

Obratiti paznju na drvored
      Power of dreams !!!

Comment

• X9
        CBC Senator XXL
        • 28.06.2005
        • 3179
        • Wien-Sabac
        • RX-8 i X-9

bec je apsolutno grad koji vredi posetiti...ali treba vremena da se sve zanimljive stvari vide...ima toliko stvari za koje ni ja nisam znao a kada sam ih posetio bio sam vise nego prijatno iznenadjen..na zalost marinac je dosao na jedan dan,i to u sred radne nedelje tako da je ono pravo izostalo..ali se nadam sledecem putu,tako da ja mogu da ga ugostim ako domacin kako to dolikuje...
        "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• greywiendog
          CBC Senator XXL
          • 01.12.2006
          • 421
          • Stara Pazova

Malo je izguzvana ali se vidi natpis dobro

Bese to pre nekih 5 godina striptiz u nachtwerku i devojka po imenu Claudia (koja je iz New Yorka) baci majicu tacno meni na glavu... Bio sam zaljubljen u nju jedno 2 meseca...
          Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• X9
            CBC Senator XXL
            • 28.06.2005
            • 3179
            • Wien-Sabac
            • RX-8 i X-9

samo?
            "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• greywiendog
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2006
              • 421
              • Stara Pazova

Dobro malo sam preterao, a kad se malo bolje prisetim nije bilo pre 5 nego pre 7 godina, a ja sam tada imao 16, tako da...
              Kolumbo, Kolumbo, ****m te radoznalog...

Comment

• low rider
                CBC Senator XXL
                • 03.04.2006
                • 613
                • Beograd

Hvala BRABUS, odstampao sam tvoj tekst da mi posluzi kao neki kostur za obilazak.
                Nisam planirao da ostajem duze od 2 dana u Becu ali imam i mogucnost da produzim boravak (ne zbog striptizete ).

Comment

• BRABUS
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2004
                  • 2399
                  • London

No problem

Nadam se da ce ti Bec, kao meni, postati jedan od omiljenih gradova. Stvarno ima sta da se vidi

Comment

• marinac
                    CBC Senator
                    • 13.03.2006
                    • 277
                    • Beograd
                    • Alfa 156 JTS

Bio sam u hotelu odma preko puta Schoenbrunn parka, ali sam stigao toliko kasno da je bio zatvoren. Nadam se da cu sledeci put duze ostati, pa da nesto vise vidim. Postoji sansa da idem cesce, tako da cu lagano upoznavati Bec.

Comment

Working...
                    X