Dolazim u Bec sredinom jula, vise cu biti u prolazu, maksimalno dan-dva, pa...Beclije moze li jedno turisticko pitanje? Ljubomoran
Sta obavezno treba obici i pogledati za tako kratko vreme. Citam neke turist vodice po netu i sve mi je to tralala, najbolje je imati preporuku iz prve ruke.
Sta obavezno treba obici i pogledati za tako kratko vreme. Citam neke turist vodice po netu i sve mi je to tralala, najbolje je imati preporuku iz prve ruke.
U Becu valja obici centar grada, unutar prvog prstena, tamo su Opera, palata Hofburg, katedrala Stephansdom, palata Hofburg (sediste OEBS-a), gomila muzeja, Rathaus (gradska vecnica), parlament, dosta muzeja (dva ogromna jedan naspram drugog kod parlamenta).
Obavezno poseti dvorac Schoenbrunn, ludilo je i ima odlicnu basticu, a mogao bi i dvorac Belvedere.
Prater bi trebalo da je sada u punom jeku, idi obavezno tamo. U UNO City-ju sa druge strane obale Dunava nema bas mnogo da se vidi, ili nije bilo kad sam ja bio.
Za soping je dobar potez od Opere do Stephansdom-a i okolne ulice, kao i ulica Mariahilferstrasse, koja ide od prstena u centru do Zapadne zeleznicke stanice (ako se dobro secam da je zapadna). Takodje, u jednoj od bocnih ulica od Mariahilferstrase je veliki akvarijum (Haus des Meeres). Ima par velikih soping-centara na izlazima iz Beca, ja sam bio u onom sa juzne strane (mislim da se zove Shopping Center Sued).
Miki bi sigurno mogao da ti preporuci aktuelna mesta za izlazak, posto nisam u toku.
Uzivaj

Comment